Haberler

Başkan Tuna, Mersinlileri Cirit Gösterisine Davet Etti

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin’in 3 Ocak Kurtuluş Günü’nü kutlayarak, halkı Demirtaş Mahallesi Yumuktepe futbol sahasında gerçekleştirilecek cirit gösterisini izlemeye davet etti.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin'in 3 Ocak Kurtuluş Günü'nü kutlayarak, halkı Demirtaş Mahallesi Yumuktepe futbol sahasında gerçekleştirilecek cirit gösterisini izlemeye davet etti.

Başkan Tuna, 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95'inci Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesajı yayınladı. Mesajında, vatan toprağının kolay kurtulmadığına vurgu yapan Tuna: "Bu topraklar kolay kazanılmadı. Her karış toprağında aziz şehitlerimizin kanları ve kahraman gazilerimizin ayak izleri vardır. Bu milletin evladı olarak, üzerinde yaşadığımız toprakları bize vatan yapan ve varlığımızın nedeni olan aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize gönül borcumuzu, devletimizi ve vatanımızı koruyarak, Cumhuriyetimizi çağdaş medeniyet seviyesine taşıyarak ödeyebiliriz. Ulu Önderimiz Atatürk'ün de ifade ettiği gibi, 'Tarihini bilmeyen milletlerin coğrafyasını başkaları çizer.' Biz de bu düşünceden yola çıkarak, gençliğimize tarih şuurunu aşılamaya çalışıyoruz. Bu nedenle de milli bayramlarımızda çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerden bir tanesi de kentimiz Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşu olan 3 Ocak günlerinde her yıl geleneksel olarak hazırladığımız kutlama programlarıdır. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin ve Mersinimizin 3 Ocak zafer gününü kutluyorum" dedi.

Kutlama programı çerçevesinde, bu yıl 10'uncusunu düzenledikleri "3 Ocak Kurtuluş Kupası Kurumlar Arası Futbol Turnuvasının" finalini 3 Ocak'ta yapacaklarını belirten Tuna, Toroslar Belediyesi olarak Kurtuluş Günü'nde bu yıl da yine Mersinlileri ata sporu cirit ile buluşturacaklarını ifade etti. Erzurum Çiftlik Atlı Spor Kulübü Cirit Grubu'nun sunacağı gösterilerin yarın 15.30'da Demirtaş Mahallesi Yumuktepe futbol sahasında gerçekleştirileceğini bildiren Tuna, Mersinlileri gösterileri izlemeye davet etti. Tuna, her yıl geleneksel olarak organize ettikleri etkinliklerle amaçlarının, Kurtuluş Günü'nde farklı ve coşkulu bir manevi havayı hep birlikte teneffüs etmek ve tarih şuurunu genç nesillere aktarmak olduğunu kaydetti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hamit Tuna Yumuktepe Toroslar Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title