Haberler

Batı'nın Türkiye Üzerinde Hesapları Var"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "200 yıldır Batı'nın Türkiye üzerinde hesapları var. Yani bu ülkeyi ele geçirmek, milletimizi tamamen yok etmek için, devletimizi sonlandırmak ve bayrağımızı indirmek için büyük gayret var." dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "200 yıldır Batı'nın Türkiye üzerinde hesapları var. Yani bu ülkeyi ele geçirmek, milletimizi tamamen yok etmek için, devletimizi sonlandırmak ve bayrağımızı indirmek için büyük gayret var." dedi.

Eroğlu, Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlenen "DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılışı ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikalar Dağıtımı Merasimi"nde yaptığı konuşmada, bakanlıkları tarafından kente yüksek maliyetli çok sayıda yatırım yapıldığını söyledi.

Orman mahallelerine gelir getirici destekler sunduklarını anlatan Eroğlu, Adana'nın bir bal markasına da sahip olması gerektiğini belirtti.

Kente en çok yatırım yapan bakanlıklar arasında Orman ve Su İşleri Bakanlığının ilk sırada yer aldığını vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Birinciliği elden bırakmayalım, daha Adana'da yapılacak çok şey var. Arkadaşlar çalışıyor. Adana'da hükümetimiz 32 milyar liralık yatırım yaptı. Bunun 3 milyar 850 milyon lirası bize ait. Peki ne yaptınız diyeceksiniz? Çok şeyler yaptık. 10 baraj ve bir gölet inşa ettik. 7 baraj daha yapılıyor. 17 baraj ve bir gölete sahip olacaksınız. Bu muhteşem bir şey. Bir de Yedigöze Barajı var, özel sektörün yaptığı. 18 baraj ve bir göletle Adana'daki bütün mümbit toprakları sulayacağız."

"790 bin dekarlık araziyi modern sulamaya açtık"

Eroğlu, yaklaşık 790 bin dekarlık araziyi modern sulamaya açtıklarına dikkati çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"DSİ Genel Müdürüm kusura bakma bunu yeterli görmüyorum. Bu yüzden müteahhitlere talimat veriyorsun. 55 dereyi ıslah ettik. İlan ettikten sonra 10 bal ormanı için teklif geldi, onları kurduk. Adana'da bu güzellikler var. Dünyanın en muhteşem tabiat güzellikleri Adana'da ama insanlar bu kadar bilmiyor. Bu yüzden biz milli parkları, tabiat parklarını ve bir takım güzellikleri göstereceğiz. Hatta biz buraya bir müze yapacağız. Biyolojik çeşitlilik müzesini ilk defa Adana'ya yapacağız. Cüzdanı şişkin turistler istiyoruz. En az 6 bin dolar bırakacak turistler. Bunun için tabiat turizmini geliştireceksiniz, master planı ve diğer eylem planı hazırlandı. Bugün de yeni tabiat parkının ilanı için imza atacağım, hazırladık bir de bir tabiat parkımızın alanını büyütüyoruz."

Akdeniz Gelişim Projesi

Eroğlu, Adanalı çiftçiler için otomatik meteoroloji ölçüm istasyonlarının önemine değinerek, "Çiftçilerimizin yağış durumundan haberdar olması için her yere otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurduk, 28 tane kuruldu." dedi.

Şu ana kadar 32 sulama tesisinin açılışını gerçekleştirdiklerini dile getiren Eroğlu, şunları söyledi:

"Ama yeterli görmüyorum. 32 çok az, yeterli değil. 14 tane sulama tesisi devam ediyor. Adana'mıza bir milyar lira yıllık ilave gelir artışını çiftçilere sağlayalım. Hedef bir milyar lira gelir artışı. Çiftçilerimiz inşallah zengin olacak. Bunun dışında Adana'mıza bir müjdemiz daha var. Çok değerli Cumhurbaşkanımız, geçen sene Adana'ya geldiğinde dedi ki 'Veysel hoca GAP var, KOP var ama Adana'da ne yapıyorsun sen?'. Biz de Akdeniz Gelişim Projesi'ni hazırladık. Buna göre Adana'daki tüm baraj, gölet, sulama tesisleri, taşkın koruma tesisleri, sulamaya açılacak araziler, çiftçilere ilave gelir, taşkınlardan koruma gibi hedefimiz var."

"Türkiye üzerinde büyük hesapları var"

Eroğlu, Türkiye üzerinde çok oyun oynandığını belirterek, "200 yıldır Batı'nın Türkiye üzerinde hesapları var. Yani bu ülkeyi ele geçirmek, milletimizi tamamen yok etmek için, devletimizi sonlandırmak ve bayrağımızı indirmek için büyük gayret var." ifadesini kullandı.

