Haberler

Bilbao'da Urlalı Kadınları Anlattı

Güncelleme:

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi, Bilbao Belediyesi, Bask Bölgesi Belediyeler Birliği (EUDEL) işbirliğiyle organize edilen "Eşitlik, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık" CEMR 2018 Konferansı'nda Türkiye'yi Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar temsil etti.

CEMR tarafından Türkiye'yi temsilen davet edilen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Kentlerde ve İnternet Ortamında Güvenli Kamusal Alanlar Yaratma" oturumunda Urla'da kentsel planlama ve projelerine cinsiyet eşitliğinin entegrasyonu ile ilgili deneyimlerini ve çalışmaları paylaştı.

Moderatörlüğünü Brüksel Parlamento Üyesi Viviane Teitelbaum'un yaptığı oturumda Urbact Eşit Kentler Proje Koordinatörü Sally Kneeshow, Viyana Şehir Planlama Bölümü'nden Eva Kail, Birleşmiş Milletler Kadın Örgütü Güvenli Kamu Alanları Danışmanı Laura Capobianco sunum yaptı.

CİNSİYETE DAYALI BÜTÇE, ÜRETEN KADIN

Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla'daki kadınların yaşamın her alanında var olmaları adına yaptığı çalışmalardan örnekler verdi. Urla Belediyesi'nin ülkede ilklerden birini gerçekleştirerek "Toplumsal Cinsiyete Dayalı Bütçe" yaptığını belirten Başkan Sibel Uyar, kadınların kentte gündelik yaşamlarında daha rahat etmeleri konusunda yapılan fiziki düzenlemeleri örnekledi. Urla Merkez'deki Yıldız Parkı'nın düzenlemesinde, stadyumun ışıklandırılarak kadınların spor yapmalarına olanak sağlayacak düzenlemeleri anlatan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Bizim çalışmalarımızın en önemlisi ise kadınımızın sosyal ve ekonomik hayatta daha etkin ve fazla yer alması çalışmalarıdır. Kurduğumuz Kadın Üretici Kooperatifi ve Kadın Üretici pazarları ile hem üretime teşvik ettik, hem de ürettiklerini satmalarına olanak sağladık. Son olarak Balıklıova'da düzenlediğimiz Rekreasyon Alanı'nı bu köydeki kadınlarımızın kullanımına verdik" dedi.

TARIMDA KADIN DEVRİMİ

Urla'da kadın girişimcilerin Yarımada Kalkınma Projesi çerçevesinde tarım üretiminde çok hızlı biçimde üretime katkılarının hızla büyüdüğünü de konferansta anlatan Başkan Sibel Uyar şöyle konuştu:

"Kadınlarımızı üretime almadan önce, belediyemizde oluşturduğumuz Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'müzün eğitim programları ile donanımlı hale getiriyoruz. Liderlik eğitimleri, girişimcilik eğitimleri ve diğer kurslarla kadınlarımızın hem güven duygusunu artırıyoruz hem de sosyal hayata katılmalarını sağlıyoruz. Kadın Kooperatifimizin kuruluşunda da yer aldık ve desteğimizi sürdürüyoruz. Kadınların kendi yetenekleri ile para kazanmalarına yol açtık. Tarımsal anlamda da kadınlara istihdam alanları açılmasını öncülük ediyoruz. Bölgemizde çilek, kuşkonmaz, goji berry gibi ürenler ilk kez üretiliyor. Ürün desteğinden, ziraat mühendisi desteğine kadar kadın üreticilerden oluşan köylümüzün yanında olduk."

ATATÜRK'ÜN KADINLARI

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Bilbaoda'ki sunumunu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkür ile sonlandırdı, "Tüm bu çalışmaları bir kadın belediye başkanı olarak yapabiliyorsam, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyum" dedi.

GENEL SEKRETER İLE GÖRÜŞME

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, konferansta Birleşmiş Kentler ile Yerel Yönetimler (UCLG) Genel Sekreteri Emilia Saiz ile Bilbao'da görüşme gerçekleştirdi. UCLG Dünya Konseyi çalışmalarının nasıl ilerleyeceği konusunda görüş alışverişinde bulunan Uyar ile Saiz, Afrika Bölgesi adına toplantıya katılan Dr. Malika Ghefrane Giorgi ile birlikte çalışma olanaklarını konuştu. Bu görüşmede; Kasım 2018'de düzenlenecek Dünya Konseyi toplantısı için yol haritası belirlendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sibel Uyar Türkiye Bilbao Urla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title