Haberler

Başkan Subaşıoğlu Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresine Katıldı

Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde devam eden toplantılara katıldı.

26-28 Mart tarihleri arasından düzenlenen ve 47 Avrupa ülkesinden 318 Belediye Başkanının bulunduğu Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'ne Türkiye'yi temsilen katılan Başkan Subaşıoğlu, gündemin yoğun olduğu önemli toplantılardaki yerini aldı. Başkan Subaşıoğlu devam eden toplantıların detaylarını aktardı. 47 ülkenin üyesi olduğu Avrupa Konseyi'nin kendi faaliyetlerini sürdürmek için bütçe sıkıntısı yaşadığı bilgisini veren Başkan Subaşıoğlu, Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik krizin ve üye ülkelerin Avrupa Konseyi için ayrılan bütçede bir artırıma gidilmemesinin buna neden olduğunu söyledi. Başkan Subaşıoğlu, konseyin finansal krizle mücadele ettiğine dikkat çekti. Siyasi sorunlardan dolayı Rusya'nın konseye bütçe katkısını durduğunu, Türkiye'nin ise gönüllü olarak fazladan sağladığı katkıyı da geri çektiği detayını veren Başkan Subaşıoğlu, bu sebeplerle Avrupa Konseyi'nin faaliyetlerini finanse etmekte zorlandığını belirtti.

"Burada gündem son derece yoğun"

Başkan Subaşıoğlu, açıklamalarında Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde gündemin yoğun olduğunu kaydederek, "Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'ne katılmak için Fransa'nın Strasbourg kentindeyim. Pazartesi günü başlayan konsey toplantıları Çarşamba akşamı sona eriyor. Pazartesi günü özellikle Avrupa halklar partisi grup toplantısına Türkiye'yi temsil eden belediye başkanları arasında yer aldım. Salı günü ise öncelikle cari işler komitesi toplantısına katıldık. Ardından da öğleden sonra genel kurula katıldım. Avrupa Kongresi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nin gündemi son derece yoğun. Özellikle Avrupa Konseyi'nin kendisinin yaşamış olduğu finansal kriz en önemli konu olarak değerlendiriliyor" dedi.

Toplantılarda göçmenler konusu da gündeme geldi

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde önde gelen konulardan birinin de göçmenler olduğunu anlatan Başkan Subaşıoğlu, Avrupa Konseyi ülkelerinin kabul ettiği göçmen sayısı ile Türkiye'nin kabul ettiği göçmen sayısının kıyaslanamayacağını ifade etti. Subaşıoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Yine en önemli konulardan biri de Avrupa'ya gelen göçmenlerle ilgili Göçmenlerin entegrasyonu Onlara sağlanan eğitim, sağlık ve sosyal imkanların değerlendirilmesi, göçmenlere karşı oluşan negatif düşüncenin ortadan kaldırılması ve benzeri konularda her ülke kendi kapsamında yaşamış olduğu tecrübeyi paylaşıyor. Avrupa Konseyi ülkelerinin kabul etmiş olduğu göçmen sayısı Türkiye ile kıyaslanabilecek sayıda değil. Onlar binlerle ifade ediyorlar. Oysaki biz 4 milyon Suriyeli'yi göçmen olarak ülkemizde barındırıyoruz. Daha sonra da Avrupa Konseyi'ndeki diğer önemli konulardan birisi de yanında kimsesi olmayan göçmen çocukların Avrupa Konseyi ülkelerinde entegrasyonu ile ilgili bir görüşme yapıldı. Bununla birlikte geçtiğimiz dönemde Avrupa Konseyi ülkelerinde özellikle San Marino, Letonya gibi ülkelerdeki demokrasi uygulamalarına ilişkin raporların konuşulması söz konusu oldu. Çarşamba günü de bölgeler odasında genel gündemlerle ilgili konular müzakere ediliyor" dedi.

Başkan Subaşıoğlu, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nin tamamlanmasının ardından Cuma günü yurda dönecek. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muhammet Subaşıoğlu Denizli Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title