Haberler

Belediye Başkanı Gündemi Değerlendirdi

Amasra Belediye Başkanı Mehmet Emin Timur, Amasra'ya gelecek bütün yatırımları destekleyeceklerini ifade etti.

Amasra Belediye Başkanı Mehmet Emin Timur, Amasra'ya gelecek bütün yatırımları destekleyeceklerini ifade etti.

Bartın'ın Amasra ilçesi Belediye Başkanı M. Emin Timur, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Timur, ilçedeki belediye yatırımları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Belediye hakkında yapılan eleştirilerin haksız ve yersiz olduğunu belirten Emin Timur, "Biz belediyecilik anlayışımızla hizmet vermeye devam ediyoruz. Öğretmen Evi konusu gündeme geldi. Biz öğretmen evine büyük bir arsa verdik. Ama onlar eski yerine yapmayı tercih ettiler. Bir de bunun biz vermemişiz gibi kamuoyuna aktarıyorlar. Belediye Meclis toplantısında meclis üyelerimizin imzalarıyla bir onlara PTT'nin karşısındaki alanı tahsis ettik. Ama onlar kabul etmediler. Sonra da biz vermemişiz gibi konuşuyorlar. Bu son derece yanlıştır. Eski öğretmen evinin oraya yeniden öğretmen evi yapılacak. Orada da bizim hibe ettiğimiz alan var. Bu konuda çok hassasız. Yaptığımız çalışmaları kimsenin yapılmamış gibi göstermesini kabullenemeyiz. Başka bir partinin ilçe başkanına yakışmayan sözleri oluyor. Bunlar bizim muhatabımız değil" dedi.

"AMASRA'YA GELEN YATIRIMLARA AÇIĞIZ"

Amasra Belediye Başkanı M. Emin Timur, Amasra'da yapılacak her türlü yatırımlara açık olduklarını ifade etti. Hattat Holding tarafından yapılan kömür yatırımlarının önemli olduğunu vurgulayan Başkan Timur, "Mehmet Hattat bakanların ziyaretinden sonra bizleri belediyeyi ziyaret etti. Mehmet Hattat bir sanayici yatırımcıdır. İlk gelişi kömür çıkartma maksadıdır. Biz kömür çıkarması hiçbir zaman karşı olmadık. Ben Belediye Başkanıyım. Bu şirket burada yatırım yapıyor. Burada Amasralı vatandaşlar çalışıyor. İnce bir çizgideyiz. Bunu kimse farklı yorumlamasın. Kuyulara inebilirim. Kömür çıkarılacaktır. Burada emekçi çalışacaktır. Elbette ki, kömür çıkarılacak ortamı görmek isteriz. Yapılan yatırımı görmek isteriz. Bir metan gazı tesisinin açılışına gittik. Orada Vali İsa Küçük, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ben, siyasiler ve işadamları vardı. Açılışta bu konu yine geçti. Bizzat ben Mehmet Hattat'a şunu söyledim. 'Mehmet Bey siz sanayici ve işadamısınız. Yatırım yapıyorsunuz. Saygıyla karşılarız. Para harcıyorsunuz. Amasra'da yaptığınız yatırımları takdirle karşılıyoruz' dedim. Her karşılaşmamızda söylediğimiz sözler budur. Bunda kimsenin şüphesi olmasın kimse de, bunun altında başka bir şey aramasın. Ortada bir gerçek var. Hattat Holding burada bir yatırım yapıyor. Buna devlet izin vermiş. Keşke vermeseydi. Burada artık hukuk sınırları içerisinde hareket etmek durumundayız. Şirket rödevans karşılığında sahaları almış. Kömür çıkaracak. Kuyuları açıyor. Kömür çıkarsın başımın üstünde yeri var. Kömürü satacak yerde var. Bakan geldiğinde söyledi. Bunları ben tamamen basının önünde söylendiğine inanıyorum. Teknik konular üzerinde pek fazla konuşmak istemiyorum. Kömür çıkar mı? Çıkmaz mı? Teknoloji burada işler mi? İşlemez mi? Bunlar şimdi sadece laf, kuyuya inerek bakmak lazım. Ben Hema'nın kuyusuna ineceğim. Basın mensupları da zaman, zaman iniyor. Şimdi biz kuyuya inerek fikrimiz değiştirmeyeceğiz. Görmek ve bilgi almak için ineceğiz. Gerçekten ne yapıyorlar? Ne aşamadadır. Tabi fikirler sabit olmaz, değişebilir. Biz en azından Hema'nın kömür çıkarmada başarılı olmasını istiyoruz. Yeter ki kömür çıkarsınlar. Önemli bir istihdam kaynağıdır. Burada biz kömür ile iç, içe yaşadık. Turizmi kömürle bağdaştırdık. Yeter ki, TKK'da bu büyük yatırımları yapsın onlarda çıkarsın. Madem özel sektöre bir saha verildi. Başarılı olsunlar. Santral konusunda aynı fikirlerimizi koruyoruz. Bununla ilgili yatırımlarını gitsinler 1/10000 Çevre Düzeni planına göre yapsınlar. Yatırımlar hayalle başlar. Onlar bu hayali kuruyorlar. Ancak yatırımını hukuka göre yapsınlar. Bana göre fiilen süreç işliyor" dedi.

Amasra Belediye Başkanı M. Emin Timur, yerel gündem ile ilgili olarak da bazı açıklamalarda bulundu. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Emin Timur Mehmet Hattat Emin Timur Amasra Yerel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title