Haberler

Bilecik'te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı

Bilecik’te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Refik Arslan Öztürk Fen Lisesinde bir program düzenlendi.

Bilecik'te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Refik Arslan Öztürk Fen Lisesinde bir program düzenlendi.

Fen Lisesi Salonunda yapılan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Bilecik'te yaklaşık bin kişinin 2 bin 22 TL engelli aylığı aldığını belirtti. Güney, "Tabi bunun en önemlisi eğitim. Yaklaşık 700 çocuğumuz, engelli çocuğumuz okullarımızda, kaynaştırma sınıflarında özel sınıflarda eğitim görüyor. Bana göre birinci hedef, herkesin tüm engellilerin mutlaka eğitim alması. Asıl hedefimiz bu. Ondan sonra bunların çalışma hayatına, sosyal hayatına hepsinin içinde olmalarını sağlayacak tedbirleri almak ama onun için yapılması gereken birinci şey erişilebilirlik. Malum ülke olarak en büyük eksikliğimiz erişilebilirlik. Maalesef başta bizim kamu kurumlarımız olmak üzere yollar, caddeler, belediyenin çalışma alanına giren yerlerin büyük bir çoğunluğunda erişebilirlik sorunu yaşıyoruz. Bunun içinde bir kanun çıkarıldı ama maalesef yeterince uygulayamadık. Tabi bunları niye söylüyoruz? Yaptıklarımızı anlatmak daha kolay ama yapmadıklarımızın farkına varalım. Sizler de anne ve babalar olarak bunu isteyin. Bu sizin hakkınız. Kimsenin lütfu değil, devletin, devlet memurunun, kamu personelinin, belediyenin ve valiliğin lütfu değil, bunlar sizin hakkınız. Devlet size bu işleri, bu imkanları yapmak zorunda. Farkınızı bilin ve isteyin bizleri zorlayın" dedi.

"KOORDİNASYON EKSİKLİĞİMİZ VAR"

Koordinasyon eksiklikleri olduğunu belirten Vali Yardımcısı Güney, şöyle devam etti:

"Sayın valimizin talimatıyla biz bir karar aldık. Bundan sonra belki ayda bir olur, engellilere hizmet veren tüm kamu kurumlarını bir araya getireceğiz sivil toplum, engelli derneğimiz o da maalesef yeterince yok. 4 tane derneğimiz var fonksiyon icra etmiyorlar. Engelli dernekleri ve engelli vatandaşlarımızın ayda bir de olsa sorunlarını dinleyip onlarla bilgi paylaşacağız. Yapmak istediğimiz bu, inşallah hayırlara vesile olur. Biz biliyoruz ki kültür olarak engelliye bakmak bizim üzerimize gelen felaketleri engelleyecek. Bizim mazlumlarımız, mağdurlarımız olmasa felaketler üzerimize büyük bir sel gibi akar. Dolayısıyla da bizim bu işi yapmamız gerekiyor. Vatandaş olarak da bunun farkına varmamız gerekiyor. Maalesef engelli olmayan vatandaşlarımız engelliye verilen bu küçücük hakları bile gerçekten çok önemli bir şey verilmiş zannediyorlar. Devlet elinden geleni yapıyor ama en önemlisi eşinizin, dostunuzun, komşularınızın, akrabalarınızın engelliliğe karşı duyarlı olmaları gerekiyor. Ben bu vesileyle bunun farkına varalım deyip burada etkinliği yapacak çocuklarımıza, eğitimde olan çocuklarımıza, sizlere ailenizle birlikte sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum."

Konuşmanın ardından Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu öğrencilerinin düzenlemiş olduğu gösteri sonrası program sona erdi.

Yapılan programa, Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Ormancıoğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Özel Sevgi Çiçeği Okul Müdürü Veli Arısoy, Bilecik Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Akgül, Bilecik Engelsizler Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Halit Altıntaş, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Engelliler Günü Arslan Öztürk Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title