Haberler

Başkentte Kültür Sanat

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), 2016-2017 sanat sezonuna Giuseppe Verdi'nin ölümsüz operası "La Traviata" ile merhaba diyecek.

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), 2016-2017 sanat sezonuna Giuseppe Verdi'nin ölümsüz operası "La Traviata" ile merhaba diyecek.

ADOB 2016-2017 sanat sezonunda ilk olarak "La Traviata" operası sahnelenecek. Eser, Ankara Opera Sahnesinde 1 Ekim Cumartesi saat 20.00'de beğeniye sunulacak.

Alexandre Dumas'ın 1848'de yazdığı "Kamelyalı Kadın" romanından hareketle Francesco Maria Piave'nin librettolaştırdığı eseri, Recep Ayyılmaz sahneye koyuyor. Üç perdelik eserin orkestra şefliğini, Nezih Seçkin ile Alessandro Cedrone üstleniyor.

"La Traviata", renkli ve lüks yaşam sürebilmek için zengin erkeklerle birliktelikler yaşayan Violetta'nın yolunun, soylu genç Alfredo ile kesişmesini ve ikilinin aşklarını konu alıyor.

Tiyatro

Akün Sahnesi:

Şirin Aktemur Toprak'ın yazdığı ve Umut Toprak'ın sahneye taşıdığı Neşet Ertaş'ın hayatından ve türkülerinden yola çıkarak hazırlanan "Neşe, Dert, Aşk" hafta boyunca izleyicinin karşısına çıkacak.

Altındağ Tiyatrosu:

Ülker Köksal'ın kaleme aldığı ve Pervin Ünalp'ın rejisiyle sahneye taşınan "Sacide" oyunu, hafta boyunca izleyicinin beğenisine sunulacak. Oyunda, 40'lı yaşlarda, abisinin evinin bir odasında yaşayan ve "Evde kalmış" yaftası yapıştırılan Sacide'nin gazete ilanıyla eş araması ve yaşadıkları anlatılıyor.

Büyük Tiyatro:

Kent ve doğa karşıtlığı üzerinden insanı ve onun bu dünyadaki konumunu sorgulayan Nuri Pakdil'in yazdığı Murat Demirtaş'ın yönettiği "Umut" adlı oyun 4 Ekim'de seyirciyle buluşacak.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:

Türk tiyatrosunun en önemli örneklerinden biri kabul edilen "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım", hafta boyunca sahnelenecek. William Shakespeare'in yazdığı, Zerrin Akdenizli'nin oyunlaştırıp Kutay Sungar'ın yönettiği "Fırtına" ise 4 Ekim'de minik izleyicinin beğenisine sunulacak.

Küçük Tiyatro:

Ahmet Mithat Efendi'nin eserinden Türel Ezici'nin oyunlaştırdığı Levent Suner'in yönettiği, "Felatun Bey ve Rakım Efendi" hafta boyunca sahnelenecek. Eser, Osmanlı Tanzimat Dönemi İstanbulundaki Doğu ile Batı çatışmasından doğan "yanlış Batılılaşma" ve medeniyet buhranını konu alıyor.

Oda Tiyatrosu:

"Koku" romanının yazarı Patrick Süskind'in pek çok dilde oynanan oyunu "Kontrabas", Hale Kuntay'ın çevirisi, Metin Belgin'in rejisiyle 1, 4 ve 5 Ekim'de izleyiciye sunulacak.

Stüdyo Sahne:

12 Eylül döneminde yaşananları, iki kadının dostlukları çerçevesinde anlatan "Nehir" adlı oyun 2 ve 4 Ekim'de sahnelenecek.

Ziraat Sahnesi:

Kadın sorunlarının konu edildiği "İyiyim" adlı oyun, 1 Ekim'de izleyiciyle buluşacak.

İrfan Şahinbaş Sahnesi:

Melih Cevdet Anday'ın yazdığı, Servet Aybar'ın yönettiği kara komedi türündeki "Müfettişler" adlı eser 1 ve 5 Ekim'de izleyicinin karşısına çıkacak.

Şinasi Sahnesi:

Sait Faik Abasıyanık'ın "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" adlı eseri hafta boyunca sahnede olacak.

Opera

ADOB, 2 Ekim saat 11.00'de Leyla Gencer Sahnesi'nde müzikli çocuk oyunu Aliş ile Maviş'le minik sanatseverlerin karşısına çıkacak. "Kanlı Nigar" müzikali ise 4 Ekim'de Opera Sahnesinde izleyiciyle buluşacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Neşet Ertaş Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title