Haberler

Bingöl Hdp'li Özsoy, "Dokunulmazlıklar Kalkarsa, Şiddetin Tohumu Ekilir"

Hdp Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, dokunulmazlıkların kaldırılması ile birlikte Türkiye'de şiddetin artacağını dile getirerek, 'Erdoğan ve etrafındaki kesimin yaptıkları şeyler, Türkiye'de daha çok şiddetin tohumlarını ekmektedir.

Hdp Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, dokunulmazlıkların kaldırılması ile birlikte Türkiye'de şiddetin artacağını dile getirerek, 'Erdoğan ve etrafındaki kesimin yaptıkları şeyler, Türkiye'de daha çok şiddetin tohumlarını ekmektedir. Bu kendisi için de, ülke için de iyi olmayacak" dedi. HDP Bingöl İl Başkanlığında basın toplantısbı düzenleyen HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, dokunulmazlıkların kaldırılması ile birlikte Türkiye'de şiddetin artacağını ileri sürerek, dokunulmazlık konusunda kaygılarının olmadığını söyledi. Özsoy, 'Dokunulmazlıklar meselesini çok da ciddiye almıyoruz. Şahsi olarak bir kaygımız yok. Cezaevleri olabilir, ancak Türkiye'nin hangi sorununu çözecek bu' Şunun için kaygılıyız; demokratik kanalları tıkadığınız zaman, demokratik siyasete insanların umudu kalmadığı zaman, başka arayışlara girecekler. Bu anlamda diyoruz ki, Erdoğan ve etrafındaki kesimin yaptıkları şeyler Türkiye'de daha çok şiddetin tohumlarını ekmektedir. Bu kendisi için de, ülke için de iyi olmayacak. Bizim için de iyi olmayacak. Memleketin sorunlarını çözeceğimize, gidip mahkeme kapılarında uğraşacağız ki gitmeyeceğiz. Polis zoruyla götürüyorlarsa da götürsünler. İfade vermeyeceğiz, çünkü hukuki bir dayanağı yok. Bizim yargılanmamızın hukuki bir dayanağı yok. Dokunulmazlıklar da Anayasayı ihlal ederek kaldırıldı"dedi. HDP'ye dokunulmazlıkların kaldırılmaması konusunda CHP'den destek gelmediğini ifade eden HDP'li Özsoy, şöyle konuştu:

"CHP'DE KAFA GİTMİŞ, KENDİLERİNDE DEĞİLLER"

"Savunma hakkımız dahi verilmedi. Toptan bir şekilde getirip Anayasa'nın 83'üncü maddesini geçici bir madde ile rafa kaldırdılar. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Anayasa Mahkemesi'ne gitse kesin olarak bozulacak. Onun için de 110 imza bulmamız lazımdı. Onu bulamadık, CHP destek vermedi bu konuda. Her ne kadar oylamayı anayasaya karşı olarak gördüklerini ifade etseler de böyle bir ucube durum var CHP'de. Bu anayasaya karşıyım diyor ama 'gidip oy vereceğim, anayasa mahkemesine de götürmeyeceğim' diyor. CHP Şu anda allak bullak olmuş durumda. Kafa gitmiş, kendilerinde değiller."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hişyar Özsoy Türkiye Bingöl Politika Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title