Haberler

BBP ve HÜDAPAR heyetleri AK Parti'yi ziyaret etti -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Filistin'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili, "Çocukların, kadınların, yaşanan bu hunharca saldırılarla nasıl öldürüldüklerini dünyanın önünde maalesef insanlık ölmüşcesine izliyoruz" dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar parti genel merkezlerinde devam ediyor.

AK Parti'yi, CHP ve MHP heyetlerinin ardından, sırasıyla HDP, SP, BBP, DSP, DP ve HÜDAPAR heyetleri ziyaret etti.

AK Parti'de heyetleri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, MKYK Üyesi Mehmet Muş, İstanbul Milletvekili Meryem Göka, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Neslihan Cenk karşıladı.

-HDP heyeti

Kapusuz, HDP Mardin Milletvekili başkanlığındaki heyeti kabulünde, HDP camiası ve milletinin bayramını tebrik ettiğini belirterek, "Bayramların güzel şekilde, huzurlu şekilde yaşanmış olması çok önemli. Ülkemizde biz bunu yaşarken yanı başımızdaki komşularımızdaki üzücü, istenmeyen olayların yaşandığı görünce ülkedeki bu güzelliğini kadri kıymetini anlamak daha kolay olmakta" dedi.

Cahiliye dönemi olarak kabul edilen insanlığın çok vahşice geçirdiği dönemlerde bile belirli dönemlerde, kutsal günlerde, savaşın ve öldürmenin olmadığına işaret eden Kapusuz, "Maalesef çocukların, kadınların, yaşanan bu hunharca saldırılarla nasıl öldürüldüklerini dünyanın önünde maalesef insanlık ölmüşcesine izliyoruz" ifadesini kullandı.

HDP'li Dora da Filistin ve Irak'ta yaşanan olaylara değinirken, "Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın başka yerlerde savaş ve çocuk ölümleri olurken tabi biz buruk bayramlar kutluyoruz. Bizim bütün amacımız artık dünyada insana insan olarak bakabilmek ve kendimize şiar edeceğimiz sesin kim olursa olsun bir acı yaşadığı zaman empati duygusu geliştirerek onların acılarını paylaşmak" şeklinde konuştu.

-Saadet Partisi heyeti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, daha sonra Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez ve heyeti ile bir araya geldi.

Bitmez, görüşmede, bayramda gönüllerin Gazze başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan kan ve göz yaşı nedeniyle buruk olduğunu belirterek, gelecek bayramlarda bu kan ve gözyaşının durmasını Allah'tan temenni ettiklerini ifade etti.

Kapusuz da Saadet Partisi camiasının bayramlarını tebrik ettiğini belirterek, "Bir ramazan boyu İsrail'in canice saldırıları, sivilleri öldürmesi, çocukları yaşlıları kadınları öldürmüş olması hepimizi fevkalade üzmektedir ve insanlık adına utanç duymaktayız. Bu saldırıları yapan, bu cinayeti işleyen bir devlet anlayışını da kabul etmek mümkün olmadığı gibi şiddetle de nefretle de kınıyoruz. Çünkü cahiliye döneminde bile insanlar bu kadar ölmeye, öldürmeye meyyal olamazlardı. Maalesef bugün bunu dünya gözleri önünde seyrediyor" ifadelerini kullandı.

-BBP heyeti

Kapusuz, Saadet Partisi heyetinin ardından BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler ve beraberindekilerle bayramlaştı.

BBP'li Şenliler, bayramlaşmanın yapıldığı AK Parti salonunun büyüklüğüne işaret ederek, "Hazine yardımı alan ve devlet yardımı alan bir siyasi partinin genel merkezi böyle olacak. Bizim gibi hazine yardımı almayan partilerin de böyle apartmanlarda küçük daracık yerlerde misafir karşılıyoruz" şeklindeki ifadeleri gülüşmelere neden oldu.

