Haberler

Belediye'den Asker Eğlencesi

Tekirdağ'ın Kapaklı İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen asker eğlencesinde 93/1 ile 93/2 tertip 20 asker gönüllerince eğlendi.

Tekirdağ'ın Kapaklı İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen asker eğlencesinde 93/1 ile 93/2 tertip 20 asker gönüllerince eğlendi.

Mandalı Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen asker eğlencesine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Başkan Yardımcıları Adem Sekmen ile Mustafa Serat, Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, asker aileleri ile yakınları katıldı.

Askere uğurlanacak olan 20 gençler isimleri ve vatani görevlerini icra edecekleri yerlerin okunmasıyla salona gelirken, Türk Bayrağı'nı öperek alınlarına koydular. Asker eğlencesine katılan askerler ile birlikleri şöyle: "Alper Adlım İzmir Foça, Jandarma Komando; Yasin Hokka Çanakkale, Jandarma; Onur Topçu İzmir Gaziemir, Ulaştırma; Hakkı Karataş İzmir Merkez, Denizci; Onur Kırmacı İzmir Merkez, Denizci; Niyazi Kamış Manisa Merkez, Piyade; Anıl Verici Manisa Kırkağaç, Jandarma Komando; Yasin Söylemez Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler, tankçı; Muhammet Özcan Çanakkale Jandarma; Orhan Kemal Küçüközdemir İzmir Foça, Komando; Samet Yongoz İzmir Seferhisar, Jandarma; Kadir Mines Isparta Eğirdir, Komando; Adem Sağlam Manisa Alaşehir, Ulaştırma- İnzibat; Fatih Yıldırım Sivas Merkez, Piyade; Murat Keskin Isparta Merkez, İç

Güvenlik Tugayı; Arif Özcan Erzincan Merkez, Topçu; Ali Önder Ankara Etimesgut Zırhlı Birlik, tankçı; Bünyamin Acar Sivas Merkez, Piyade; İsmail Kurt Bilecik Merkez, Jandarma ve Müslüm Akman Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler,Tankçı."

Askerler adına konuşma yapan Anıl Verici bu gecede kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerini sunarken, geceyi tertip eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'ya da teşekkür ederek plaket takdim etti.

Plaketin en değerli anıları içerisinde yer alacağını ifade eden Başkan Mandalı, plaketi evinin en güzel yerinde saklayacağını dile getirerek, "8 evladımızın da başka bir yerde asker düğünü olduğunu duydum. Açıkçası biraz üzüldüm, gönül isterdi ki o evlatlarımız da burada olsun. Bizler bu evlatları

Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü, bizleri muhafaza etmeleri, Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatmaları için asker ocağına gönderiyoruz." Dedi.

Mandalı gerçekleştirilen organizasyonla birlikte Kürt, Laz, Türk gibi ayrımların ortadan kalktığını ifade ederek, "Tüm askerlerimizin hedefi ortak. Bizler asla ayrımcılık yapmıyoruz, yapmamalıyız. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin askerleriyiz. Geçtiğimiz günlerde Arjantin'e gittim, nüfuslarının yüzde 25'inin Arjantinli olduğunu öğrendim, yüzde 75'i ise Avrupalı, Ortadoğu ve Asyalılardan oluşuyor. Brezilya'da ise nüfusun yüzde 15'i Brezilyalı. Bu ülkelerde yaşayanlar 'Arjantinliyim- Brezilyalıyım' diyebiliyor. Burada da bizler üzerimize düşeni yapıp, evlatlarımızı askere gönderiyoruz. Bu evlatlar kolay yetişmedi. Onları yetiştiren ailelere teşekkürlerimi sunuyorum. Biz oları kör bir kurşuna göndermiyoruz. 3-5 çapulcunun PKK'nın benim askerimi vurması için değil, Türkiye Cumhuriyeti topraklarını korumaları için gönderiyoruz. İnşallah 550 vekil arkadaşımız mecliste tek vücut olup PKK lanetinin üzerinden gelir. Ama bu çözüm bir metre toprak verip, bayrağımızdan taviz vermeden olmalı. Ulu Önder Atatürk'ün Karadenizli, Egeli, Doğulu'yu bir arada topladığı gibi hepimiz bir arada olup vatanımızı korumalıyız. Ancak, bazı dış güçler bizi din ve renk bakımından birbirimizle çatışma içine sokmaya çalışıyor. Bugün dünya coğrafyasındaki tüm ülkelerde farklı etnik kimlikte yaşayanlar var. Rusya'da bile yaşayan yüzde yüz Rus yoktur, eğer varsa ben de bu ayrımı desteklerim.

Ayrımcılığın kimseye faydası yok." Diye konuştu.

Hizmet içim göreve geldiğini söyleyen Başkan Mandalı şöyle devam etti: "2004'den bu yana söylediğim tek şey lokal politikacılık yapılmamasıır. Bunu yapan bazı kişiler var. Bu çok da hoş bir durum değil. Kapaklı'mız için hayırlısı neyse o olsun, tek temennimiz bu."

TÜİK verilerine de değinen İrfan Mandalı, Kapaklı'ya 5 binin üzerinde göç geldiğini dile getirerek, "Kimse Kapaklı'yı sevdiği için ya da kültürel faaliyetleri için buraya gelmiş değil. Herkes çocuğunun rızkını çıkarmak için buraya geldi. Bölgede irili ufaklı yaklaşık 200 fabrika var. Keşke bunlar herkesin memleketin de olsaydı da kimse topraklarından ayrı kalmasaydı, ama şu an Kapaklı'dayız ve burası da bizim memleketimiz. Ben bu noktada vatandaşa istihdam sağlayan iş adamlarımıza da teşekkürlerimi iletiyorum. Kapaklı'mızın ilçe olması da çok güzel oldu. Eğer Çerkezköy'e bağlanmış olsaydık değeri 100 TL olan bir yer 60 TL olacaktı, ama şuan 130 TL oldu." İfadelerini kullandı. Başkan Mandalı, askere giden çocuklara da hayırlı tezkereler diledi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından askerler müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

(MAA)

02.02.2013 12: 21: 35

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adem Sekmen Tekirdağ Kapaklı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title