Haberler

Belediyeler Operasyonunda Tahliyeler

Güncelleme:

Aydın'da, ihaleye fesat karıştırıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan 4 kişi serbest kaldı.

Aydın'da, ihaleye fesat karıştırıldığı gerekçesiyle polis tarafından düzelenen operasyonda gözaltına alan ve sevk edildiği adliyede tutuklanan 4 kişi de serbest kaldı.

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin bir süredir yürüttüğü, ihaleye fesat karıştırma soruşturmasının ardından geçen 12 Mayıs perşembe günü birçok adrese çok sayıda polisin katılımıyla operasyon düzenlendi. Operasyonda, iki dönemdir Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, merkeze bağlı Umurlu Beldesi'nde eski başkan Hasan Sarı, Umurlu Belediyesi Muhasebe Müdürü Suat Ünlü, Bozdoğan Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ahmet Kanyılmaz, Köşk Belediye Başkanı Kadir Kılıç, Köşk Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Akay, Köşk Belediyesi eski Başkanı Yalçın Taş, Sultanhisar eski Belediye Başkanı Fazıl Törün, Sultanhisar Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Yılmaz Özcephe, belediyelere temizlik hizmeti veren firmanın sahibi aynı zamanda da Nazilli spor Genel Kaptanı Özgen Türker ve aynı firmanın muhabese müdürü Ümit Tangal de aralarında bulunduğu toplam 24 kişi gözaltına alınmıştı.

114 GÜN SONRA GELEN TAHLİYE

Tutuklananlar arasında bulunan Ali Vasfi Yıldırım geçen 17 Ağustos Cuma günü tahliye edilirken, diğer 4 kişinin tutuklu yargılanmaları kararı mahkemece verildi. Nazilli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada ise Temizlik firması sahibi ve Nazilli Belediye spor Genel Kaptanı Özgen Türker, firmanın muhabese müdürü Ümit İlker Tangal, Süleyman Akdeniz ve Cemil Akbulut kefaletle tahliyesine karar verildi. Kefalet ücreti henüz yatmadığı için pazartesi günü tahliye edileceği belirtilen Akbulut'un dışındaki 3 kişi, cezaevindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün saat 22.00'de salıverildi.

CEZAEVİ ÖNÜNDE KARŞILANDILAR

Özgen Türkel'in tahliye olacağı haberini alan başta eşi Zehra Türker olmak üzere İsabeyli'nin Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, MHP Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Ülkü Ocakları Başkanı Şükrü Irgat, MHP ve Nazilli sporlu yöneticiler ile yakınları cezaevi önünde saatlerce bekledi. Cezaevinden tahliye edilen Türkel, eşine uzun süre sarıldı, hasret giderdi. Kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaşan ve sarılan Türkel daha sonra otomobilinin direksiyonuna geçerek cezaevi önünden ayrıldı.

YARGILAMA DEVAM EDECEK

Tahliye sonrası Özgen Türkel konuşmazken, Avukatı İsa Bedil açıklamalarda bulundu. Davanın henüz açılmadığını ve yargılama sürecinin devam edeceğini belirterek Bedil, "Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı iddanameyi hazırlıyor, henüz dava açılmadı. iddaname tamamlanınca mahkeme açılacak. Bizim de mahkemeye kefaletle serbest bırakılmaları konusundaki talebimiz, olumlu karşılandı ve kefaletle serbest bırakıldılar" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tümer Apaydın Bozdoğan Nazilli Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title