Haberler

Bir Yılda İki Kez Aracın Çarptığı Evini Boşalttı

Hacılar ilçesinde üniversite öğrencilerini taşıyan midibüsün çarptığı evi büyük hasar gören Nuhu Abravcı, can korkusuyla evini taşıdı Abravcı: "Geçen yıl meydana gelen başka bir kazada evim tamamen yıkılmıştı.

ESMA AYGÜN - Kayseri'de Nuhu Abravcı, bir yıl önce iş makinesi, son olarak da üniversite öğrencilerini taşıyan midibüsün çarptığı evini can korkusuyla boşalttı.

40 yıldır aynı mahallede yaşayan Abravcı AA muhabirine yaptığı açıklamada,  ilçedeki Erenler Caddesi'nde bulunan ve yazlık olarak da kullandığı evinde nisandan ekim ayına kadar kaldıklarını ve bahçenin bakımı için de sık sık uğradığını söyledi.

Evlerinin bulunduğu Hacılar- Erciyes yolunda özellikle yaz aylarında çok sayıda kaza meydana geldiğini ifade eden Abravcı, son olarak üniversite öğrencilerini taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu 11 kişinin hayatını kaybettiği kazada evinin büyük hasar gördüğünü belirtti.

Kazayı komşularından öğrendiğini anlatan Abravcı, "Kış nedeniyle kent merkezindeki evimize geçmiştik. Kazayı duyunca hemen geldik. Evimizin olduğu yer mahşer günü gibiydi. Cesetlerin her biri bir yerdeydi. Daha önce de çok sayıda kaza olmuştu. Ancak gencecik insanların hayatlarını kaybettiği bu kaza bizleri derinden üzdü" dedi.

Evine daha önce de iş makinesi çarpmış

Abravcı, Erciyes Dağı'na giden sokaklarındaki yolun zamanla genişlediğini, bu nedenle de evlerinin yol kenarında kaldığına dikkati çekti.

Evinin ikinci kez trafik kazasında hasar gördüğünü belirten Abravcı, şunları kaydetti:

"Geçen yıl meydana gelen başka bir kazada evim tamamen yıkılmıştı.  Yaşanan son acı kazada ise evimiz oturulamayacak hale geldi. 2012'nin Haziran ayında iş makinesi yüklü bir tır kaza yapmıştı. İş makinesi bizim eve çarpıp yanda depo olarak kullandığımız diğer evin üzerine düşüp tamamen yıkmıştı. Bu kaza sırasında eşim mutfakta börek yapıyormuş. Canına bir şey olmadı ancak eşim bir hafta kendisine gelemedi. Yıkılan o evi maddi durumumuz iyi olmadığı için iş makinesinin sahibi müteahhit yaptırmıştı. Bu yılki kazada ise oturduğumuz evin oturma odasının duvarı yıkıldı. Mutfak büyük hasar gördü. Eşim de çocuklarım da korktukları için evi kazanın ardından boşalttık. Artık burada yaşamamız mümkün değil. Gelecek yaz burada oturamayız. Yaza kadar yapabilirsek başka yere ev yapmaya çalışacağız ya da yazları artık buraya gelmeyeceğiz."

Yol için tedbir alınmasını isteyen Abravcı, "Hem bizlerin hem de buradan geçen yolcuların can güvenliği için bir tedbir alınmasını istiyoruz. Bu yaz burada yaklaşık 8 kaza oldu. Bunlardan 3'ü ölümlüydü. Son olarak zaten üniversiteli gençleri kaybettik. Gerekirse bizler evlerimizi yıkalım ya da verelim, yol için bir düzenleme yapılsın" ifadelerini kullandı.

Erciyes Kayak Merkezi'nden dönen Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan Durmuş Ozan'ın kullandığı 51 AR 105 plakalı midibüs, Hacılar ilçesi Erenler Caddesi'nde kontrolden çıkarak yol kenarındaki bir evin duvarına çarpıp, bahçesine girmişti. Arkadan gelen Adem Akpınar yönetimindeki 51 HU 762 plakalı minibüs de yaralılar ile onlara müdahale eden sağlık görevlileri ve vatandaşlara çarpmıştı. Kazada, 11 kişi ölmüş, 31 kişi yaralanmıştı. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Erenler Kayseri Erciyes Hacılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title