Şenliler, Gazze, Doğu Türkistan ve Kırım'da yaşananlar dolayısıyla bayramı sıkıntılı geçirdiklerini belirterek, İslam coğrafyasında yaşananları tarihte Endülüs Emevileri'nin çöküş sürecine benzettiğini ifade ederek, "Hem millet olarak, milliyet olarak Batı bizi bölüyor hem mezhebi anlamda inançlarımız, mezhebi farkılıkları bölüyor. Kendisi birleşirken İslam dünyasını bölüyor. Tabii buna karşılık Türkiye'nin yapması gereken çok şeyler olduğuna inanıyoruz. En azından göstermiş olduğu sözlü tepkilerin eyleme dönüşmesini istiyorum. En azından, İsrail ile ilişkisi olan şirketlerin malların boykot edelim" şeklinde konuştu.

Kapusuz da Şenliler'in sözleri üzerine, "Elbette görünen ve görünmeyen birçok yaptırım uygulanmaktadır ve uygulanmalıdır. İnsanların bireysel olarak tercihleri, şuurları bazı şeyleri adım atmak için büyük bir fırsat, vesiledir. İnsanların illa da birilerinden talimat almayı beklemelerine gerek yok" dedi.

-DSP heyeti

AK Parti'yi, BBP'lilerin ziyaretinin ardından DSP Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Uğurtürk ve beraberindeki heyet ziyaret etti.

Uğurtürk, ziyarette, Gazze'de yaşanan olaylara Türkiye dışında dünya ülkelerinde bir umursamazlık olduğuna dikkati çekti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Uğurtürk, "Biz Ekmeleddin Bey'i destekliyoruz, umarım bu ülke için kim yararlı olacaksa onun seçilmesi arzumuz. Ekmelettin Bey'in seçilmesi için örgütümüz çalışmalarını yoğun bir şekilde yerine getiriyor" dedi.

Kapusuz da DSP'nin kurumsal olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklediğini bildiklerini ifade ederek, "Ama bir husus var ki siyaset kurumu her şeyden önce kendisine güvenmeli. Eğer siyaset kurumu yaptığı işi küçümsüyorsa veya güven duymuyorsa orada bir problem var, demektir. Ben inanıyorum ki en güvenilir kurum doğrusu siyaset kurumu olmalı ve o kurumdur. Siyaset kurumu bu tip görevlere de kendi içinden adaylar çıkartmalıdır. Bu konuda DSP'nin bir aday çıkarma şansı yok" diye konuştu.

-DP heyeti

Kapusuz, daha sonra, DP Genel Sekreteri Ertan Küçükay ve beraberindeki heyetle ile bir araya geldi.

Küçükay, ziyarette, Gazze'de yaşanan dram ve soykırım denecek bir sıkıntıyla karşı karşıya olunduğunu ifade ederek, bu nedenle buruk bir bayram yaşadıklarını ifade etti.

Kapusuz da Müslüman ülkelerde yaşanan olayları bir sonraki bayramlarda yaşanmaması temennisinde bulunduklarını ifade ederek, şöyle dedi:

"Orada insanlar, bayanlar, çocuklar, siviller ölüyor ama sadece insanlar ölmüyor. Üzülerek ifade etmek lazım ki insanlık ölüyor. Sözüm ona medeni dünya, sözüm ona dünyayı temsil eden Birleşmiş Milletler bu olayın altında kaldı, adeta yok oldu. ABD, AB üyesi ülkeler, bırakın karşı durmayı, bu kanı önlemeyi, bu vahşeti, katliamı durdurmayı maalesef cesaretlendiriyorlar, Destek veriyorlar. Acı olan bu. Bu dünyanın bir açmaza doğru sürüklendiği, dünyanın geleceğinin büyük tehdit ve tehlike altına girdiğinin de belirgin bir göstergesidir."

-HÜDAPAR heyeti

Kapusuz, DP heyetinin ardından HÜDAPAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Ak Parti Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title