Haberler

Batman'da Kadınlar Tencere ve Tavalarla Yürüdü

Batman'da kadınlar tencere ve tavalarla yürüdü Batman'da Özgür Kadın Kongresi (KJA) öncülüğünde bölgedeki çatışmalı sürece dikkat çekmek için düzenlenen yürüyüşe katılan kadınlar, tencere ve tavalara vurup, düdük çaldı.

Batman'da kadınlar tencere ve tavalarla yürüdü

Batman'da Özgür Kadın Kongresi (KJA) öncülüğünde bölgedeki çatışmalı sürece dikkat çekmek için düzenlenen yürüyüşe katılan kadınlar, tencere ve tavalara vurup, düdük çaldı.

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ile görevinden uzaklaştırılan belediye eski eşbaşkanı Gülistan Akel'in de aralarında bulunduğu bir grup kadın Sanat Sokağı'nda toplanarak yürüyüşe başladı. 'Kadın katili devlet' pankartı taşıyan kadınlar adına konuşan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Cizre'de kadın katliamının yaşandığını belirterek, "Bölgede yaşanan 7 aylık katliam sürecinde en çok kadınlar hedef seçildi. Bugün bile Cizre'de bir kadın katledildi. Biz bu coğrafyada karnında bebeğiyle katledilmeye çalışılan kadınları gördük. Polis ailelerine de, onların eşlerine ve annelerine de sesleniyorum; eğer kadının vicdanı bu işin içine girmezse, bu iktidarcı eğil zihniyete sahip erkekler, bu savaşı daha da derinleştirecek. Sadece kendi iktidarı için kadını yok sayan bu zihniyet, aslında onları da yok sayıyor. Aslında onların da hayatının hiçbir değeri yok. Onların çocukları da sürdürülen katliamın karşısında durması gerekiyor. Katledilen Kürt kadını değil, katledilen hepimizin hem cinsi, Türk'ün de hem cinsi, katledilen kadın iradesidir. Kürt kadını değil sadece, onun için Türkiyeli Kürdistan'daki bütün yurtsever, demokrat çevrelerin kadınları da artık sesini yükseltmesini gerekiyor. Türkiye her dakikada bir kadın öldürülüyor, bunun karşısında hiçbir caydırıcı ceza yok. Onun için diğer kadınlar da ideolojik olarak bizimle aynı düşünmeseler de bu kirli katliamın bir sonraki adımının kendileri olacağını bilmeleri gerekir. Çünkü bu sistem erkek diyor, Türk diyor ve başka hiç kimseyi kendi etrafında kabul etmiyor" dedi.

Sanat Sokağı'nda yapılan konuşmanın ardından kadınlar, 5 dakikalık oturma eyleminden sonra dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Acar Başaran Gülistan Akel Batman Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title