Haberler

Batı ülkeleri neden Çin aşısını tercih etmedi? Bilim Kurulu Üyesi ve Sinovac Koordinatörü Prof. Dr. Ünal yanıtladı

Güncelleme:

Bilim Kurulu Üyesi ve Sinovac Türkiye Aşı Çalışma Grubu Koordinatörü Prof. Dr. Serhat Ünal, Çin aşısının neden batı ülkeleri tarafından tercih edilmediğini anlattı. Aşının güvenli olduğunu belirten Ünal, siyasi faktörler nedeniyle batı ülkelerinin Çin aşısını tercih etmediklerini söyledi.

Haber Global'da Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce konuştum programına konuk olan Sinovac Türkiye Aşı Çalışma Grubu Koordinatörü Prof. Dr. Serhat Ünal, batılı ülkelerin neden Sinovac aşısını tercih etmediğinden, koronavirüse karşı yürütülen ilaç çalışmalarına kadar bir çok önemli konuda açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de tartışma konusu olan Çin aşısının güvenilirliğiyle ilgili soruya yanıt veren Prof. Dr. Serhat Ünal, "Sağlıkta 2. kalite diye bir kavram yoktur. Sinovac 15-20 yıldır aşıyla uğraşan bir firma. Yıllardır dünyaya aşı yapıp satan bir firma. Daha önceki malzemeleri güvenerek kullanılmış. Herkes bu aşının iyiliği kötülüğünü düşünüyor da sağlık ekibimiz düşünmüyor olur mu? Ben bir huzursuzluk görmüyorum. Bir miktar da haksızlık yapıldığını düşünüyorum ucuzluk kavramıyla birleştirilerek." ifadelerini kullandı.

Batı ülkeleri neden Çin aşısını tercih etmedi? Bilim Kurulu Üyesi ve Sinovac Koordinatörü Prof. Dr. Ünal yanıtladıProf. Dr. Serhat Ünal

"MUTASYON HER GÜN OLUR"

"İngiltere'de virüsün mutasyon geçirdiği doğru mu?" sorusuna da yanıt veren Ünal, "Mutasyon her gün olur. Bu hataları kontrol eden bir sistem vardır. Virüsün hatası onun fonksiyonlarına ne derece etkili ona bakmak lazım. Mutasyon sonucu daha çok bulaşır hale geldi mi? Ona bakmak gerekiyor. Daha önce de mutasyonlar oldu. İngiltere'de bir mutasyon var ama fonksiyonel bir yansıması olup olmadığı henüz tespit edilmedi." dedi.

"BATI ÜLKELERİ SİYASİ NEDENLERDEN DOLAYI ÇİN AŞISINI TERCİH ETMEDİ"

Batılı ülkelerin Sinovac aşısını tercih etmelerinin nedeninin siyasi olduğunu söyleyen Ünal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada bence siyasi faktörler devreye giriyor. Altyapısı müsait ülkelere yönelmek durumunda kaldılar. Bunu söylemeye yetkili değilim ama Çin, Sinovac aşısını alan 3 ülkeden Brezilya, Türkiye, Endonezya'dan başka ülkeler var.

"İLAÇ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Aşı gibi ilaçta da çalışmalar devam ediyor. İlaçtan da beklentimiz var. Türkiye'nin de katıldığı değişik Faz-3 çalışmalar devam ediyor.

BURUN SPREYİ ÇALIŞMALARI

Türkiye'de de böyle çalışmalar var. Burundan sıkıldığı zaman günde 2-3 kere virüsün yapışmasına mani olacak bir malzeme. İnşallah 2021 içinde böyle bir maddenin elimizde olması iyi bir şey. Bilim Kurulu bir bilimsel danışma kurulu. Bu tavsiyelerin hayata geçmesi Sağlık Bakanlığımız ve hükümetimiz tarafından verilen kararlar. Biz işin tıbbi yönünü düşünerek tavsiyelerde bulunuyoruz. Bakanlığın belli bir planı var bu konuda. Eğer bu etkinlikte bir sorun olur vaka sayısı kontrol altına alınamazsa tam kapanma gündemi bakanlığın masasına gelir."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Serhat Ünal Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (114)

Ahmet:

Hayatınız yalan, bir milleti sakatlamadıgınız kalmıştı...,

22
18
yanıtYanıtla
oku bir zahmet:

Adam prf. doktor siz kimsiniz ? kariyeriniz nedir ? milleti derken siz yabancı başka ülkede yaşayan orada çalışan bir prof. doktor falanmısınız ? bilmişliğiniz bundan dolayımı?

yanıt4
yanıt9
Murat:

Bence aşı vurdurmak yerine kafanızı duvarlara vurun. Vururkende "ya nasıl olurda tarihi boyunca hep üreten ve kimseye aşı diye muhtaç olmayan bu güzelim ülke aşı için el açar hale geldi" diyin. Yada en sağlamı bu konudaki tarihimizi iyi okuyun, en azından en son refik saydam enstitüsünü de kapatmamız sonucunda nasıl elaleme muhtaç hale geldiğimizi anlayın. En azından bundan sonra her duyduğunuz yerli ve milli safsatasına inanmazsınız.

24
12
yanıtYanıtla
Hamza:

Üniverstelerde egitiliyor gençler, imamhatip açıp cshilleştirmek varken. Niye kapstmasînlar?

yanıt11
yanıt9
girilmez:

atma ziyaa

yanıt3
yanıt9
TEK KELİME:

Batı insanına değer veriyor

23
12
yanıtYanıtla
Vatan:

Batıda yaşıyoruz turkiye kadar insanina deger veren sadece iki uç ulke var gerisi fasafiso

yanıt2
yanıt2
TEK KELİME:

Vatan sen buraya gel ben oraya gideyim

yanıt0
yanıt2
Şunu merak ediyorum:

Çin Aşısını Çin kullandı mı ?

19
8
yanıtYanıtla
şuan:

eczanelerde satışta wuhan eyaleti maske zorunluluğunu kaldırdı meraklı cahil

yanıt11
yanıt15
Tüm 114 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title