Haberler

Samsun'dan kısa kısa

Güncelleme:

Kavak Kaymakamı Ömer Saygılı, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kavak Kaymakamı Ömer Saygılı, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kaymakam Saygılı, mesajında, bağımsız savunmanın temsilcisi olan avukatların, yargı sisteminin en önemli aktörleri arasında yer aldığını vurguladı.

Avukatların hukuk sisteminin vazgeçilmez unsurlarından olduğuna işaret eden Saygılı, şunları kaydetti:

"Avukatlarımız demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nde yargı, hukuk devletinin temeli ve vatandaşların temel hak ve özgürlüklerinin güvencesidir. Yargı kurumu içinde yer alan ve çağdaş hukuk sistemimizin bir parçasıdırlar. Birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunmasında, adaletin ve hukukun üstünlüğünün var olmasında yılmadan çaba gösteren avukatlarımız, toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesinde de çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Bu duygu ve düşünceler içinde toplum içindeki adaletin yapı taşlarından birisi olan ve işlerini hakkı ile yapıp mazlumların yanında yer alan tüm avukatlarımızın Avukatlar Günü'nü kutlar çalışmalarında kolaylık ve başarılar dilerim. "

Kavak Müftüsünden salgın açıklaması

Kavak Müftüsü Yakup Belen, dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı vatandaşların, devlet tarafından konulan kurallara uyması gerektiğini vurguladı.

Salgınının etkisiz hale getirilmesi için kurallara uyulmasının önemine işaret eden Belen, "Sağlığımızı olumsuz yönde tehdit eden koronavirüs salgınının etkisiz hale getirilmesi için toplum olarak maske takma, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyulması gerekir. Sağlık, Rabbimizin bize emanetidir. Bizlere düşen bu emanete sahip çıkmak, onu korumak için gayret göstermektir. " dedi.

Müftü Belen, salgın karşısında insanların kendi sağlığı ile toplum sağlığını koruması gerektiğinin altını çizerek, "Ben gencim, bana bir şey olmaz diye düşünmeyelim. Aksi halde kendi sağlığımız yanında başkalarının sağlığını da tehlikeye atacağımızı, bunun da kul hakkı olacağını unutmayalım." diye konuştu.

Terme'de OSB çalışmaları

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçeye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kılıç, geçen hafta Ankara'da bu yönde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiğini ifade ederek, "İlçemize yapmayı planladığımız OSB'nin yer tahsisi için Ankara'da temaslarımız sürüyor. İnşallah müjdeli haberler vereceğiz." dedi.

Terme'nin önünü açmak istediklerini vurgulayan Kılıç, ilçeye (OSB) kazandırabilmek için Ankara'da ve Samsun'da temaslarının devam ettiğini aktardı.

AK Parti Terme İlçe Başkanı Mümin Osman Ertan ve Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi ile birlikte Samsun Valisi Zülkif Dağlı'yı ziyaret ettiklerini ardından da Ankara'da ilgili yerlerle görüşüldüğünü ifade eden Kılıç, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürü Bekir Karaca ile bir araya gelerek OSB için saha çalışmaları hakkında dosyaları kendisine teslim ettiklerini belirtti.

Terme'nin kalkınmasını arzuladıklarını dile getiren Kılıç, şunları kaydetti:

"İlçemizdeki makine sanayisinin önünü açmak, tarım makineleri alanında daha çok markalaşabilmek, yine ilçemizin jeopolitik konumu gereği 2 liman ve 2 havalimanına olan yakınlığını kullanabilmek adına 1 milyon 200 bin metrekarelik Sakarlı Mahallemizde mera alanının OSB olarak kullanıma açılması için Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlçe TSO Başkanlığı ve Belediye Başkanlığımızın oluşturduğu heyetler arası görüşmeler sürüyor. Terme Belediyesi olarak herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Sakarlı merası dışındaki alanlar için B ve C planlarımızı da hazırladık. İlgili birimlerimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Yine geçtiğimiz ay ilimize yaptığı ziyaret sırasında Sakarlı OSB ile ilgili dosyamız Orman ve Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli'ye teslim ettik. En kısa zamanda ilçemize OSB müjdesi verebilmek için tüm imkanları zorluyoruz. "

Havza'ya yeni hükümet konağı yapılacak

AK Parti Havza İlçe Başkanı Kadir Kayan, ilçede yeni hükümet konağı yapılacağını söyledi.

