Haberler

Beylikdüzü, Polonya'nın Smıgel Şehri ile Kardeş Oldu

Türkiye ve Avrupa arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla Türkiye-Polonya Belediyeler Birliği (TPBB) Beylikdüzü’nde ofis açarak, kardeş şehir protokolü imzaladı.

Türkiye ve Avrupa arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla Türkiye- Polonya Belediyeler Birliği (TPBB) Beylikdüzü'nde ofis açarak, kardeş şehir protokolü imzaladı. Törende Beylikdüzü'ndeki ve Polonya'daki bir lise arasında kardeş okul protokolü de yapıldı.

1414 yılında başlayan ve asırlardır süren kesintisiz ilişkileriyle dünyaya örnek olan Polonya ve Türkiye, bu birlikteliğin 600. yıldönümünü; siyasi, kültürel ve diplomatik alanlarda düzenlenecek etkinliklerle kutluyor. Bu kutlamaların koordinasyonu için Beylikdüzü Beylicium AVM'de konseyin yeni açtığı ofis hizmete girdi. Kutlamalar kapsamında Polonya'dan gelen 15 kişilik bir heyet ve sanat grubu Türk Milli Marşı'nı seslendirirken, 30 kişilik bir Türk öğrenci grubu da Polonya Milli Marşı'nı seslendirdi. Ayrıca Beylikdüzü'nün ve Polonya'nın öğrencileri Mehter Marşı'nı hep birlikte okudu. Polonya'yı temsil eden bir öğrenci ise "Bitlis'te Beş Minare" adlı türküyü seslendirerek, büyük beğeni topladı.

KARDEŞLİK PROTOKOLÜ İMZALANDI

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, çok anlamlı bir birlikteliğe imza attıklarını belirterek, "Türkiye ve Polonya arasındaki ilişkileri en iyi noktaya taşımak adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Belediyelerin kardeş protokolleri var; ancak biz bunu yeterli bulmadık. Şu anda birliği kurmak için adımımızı attık. Polonya'nın devlet, millet olarak bize çok yakın olduğunu gördük. Polonya ile olan ilişkilerimiz 600 yıl öncesine kadar dayanıyor. Kardeş şehrimiz Polonya ile Beylikdüzü'nde birçok etkinliğe imza atacağız. Burada açılan ofis, yapacağımız güzel işlerin önemli bir noktası olacak. Açılışımız herkese hayırlı uğurlu olsun. Herkese teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.

Smigel Belediyesi ve Polonya Türkiye Belediyeler Birliği Konseyi Başkanı Rafal Klem ise konuşmasında, Türkiye'de bulunmaktan çok memnun olduğunu, beklediğinin üzerinde sıcak bir karşılama gördüğünü belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Türkiye Polonya Belediyeler Birliği Konseyi İcra Kurulu ve Avrupa-Türk İşadamları İşbirliği Konseyi (ATİK) Başkanı Aziz Şahin de, "Osmanlı, 160 yıl boyunca Polonya ile komşuluk yapıyor. Almanya ve Fransa'da da kardeş şehirlerimiz var. Avrupa'yı hedefleyen bir Türkiye'nin ilişkilerini geliştirmesi önemli" dedi. Merkez Valisi Veysel Yurdakul da, "Türkiye'nin AB sürecinde somut adım çalışmalarını başlatan başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yeni açılımlara vesile olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Programın sonuna doğru ise her iki belediye arasında protokol antlaşmaları imzalandı. Polonya Smigel Belediye Başkanı Rafal Klem ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun önderliğinde iki belediye arasında kardeş şehir protokolü; Beşir Balcıoğlu Lisesi Okul Müdürü Metin Işık ve Polonya'daki lise arasında ise kardeş okul protokolü yapıldı. Hemen ardından ise Beylikdüzü'nde açılan ofisin açılış kurdelesi tüm protokol ile gerçekleşti. Bu arada 5-6 Mart tarihlerinde Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğinde Ankara ve İstanbul'da temaslarda bulunuyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beylikdüzü Türkiye Polonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title