Haberler

Bilgi Evleri Öykü Yarışması' nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Güncelleme:

Bu yıl ilk kez düzenlenen Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri Öykü Yarışması' nda ödüller, gerçekleştirilen görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

Edebiyat dünyasına yeni eserler ve yeni isimler kazandırma hedefiyle yola çıkan Bilgi Evleri, bu yıl ilkini düzenlediği öykü yarışmasında yoğun bir ilgiyle karşılaştı. 7' den 70' e her yaştan üyenin katılımıyla 800' ün üzerinde eser bir araya getirildi. Gönderilen öyküleri titizlikle değerlendiren Prof. Dr. Fatih Andı, Bestami Yazgan, Cemal Şakar, Necip Tosun, Güray Süngü, Akif Hasan Kaya ve Aykut Ertuğrul' dan oluşan özel jüri, ödül verilecek eserleri kararlaştırdı. Dereceye giren öykülerin ödülleri Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen görkemli bir törenle sahiplerine takdim edildi.

Öykü Yarışması Ödül Töreni, sahne performanslarıyla davetlileri adeta büyüledi. 2014 Yetenek Sizsiniz Şampiyonları Kıvanç & Burak' ın sahne performansları ilgiyle takip edildi. Ardından Bilgi Evi öğretmenleri tarafından hazırlanan "Öykü Yarışması" kısa filmi davetlilere sunuldu. Heyecanlı bekleyiş, dereceye giren öykülerin açıklanmasıyla yerini büyük bir sevinç ve mutluluğa bıraktı. Öncelikle mansiyon ödülü alan üyelerin isimleri açıklanırken daha sonra jüri özel ödülü açıklandı. Öykü yarışmasına katıldıktan sonra vefat eden Nihal Gündüz adına, eşi Hasan Gündüz' e jüri özel ödülünü Belediye Başkanı Murat Aydın bizzat takdim etti. Yaşanan bu duygusal anların ardından tüm gruplarda üçüncü, ikinci ve birinci olan eserler sırasıyla açıklandı. Eser sahipleri ödüllerini AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın' ın elinden alırken jüride yer alan çok değerli yazarlar da unutulmadı. İlk kez düzenlenen Bilgi Evleri Öykü Yarışması' na verdikleri destekten dolayı kendilerine plaket takdim edildi.

Belediye Başkanı Murat Aydın dereceye giren üyelere ve tüm davetlilere hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında;

"Öncelikle böylesine güzel bir organizasyonu bize gerçekleştirme bahtiyarlığını yaşatan Cenab-ı Hakk' a şükrediyorum. Emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve dereceye giren üyelerimizi tebrik ediyor, desteklerinizden dolayı sizlere de teşekkür ediyorum. Öykü Yarışması bizim için çok önemli bir projeydi. Gördüğüm şu manzara ile de hedefine ulaştığını ve ilk kez düzenlediğimiz bu yarışmanın daha şimdiden gelenekselleşeceğini düşünüyorum. Böylesine anlamlı bir günde bizleri yalnız bırakmayan Ak Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci' ye teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl daha görkemli bir şekilde ve daha çok katılımla bu yarışmamızı devam ettireceğiz. Bakınız, hep beraber tarihe bir not düştük. Dereceye giren öyküler bir kitap haline getirildi. Artık arkadaşlarımız öyküleriyle birlikte ölümsüzleşti. Emeği geçen bütün herkesi kutluyorum. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan değerli il başkanımızın da bugün ile ilgili duygu ve düşüncelerini almak istiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci;

"Dereceye giren tüm Bilgi Evi üyelerini yürekten tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Çok güzel bir günde birlikteyiz. Ak Parti belediyeciliğinin bu manada gururu olan, örnek belediyeciliğiyle kültürel anlamda İstanbul' umuzda yaptıklarını her birimize gösteren değerli başkanımıza ve ekibine tekrar şükranlarımı sunuyorum. Burada mürekkebi kâğıtla, mürekkebi kitapla buluşturan bir anlayışı görmüş olduk. Ben, özellikle sahneye çıkan kardeşlerimi gördüğümde çok heyecanlandım. Çünkü her yaştan gencimizi, her yaştan kardeşimizi görmüş olduk. Bizim gücümüzün de bu olduğunu düşünüyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Kıymetli jüri üyelerimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Yeni Sait Faik Abasıyanıkların, Sabahattin Alilerin, Necip Fazılların inşallah bu tür organizasyonlarla, Bilgi Evlerinde yapılan faaliyetlerle İstanbul'umuzda yeşereceğini belirtmek istiyorum. Hakk' ın rahmetine kavuşan Merhume Nihal Gündüz' e Yüce Allah' tan rahmet diliyorum. En büyük öykü olan, en büyük serüven olan bu hayat serüveninin sonunda Rabbimin hepimizi cennetiyle şereflendirmesini niyaz ediyorum. Hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum. Nice güzel günlerde buluşmak ümidiyle Allh'a emanet olun." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bilgi Evleri Zeytinburnu Ak Parti İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title