Haberler

BBP İstanbul İl Teşkilatı 10. Kongresi

BBP Genel Başkanı Destici: "Başörtülü kardeşlerimizin Meclis'te olması, ülkemizin birliğine ve beraberliğine, kardeşliğine büyük katkı sağlayacaktır" "Kendi adaylarımızla seçime katılacağ...

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Başörtülü kardeşlerimizin Meclis'te olması, ülkemizin birliğine ve beraberliğine, kardeşliğine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

BBP İstanbul İl Teşkilatı 10. Kongresi, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Genel Başkan Mustafa Destici, kongrede yaptığı konuşmada, Muhsin Yazıcıoğlu ve onunla birlikte hayatını kaybedenlere rahmet diledi. Destici, bugün ölüm yıl dönümü olduğunu belirttiği Abdullah Çatlı'yı da andı.

Yerel seçimlerde 20'ye yakın belediye kazandıklarını belirten Destici, belediyelerin icraatlarını anlattı.

Türkiye'de iktidar ve muhalefet partilerinin suni gündemler oluşturarak milleti kamplaştırdığını ve bundan nemalandığını ileri süren Destici, kendilerinin hiçbir zaman bu anlayışta olmadığını dile getirdi.

Destici, "Bölmek, ayrıştırmak ve savaştırmak yerine, hep birlikten, beraberlikten ve bütünlükten yana olduğumuzu, barıştan kardeşlikten yana olduğumuzu, her fırsatta dile getirdik ve sadece bunu dile getirmekle kalmadık ve bunun için ne gerekiyorsa, hiçbir siyasi hesap yapmadan, hiçbir siyasi gelecek tasavvurunda bulunmadan, hiçbir şahsi ve parti menfaati gözetmeden, hep ülkemizin ve milletimizin menfaati neyi gerektiriyorsa bunun gayreti içerisinde olduk" diye konuştu.

Demokratikleşme paketinin demokrasiyi ileriye taşıyabilecek, milletin taleplerini karşılayacak bir paket olmadığını savunan Destici, yeni anayasa sözünün de yerine getirilmediğini ifade etti.

Destici, demokratikleşme paketinde kamuda başörtüsü serbestisinin de bulunduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"Biz BBP olarak bulunduğumuz günden bu yana, her dönemde, başörtüsünün her alanda serbest bırakılmasını savunduk ve asla bunun üzerinden bir siyaset gütmedik, bir siyasi menfaat aracı olarak hiçbir zaman görmedik, asla bir istismar alanı olarak kullanmadık ve samimi bir şekilde hem inanç özgürlüğü olarak baktık, hem de bizim için Allah'ın emri herşeyin üzerindedir hem de bu kız kardeşlerimiz, bacılarımız, analarımız başlarına bu örtüyü, Allah'ın emri olduğu için örtüyorlar, bu emrin üzerine de bizim için başka bir emir olmadığı için biz sonuna kadar sahip çıktık ve sonuna kadar da sahip çıkmaya devam edeceğiz."

Mustafa Destici, başörtüsü konusunda bazı meslek grupları için kısıtlamaların devam ettiğini anlatarak, duruma tepki gösterdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin BDP'den özür dilediğini söyleyen Destici, şunları kaydetti:

"Bir kasıt olmasa bile, bir hata, ihmal dahi olmuş olsa, şu anda Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarımızın, toplumda eğer 'öldürüldüler' algısı oluşmuşsa, bunun 5 tane ana sebebi direkt jandarma ve hava kuvvetleri ile ilgilidir. Onun için biz bekliyoruz ve ümit ediyoruz ki 'bu ayrılıkçılardan özür dileyecek demokratik üstünlüğe ulaşmış TSK'mız artık BBP'ilerden de özür dileyecektir' diye, 'Muhsin Yazıcıoğlu ve onunla birlikte hayatını kaybeden arkadaşlarımızın ailelerinden de herhalde en kısa sürede özür dileyecektir' diyoruz ve biz de bu özürü bekliyoruz."

" Türkiye'nin başörtüsü diye bir problemi olmayacaktır"

Başörtülü milletvekillerinin Meclis'e girmesini olumlu bulduklarını dile getiren Destici, "O gün gördüğümüz tablo, bizi memnun etti ve orada partilerimizin başörtülü hanım kardeşlerimize olan yaklaşımı, kabullenmesi ve onları alkışlaması, bağırlarına basması bizi de ziyadesiyle memnun etmiştir. Artık inşallah inanıyoruz ki Türkiye'nin başörtüsü diye bir problemi olmayacaktır" dedi.

Destici, şöyle devam etti:

"Başörtülü kardeşlerimizin Meclis'te olması, ülkemizin birliğine ve beraberliğine, kardeşliğine büyük katkı sağlayacaktır. Demokrasimizin gelişmesine katkı sağlayacaktır ve laikliğin net olarak doğru şekilde anlaşılmasına ve uygulanmasına da katkı sağlayacaktır. O hanım kardeşlerimizi bir kere daha tebrik ediyorum ve inanıyorum ki önümüzdeki günlerde sayıları artacaktır. Türkiye'deki hanım kardeşlerimizin yüzde 70'i başlarını örtmektedir, inşallah bu oran Meclis'e de yansıyacaktır ve bunun da yine çoğunluğunu BBP'li partililer yapacaktır."

Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden birinin çözüm süreci olduğunu vurgulayan Destici, terör örgütünün muhatap kabul edilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Sürecin terör sorununu çözmeyeceğini savunan Destici, korucu aileleri ve aşiretlerin terör örgütünün insafına terk edileceğini dile getirdi.

Destici, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nde müzik dalında Ahmet Kaya'ya ödül verilmesini kabul etmediklerini belirtti.

"Tek başına seçime katılacağız"

Seçim barajına da değinen Destici, sistemin milli iradeyi yansıtmadığını ve adaletli olmadığını öne sürdü.

Partilerine ve adaylarına sahip çıkacaklarını aktaran Destici, "Kendi adaylarımızla seçime katılacağız, hiçbir pazarlığın içinde olmayacağız. Sağda solda yazılanlara bakmayın. Rahmetli başkanımıza yapılan teklifler, bize de yapıldı" dedi.

Mustafa Destici, partinin geleceğinden önce Allah'ın rızasını düşündüklerini bildirerek, ?başta 30 büyükşehir olmak üzere tüm seçim çevrelerinde partilerinin kendi amblemi altında seçime katılacağını anlattı.

Türkiye'nin Çin'le füze anlaşması yapmasına karşı olmadıklarını, Türkiye'nin bağımsız bir ülke olduğunu ifade eden Destici, Çin'e "Uygur Türklerini öldürmekten vazgeç sonra anlaşma yapalım" denmesi gerektiğini kaydetti.

Destici, konuşmasının ardından, diğer partilerden BBP'ye geçenlere rozet taktı.

Kongrede, tek aday olan Fikret Daş, yeniden il başkanlığına seçildi.

Sanatçı Hasan Sağındık'ın marşlar ve şiirler seslendirdiği kongrede, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun'un kutlama mesajları okundu. - İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Muhsin Yazıcıoğlu Mustafa Destici İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title