Haberler

Berlin'de 2'inci Dünya Savaşı'ndan Kalan Yarım Tonluk Bomba Bulundu, Binalar Boşaltılıyor

Güncelleme:

Almanya'nın başkenti Berlin'de, ana tren istasyonunun yakınında ortaya çıkarılan 2'inci Dünya Savaşı'ndan kalan bomba nedeniyle şehrin göbeğindeki binalar boşaltılacak.

Almanya'nın başkenti Berlin, II. Dünya Savaşı'ndan kalan yarım tonluk bomba nedeniyle bugün çok geniş çaplı bir tahliyeye ev sahipliği yapıyor.

BİNALAR BOŞALTILIYOR

Şehrin merkez tren garı Hauptbahnhof'un hemen yanında bulunan bombanın kontrollü bir şekilde patlatılabilmesi için bu sabah yerel saatle 09.00'dan itibaren binalar boşaltılıyor.

BÖLGEDE BAKANLIK BİNALARI, BÜYÜKELÇİLİK VE MÜZELER VAR

Heidestrasse semtinde 800 metre yarı çapı kapsayan alanda tren istasyonunun yanı sıra bakanlık binaları, büyükelçilikler, hastaneler, gizli servis binaları ve müzeler yer alıyor. Büyükelçilik binaları Endonezya ve Özbekistan'a ait.

GÜN İÇİNDE BOMBA YERDEN ALINACAK! HER SENE BOMBA ÇIKIYOR

İngiliz yapımı bombanın gün içinde bulunduğu yerden alınması bekleniyor. 1939-1945 seneleri arasında süren savaşta patlamamış binlerce bomba her sene bulunuyor.

FRANKFURT'TA DA 1,5 TONLUK BOMBA NEDENİYLE 65 BİN KİŞİ EVİNİ TERK ETMİŞTİ

Almanya'da son olarak bu ay başında yine Berlin'deki merkez tren istasyonunun yakınlarında 100 kiloluk bir bombaya rastlanmıştı. Ülkede yaşayanlar geniş çaplı tahliyeleri daha önce de tecrübe etti. Frankfurt'ta geçen yıl Eylül ayında ortaya çıkarılan 1,5 tonluk bomba nedeniyle 65 bin insan evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Diğer büyük tahliyeler şöyle:

  • Mayıs 2017 - İngiliz yapımı üç bomba için Hannover'dan 50 bin kişi çıkarıldı.
  • Aralık 2016 - 1.8 tonluk İngiliz bombası yine 50 bin kişiyi bu kez Augsburg'da evlerinden etti.
  • Mayıs 2015 - Köln'de bir tonluk bomba nedeniyle 20 bin insan evlerinden ayrıldı.
  • Aralık 2011 - Koblenz'de nüfusun yarısı olan 45 bin kişi tahliye edildi. (Kaynak: Milliyet)
Kaynak: Haberler.com / Dünya

Frankfurt Almanya Berlin Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (14)

HALİL:

Müslümanları vahşi olarak gösteren laik yobazlar,sadece 2.dunya savaşinda 50 milyon kimilerine göre 70 milyon insan öldürdüler.Diğer karliamları hariç.Alın taptığınız hayran olduğunuz batı.

9
1
yanıtYanıtla
Mehmet:

Müslümanlarda çiçeklerle fetih yapardı. Karıncaya bile zarar vermezlerdi. Kitaplarındada yahudilere ve hristiyanlara çiçeklerle hoş geldiniz deyin diye bir ayette vardır. Hatta şuanki tüm ''çiçek'' örgütleri müslümanlardan oluşuyor. Çiçekaş, El-Çiçekiye, HizÇiçekullah vs. örgütleri mevcut.

yanıt0
yanıt0
mehmet:

Her millet savaşa katılmış, her millet insan öldürmüştür. Biz avrupanın teknolojisini, bilimini örnek alıyoruz. Neden hep kötü yanlarını söylüyorsunuzda iyi yanlarını söylemiyorsunuz ? Siz sütten çıkmış akkaşıkmısınız?

yanıt0
yanıt0
ali:

Kanka bu terör örgütlerini uzaylılar mı kurdu?

yanıt0
yanıt0
TARİHÇİ:

Bugün Irak''a yaptıklarını 1945 te Almanya''ya yapmışlardı.

8
2
yanıtYanıtla
Türk:

Ama adamlar kısa bir sürede Dünya hakimi oldular. Üretimleri Tüm islam ülkelerinin üretim toplamını geçiyor. Makine sanayisinde birinciler. Almanlara hayran olmamak mümkün değil.

yanıt5
yanıt1
gurbetci:

yurt dışında yasayan bir gurbetci olarak böyle durumlarda halkı cok mağdur ediyorlar.bomba imha edilecek diye milleti tahliye edip bazen günlerce kendi evlerine girdirmiyorlar.gecen ay benim arkadaşım 2 cocuguyla aksam üstü haber verilmeden evden zorla çıkarıldı.biz misafir ettik..yine gecen sene çalıştığım yere yaklaşık 2 km uzaklıkta bir bomba bulunduğu için iş yerlerine sokmadiklar.olan bizim yövmiyeye oldu

5
4
yanıtYanıtla
ZIPZIP:

bi patlasa çok güzel olur

5
4
yanıtYanıtla
ÇAT ÇAT:

Silahlanmaya dur denilmeli . Ama bu batının özellikle ABD, İNGİLTERE, FRANSA başta olmak üzere çoğu Avrupa ülkelerinin milli gelirlerinde Silahtan elde edilen gelir, bütçelerinde önemli rakamlara ulaşmış durumda. Bundan vazgeçeceklerini sanmıyorum.

7
0
yanıtYanıtla
Hande:

İnsan Canının önemi olmadığı ülkemizde aynı durum yaşansa ne olur düşünmek İstemiyorum :)

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title