Haberler

Bilim insanları tarihin seyrini değiştirecek ördek gagalı dinozor buldu! Net fotoğrafı yok, yeri sır gibi saklanıyor

Güncelleme:

Bilim dünyası, insanları şaşkınlık içerisinde bırakan çalışmalara imza atmaya devam ediyor. ABD'de gerçekleştirilen bir kazıdan elde edilen dinozor fosili ise herkesi heyecanlandırdı.

FOSİLİ GÜNÜMÜZE KADAR GELMİŞ

Missouri eyaletinde ördek gagalı bir dinozorun gün yüzüne çıkarıldığı bildirildi. Söz konusu keşif "dünya çapında" diye nitelendirildi. Haberlere göre Missouri'de St. Louis kentinin yaklaşık 72 kilometre güneyinde yer alan Sainte Genevieve Müzesi Öğretim Merkezi ve Chicago'daki Field Müzesi'nden araştırmacılar ender karşılaşılan bir dinozora ait fosiller buldu.

"DÜNYA ÇAPINDA BİR KEŞİF"

Guy Darrough, KTVI News'e St. Louis yakınlarında genç bir dinozor ortaya çıkardıktan sonra her iki kuruluşu da dinozorlardan haberdar ettiğini söyledi. Fosil araştırmacısı "burada keşfettiklerinden daha etkileyici bir şey hayal edemediğini" ve bunun "dünya çapında bir keşif" olduğunu söyledi.

ÖRDEK GAGASI ŞEKLİNDE AĞZI VAR

Field Müzesi ve Sainte Genevieve'den araştırmacılar daha sonra kamuoyuna açıklanmayan bir konumda ördek gagalı olarak bilinen bir dinozor cinsi olan Parrosaurus missouriensis'in yetişkin ve genç bireylerine ait fosiller buldu. Ördek gagalılar yaklaşık 7,5 ila 10 metre uzunluğa ulaşabilen ve türe adını veren ördek gagası şeklinde ağza ve buruna sahip otoburlardır.

DİNAZOR KEŞFİ DOĞRULANDI

Keşfin doğrulandığını dile getiren Darrough, "Nihayetinde Field Müzesi'ndeki dinozorların küratörü Pete Makovicky'yle konuştum. Buraya geldi ve bakıp 'Evet, dinozorlar bulmuşsunuz' dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Bilim İnsanı Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (3)

bekir yapici:

MILYON YIL ÖNCE ÖLMÜS BIR VARLIK CANLI DEGILDIR "CANLI" YASAYAN VARLIKLAR ICIN GECERLI BIR KELIMEDIR TÜRKCEYI DOGRU KULLANALIM

40
6
yanıtYanıtla
alperenlive:

Evrim teorisi gerçek valla::) Kanıtları nerede peki? Saklıyoruz. Neden Saklıyorsunuz? Değeri artsın diye.. Tamam canım sen şöyle uzada güzelleşelim hadi anamm.

20
23
yanıtYanıtla
Kimbel:

Bu gün bahçede çalışırken ne buldum dersiniz,kazmayı vurdum aaa diye birisi bağırdı ellerimle toprağı açtım koskocaman gözleri saçı falan yok kurtardım oradan bana bir kızdı kafama niye vuruyorsun dedi aaa sen türkmüsün ? Yoo ben uzaydan geldim ,ee ne yani türkçeyi nerden biliyorsun ,güldü bize misafir işçiler nerden geliyor acaba ,berden sordum Türkiyeden tabi yakında 82.999 milyon işçi götürecez ,tamam niye 83 milyon değil ,? bir kişiyi burda bırakacaz,peki kim? Hayır söylemem yoksa hapse gire

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title