Haberler

Belkıs Akkale Billur Sesiyle Büyüledi

Güncelleme:

12. Uluslararası Bakırköy Kültür ve Sanat Festivali'nde sahneye çıkan Belkıs Akkale billur sesiyle Fildamı Gösteri Merkezi'ni dolduran binlerce kişiyi büyüledi.

Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Bakırköy Kültür ve Sanat Festivali'nde sahneye çıkan Belkıs Akkale billur sesiyle Fildamı Gösteri Merkezi'ni dolduran binlerce kişiyi büyüledi.

Festivalin ilk gününde Carousel Alışveriş Merkezi'nde ülke gruplarının gösterisi, Osmaniye Salı Pazarı içinde Bakırköy Halk Eğitim Merkezi'nin el emeği ürünlerden oluşan sergisi, Yeşilköy Tren İstasyonu önünden Yeşilköy Röne Parka kadar festival yürüyüşü, Osmanye Meydanı'nda ülke gruplarının gösterileri, Osmaniye Meydan'dan Fildamı Gösteri Merkezi'ne festival yürüyüşü, Belkıs Akkale yönetiminde Bakırköy Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ve Belkıs Akkale konseri, ülke gruplarının seremoni geçidi, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in festivalin açılış konuşması ve ülke gruplarının gösterisi yapıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen şunları söyledi:

Geleneksel kültürel değerlerin unutulmasını önlemek, çeşitli ülkelerden gelen misafirlere ülkemizin ve insanımızın zenginliklerini, konukseverliğini, kültürel ve sanatsal değerlerini,turizmini uluslararası alanda tanıtmaktan onur duyuyoruz." Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ,"Yurtta Sulh,Cihanda Sulh" sözü bize her zaman önder olmuş,ulusça ilkelerimizin başında barış ve dostluk gelmiştir. Bu anlamda da Bakırköy'ümüzde 12. Uluslararası Bakırköy Kültür ve Sanat Festivali'ni düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizden ekiplerin yanı sıra halk oyunları bölümünde festivale Sırbistan,Yunanistan,Ürdün,Sierra Leone, Arnavutluk,Rusya,Makedonya,Polonya,Ukrayna,Cezayir,Hindistan,Slovakya ve Güney Kore olmak üzere toplam 14 ülke katılacak. Festival sırasında ayrıca Bakırköy Halk Eğitim Merkezi katkısı ile açılan el emeği ürünlerden oluşan sergi de görülmeye değer. Ayrıca festivalin düzenlenmesinde emeği geçen Gökmeydan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'ne de teşekkür ediyorum.

Festivaldeki konsere Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in yanı sıra İstanbul milletvekili Süleyman Çelebi, Bakırköy Kaymakamı Yakup Vatan,CHP Bakırköy İlçe Başkanı Sait Yücel, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan da katıldı.

Festivalin bugünkü(2 Haziran-Cumartesi) bölümünde ise ülke gruplarının katılımıyla eş zamanlı olarak saat 17.00'de Ataköy 7.8.9. Kısım Festival Yürüyüşü(Yunus Emre Kültür Merkezi başlayarak),

17.00'de Ataköy 2.5.6. Kısım Festival Yürüyüşü(Muhtarlık önünden başlayarak),

17.00'de Ataköy 3.4.11. Kısım Festival Yürüyüşü(Behçet Kemal Çağlar Caddesi'nden başlayarak),

20.30'de Fildamı Gösteri Merkezi'nde Tolga Aksoy ve Onur Koçak'ın öğrencilerinden piyano ve gitar dinletisi,

21.45 Fildamı Gösteriş Merkezi'nde ülkelerin halk oyunları gösterileri yapılacak.

FERHAT GÖÇER KONSERİ PAZAR GÜNÜ

Öte yandan ünlü sanatçı Ferhat Göçer'de Pazar günü saat 20.30'da Fildamı Gösteri Merkezi'nde festival kapsamında konser verecek.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Ateş Ünal Erzen Belkıs Akkale Bakırköy Ataköy Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title