Haberler

Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz'dan kabine toplantısı öncesi dikkat çeken sözler: Daha sert tedbirlerin alınma zamanı geldi

Güncelleme:

Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Emre Kayıpmaz, bugün yapılacak olan kritik kabine toplantısı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Kayıpmaz, "Daha sert tedbirlerin alınma zamanı geldi. Büyük ihtimal bugün de yeni kararlar alınacaktır" dedi. Öte yandan Kayıpmaz, 14 günlük tam kapanmayla ilgili de dikkat çeken ifadeler kullandı.

Koronavirüs vakalarının artmaya devam etmesiyle gözler bugün Beştepe'de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısına çevrildi. Kritik toplantıda sokağa çıkma kısıtlamasının genişletilmesi başta olmak üzere birtakım yeni önlemlerin alınması beklenirken Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz'dan çarpıcı açıklamalar geldi.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Kayıpmaz şu ifadeleri kullandı:

"BUGÜN YENİ KARARLAR ALINACAKTIR"

"Geçtiğimiz hafta alınan sokağa çıkma kısıtlaması ve diğer tedbirlerin büyük bir yararını olmadığını görüyoruz. Bunun da beraberinde yeni kısıtlamalar getireceğini düşünüyorum. Büyük ihtimal bugün de yeni kararlar açıklanacaktır. 30 bin vaka ile Avrupa'da birinci sıraya oturmuş durumundayız. İnsan hareketliliğini azaltma adına bugün adımlar atılacaktır. Daha sert tedbirlerin alınma zamanı artık gelmiştir.

Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz'dan kabine toplantısı öncesi dikkat çeken sözler: Daha sert tedbirlerin alınma zamanı geldiBilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz

14 GÜNLÜK KAPATMA GÜNDEMDE Mİ?

Saat 10.00'da yasak bitiyor, insanlar hemen dışarıya çıkıyor. Kalabalık oluşturuyor. Toplu taşıma araçlarında kalabalık oluşuyor. Hastalık yayılma fırsatı buluyor. Salgının ne kadar süreceğini bilmediğiniz için 14 günlük kapatma etkili ama kapatmanın ardından gevşemeyle birlikte vaka sayıları artıyor.

Salgında sürdürülebilir tedbirlerle gitmekte fayda var. Aslında birçok tedbir uygulanabilir. Tam kapatma da buna dahildir ama bunların hepsinin artısının eksisinin düşünülmesi lazım. Ekonomik ve sosyal boyutlar da var."

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanlığı'nın 29 Kasım için yayınladığı Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nda açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 6 bin 439'u semptomatik olmak üzere toplam 29 bin 281 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 185 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 13 bin 558'e, toplam hasta sayısı ise 494 bin 351'e yükseldi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Kabine Afşin Haberler

Bakmadan Geçme

Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 6 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Sivas'ta seçimler tekrarlanacak mı? 31 Mart yerel seçimlerine zaman tekrarlanacak, neden? Her gün ceviz yersen ne olur? Cevizin faydaları nelerdir?
500

Yorumlar (64)

..:

millet nasıl geçinecek diye düşünen yok.

25
7
yanıtYanıtla
doğan:

bir yılda 85 bin içeri girdim kaç yılda öderim

yanıt3
yanıt2
saglık:

evet nasıl ölecekler diye düşünüyorlar

yanıt2
yanıt1
realist:

bunu maske taksaydınız tedbir alsaydınız konuşmıcaktık şuan umrumuzda değil

yanıt5
yanıt4
ESNAF:

KORKMA 15 GÜNDE ÖLMEZSİN AÇLIKTAN AMA SEVDİKLERİN VİRÜSTEN ÖLÜR

yanıt4
yanıt5
..:

asgari ücretliyi, küçük esnafı düşünen yok, anca kredi zaten gidip kendimiz çekeriz istesek borç değil aylık yardım etsinler

yanıt1
yanıt2
Esnaf:

Adamlar, memleketi batırmaya bizi de açlıktan öldürmeye yemin etmiş

23
8
yanıtYanıtla
Yalan mı:

14 GÜNLÜK KAPANMA GETİREMEZLER

21
9
yanıtYanıtla
Sinm gül:

Sokâğa çıkmâ yâsâğı gelsin dahâ neyi bekliyorlar

11
15
yanıtYanıtla
realist:

sert tedbirler gelmeli en az 14 gün kapatılma olmalı aksi takdirte bu virüs bitmez!

20
5
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title