Türk bayrağının ilelebet dalgalanacağını vurgulayan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buna inancımız tam. Bunu zaten Türkiye gösterdi. Ne yaptı peki bunlar? Türkiye'deki istikrarı bozmak için parti kapatma, durup dururken, Gezi hadisesi, daha sonra netice alamayınca bir haini 30 yıldır hazırlamışlar. Yüzünde meymenet olmayan bir haini, 15 Temmuz'da bir darbeye teşebbüs, yani Türkiye'yi işgal teşebbüsüne yeltendiler. Ama Allah'a şükürler olsun, milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve herkesin buna karşı koyması neticesinde darbe girişimi etkisiz hale geldi. Dediler ki 'Türkiye'yi içeriden yıkamayacağız, ne yapalım, PKK terör örgütüne destek verelim, silah verelim. Adını değiştirelim PYD/YPG yapalım'. Ama biz saf mıyız? İsmini değiştirirsen değiştir, ne mal olduğunu biliyoruz. Türkiye'nin güney sınırında Türkiye'yi devamlı rahatsız edecek bir terör devleti kurmak için teşebbüs ettiler. Parayla bize silah vermiyorlar, onlara binlerce tır silahı bedava gönderiyorlar. Niye babasının hayrına mı? Çünkü Türkiye üzerinde büyük hesapları var."

"Cumhurbaşkanımız oyunu gördü"

Bosna Hersek'e gittiği zaman, yaşlıların "Tarih sizi çağırıyor." dediğini anlatan Eroğlu, Afrika'ya gittiklerinde oradakilerin "Allah Türkiye'yi muhafaza etsin." diye dua ettiğini aktardı.

Eroğlu, Türkiye'nin gönül coğrafyalarının son kalesi olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"İnşallah hep birlikte bu kaleyi sapasağlam ayakta tutacağız. 15 Temmuz'da, alçak terör örgütünün darbe teşebbüsünden sonra bunlar hemen güneyde terör devleti kurmaya kalktılar. Neticede Cumhurbaşkanımız, 'Fırat Kalkanı'yla bu oyunu bozalım.' dedi. Arkasından Afrin'de kantonları birleştirmeye kalktılar. Afrin harekatıyla kahraman ordumuz ve polisimiz büyük bir destan yazdı. Böylece oyunları bozuldu ama oyunları devam ediyor. Yeni oyun neydi? '2019 yılında Türkiye'de seçim yapılacak, o zamana kadar ekonomiyi bozalım, sarsalım, dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan gitsin, hükümet zayıflasın, biz gene istediğimiz gibi burada at oynatalım'. Ama o oyunu da Cumhurbaşkanımız gördü ve dedi ki seçimler 24 Haziran'da yapılacak."

Herkesin 24 Haziran'da sandığa gitmesini ve sandıklara sahip çıkmasını isteyen Eroğlu, "Demokrasi, Türkiye'nin büyük hedeflerinin gerçekleşmesi, istikrar, daha müreffeh, gelişmiş ve kalkınmış bir Türkiye ve gelecek nesillere çok daha güçlü Türkiye bırakmak için 24 Haziran'da hazır mıyız? Hedef 2023, Türkiye hazır, Adana hazır." ifadelerini kullandı.

Diğer konuşmacılar

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da yatırımların hayırlı olmasını temenni ederek, Çukurova'nın ve dolayısıyla Adana'nın bugün ve gelecekte, bu önemini sürdürmesi ve tarımdan elde ettiği 7,7 milyar liranın üzerindeki tarımsal üretim değerinin katlanması için önemli projeleri hükümetimizin destekleriyle hayata geçirmeye devam ediyoruz." dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş da yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Açılan ve temeli atılan tesisler

Bakan Eroğlu, konuşmaların ardından diğer katılımcılarla beraber Adana'da bir tesisin açılışını gerçekleştirdi, 4 tesisin ise temelini attı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce yapımı tamamlanan Akyatan'daki iki kuş gözlem kulesi ve ahşap yürüyüş yolu ile Karataş Kumluk Tabiat Parkı Orman Köşkü'nün açılışını gerçekleştiren Eroğlu, iki taşkın koruma tesisi, Belemedik Tabiat Parkı Yaban Hayatı Eğitim Merkezi ile ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmaların temellerini attı.

Açılışı yapılan ve temeli atılan 5 tesisin maliyetinin 89 milyon lira olduğu bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Yüreğir Kültür Merkezi Veysel Eroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title