Haberler

Belediye Parkındaki 12 Büstten 9'u Çalındı

Belediye parkındaki 12 büstten 9'u çalındı Atatürk, Demirel ve Eldem dışındaki Türk büyüklerinin büstleri çalındı Isparta'daki parkta 10 Türk büyüğünden 9'unun büstü çalındıISPARTA - Isparta Belediyesi'nin Demirköprü Mevkii'nde 2013 yılında inşa ettiği 26 Şubat Hocalı ve Şehitler Parkı'na...

Belediye parkındaki 12 büstten 9'u çalındı

Atatürk, Demirel ve Eldem dışındaki Türk büyüklerinin büstleri çalındı

Isparta'daki parkta 10 Türk büyüğünden 9'unun büstü çalındı

ISPARTA - Isparta Belediyesi'nin Demirköprü Mevkii'nde 2013 yılında inşa ettiği 26 Şubat Hocalı ve Şehitler Parkı'na konulan 10 Türk büyüğünden 9'unun büstü, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Parkın farklı noktalarında bulunan Mustafa Kemal Atatürk, 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve diğer büstlerin yanındaki Halil Ethem Eldem büstlerine dokunulmaması ise dikkat çekti.

Isparta Belediyesi tarafından, Birinci Dünya Savaşı'ndaki Çanakkale, Kafkas, Filistin ve Irak cepheleri ile Kıbrıs Barış Harekatı ve terörle mücadele sırasında şehit düşen Ispartalı bin 250 şehit için 2013 yılında Demirköprü mevkiinde '26 Şubat Hocalı ve Şehitler Parkı' yapıldı.

İçerisinde Şehitler Anıtı'nın da bulunduğu parka, 'Isparta'nın Yetiştirdiği Büyüklerimiz' başlığı altında da yine Isparta'da doğup büyüyen 10 siyaset, sanat ve bilim insanının büstleri konuldu.

Parktaki 3 büste dokunulmaması dikkat çekti

Çalınan büstlerin 'Isparta'nın Yetiştirdiği Büyüklerimiz' köşesinde bulunan Mehmet Efe, Süleyman Acar, Muhsin Ertuğrul, Hasan Hilmi Dilmen, Hafız İbrahim Demiralay, Hacı Hüseyin Hüsnü Özdamar, Ağlarcızade Mustafa Hakkı Ağlarcı, Böcüzade Süleyman Sami Bey ve Osman Hamdi'ye ait olduğu öğrenildi.

Parktaki 10 bronz büstten 9'unun, geçen çarşamba günü gece saatlerinde kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce çalındığı belirlendi. Diğer yandan, aynı alandaki Halil Ethem Eldem büstü ile parkın farklı bir noktasında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in büstlerine ise dokunulmaması dikkat çekti.

Belediye, Emniyete suç duyurusunda bulunuldu

Isparta Belediyesi tarafından büstlerin geçen çarşamba günü 01.00- 05.00 saatleri arasında çalındığı ve konuya ilişkin suç duyurusunda bulunulduğu belirtilirken, çalınan büstler bulunmazsa yerlerine yenilerinin inşa edileceği kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mustafa Kemal Atatürk Demirköprü Isparta Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı tarihi belli oldu mu? Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne?
title