Haberler

Göksu Nehri'nin taşması sonucu tarım arazileri su altında kaldı

Güncelleme:

Bilecik'in Osmaneli ilçesinden geçen Göksu Nehri'nin, yağış nedeniyle taşması sonucu yaklaşık 200 dönüm tarım alanı zarar gördü.

Bilecik'in Osmaneli ilçesinden geçen Göksu Nehri'nin, yağış nedeniyle taşması sonucu yaklaşık 200 dönüm tarım alanı zarar gördü.

Osmaneli ilçesinin yüksek kesimlerine aşırı yağmur yağması sonucu Göksu Nehri'nde su taşkını meydana geldi. İlçeye bağlı Düzmeşe köyü sınırlarındaki bazı ceviz, şeftali, ayva, ıspanak ve yeni ekilen sera altında bulunan kavun ve karpuz bahçeleri su altında kaldı.

Düzmeşe Köyü Sulama Kooperatif Başkanı Hayati Kaba, şu ana kadar yaklaşık 200 dönüm ekili alanın zarar gördüğünü söyledi.

Kaba, 200 dönüm arazi içinde çiftçilerin sulama motorları ve bu motorlara bağlı bulunan su borularının da sele kapıldığını belirterek, "Suların araziden çekilmesinden sonra kesin hasar ortaya çıkacak. Köyümüz sınırları içindeki Uluca mevkisinde bulunan köprü de suların yükselmesi ve nehrin büyük büyük ağaçları sürükleyip getirmesinden dolayı yıkılma tehlikesi altında." dedi.

Düzmeşe köyünde çiftçilik yapan Abdullah Küçük ise arazilerin içinden geçen Göksu Nehri'nin birden taştığını vurgulayarak, "Bunun, yüksek kesimlerdeki karların erimesi ve yağışların çoğalmasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Yaklaşık 200 dönüm arazimiz sular altında kaldı. Yetkililerimizden bir an önce gelip durumu yerinde incelemelerini ve bize destek olmalarını rica ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Göksu Nehri Osmaneli Bilecik Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title