Kayan, bir süre önce Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ile birlikte Ankara'da ilçeye yapılacak yatırımlar ile ilgili ziyaretlerde bulunduklarını ve bu ziyaretler kapsamında yeni hükümet konağı yapımı için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya konuyu aktardıklarını kaydetti.

Yaptıkları görüşmede Soylu'nun hükümet konağı ile ilgili taleplerini olumlu karşıladığını ifade eden Kayan, "Havza'ya yeni bir bina yapılması için talimat verdi. Mevcut bina depreme dayanıksız ve ekonomik ömrünü doldurdu. İnşallah ilçemize daha modern ve kaliteli hizmet sunacak bir hükümet konağı binası kazandıracağız. Bu yıl içerisinde projelendirme aşaması tamamlanacak olan hükümet konağımızın inşaatına inşallah 2022 yılında başlanacak. Süreci yakından takip etmekteyiz. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya Havza halkı adına teşekkür ederim." dedi.

Havza Esnaf Kefalet Kooperatifinden yapılandırma uyarısı

Havza Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ömer Büyük, esnafın günü geçmiş borç ve taksitleri için yapılandırma imkanının bitmesine son 25 gün kaldığını hatırlattı.

Büyük, yaptığı açıklamada, salgın sürecinde gelişen olumsuz ekonomik koşullar nedeniyle kooperatif ortağı esnaf ve sanatkarın kooperatif takibindeki borçlarına ödeme kolaylığı sağladığını anımsattı.

Ticaret Bakanlığının olumlu görüşleri doğrultusunda yapılan düzenlemenin 13 Temmuz 2020 tarihinde uygulamaya konduğunu belirten Büyük, "Pandemi sürecinin bir yılı geçmesi nedeniyle, yapılandırma yapan esnafta, yapmayan esnaf ve sanatkar da borçlarını ödeyemez duruma gelmiştir. 1 Mart 2021 tarihinden önce, kooperatif takibine intikal etmiş kredi borçları için yeni bir yapılandırma gelmiştir. Borcunun tamamını defaten ödeyen esnafın borcu faiz alınmadan silinecek, ya da 18 aya kadar vade ile yüzde 10 faiz oranı ile yeni bir yapılandırma imkanından yararlanabilecekler." dedi.

Bu yapılandırmadan, borcu avukata intikal etmiş olan esnafın da faydalanabileceğini belirten Büyük, şunları kaydetti:

"Esnaf ve sanatkarlarımız takipteki borçlarının yüzde 20'sini defaten ödeyerek, kalan kısmı içinde icra nezdinde taahhütname vererek, 18 aya kadar taksitlendirme yapabileceklerdir. 25 gün sonra yapılandırma hakkı son bulacaktır. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen esnafımızın 30 Nisan 2021 tarihine kadar kooperatifimize gelerek müracaat etmeleri ve yapılandırmanın ilk taksitlerini ödemeleri gerekmektedir."

Kavak İlçe Sağlık Müdürü Abdulkadir Koçoğlu'dan karbonmonoksit zehirlenmesi uyarısı

Kavak İlçe Sağlık Müdürü Abdulkadir Koçoğlu, ilçede görülen lodos dolayısıyla vatandaşlara soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Koçoğlu, güneybatıdan esen bir rüzgar olan 'lodos' dolayısıyla her yıl onlarca kişinin yanlış kullanım ve ihmal yüzünden sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiğine dikkati çekti.

Karbonmonoksit zehirlenmelerinin büyük çoğunluğunun lodoslu havalarda yakılan kömür sobalarından kaynaklandığını ifade eden Koçoğlu, "Renksiz, tatsız, kokusuz ve yanıcı karbonmonoksit vücuda solunum yolu ile girer ve doğrudan kana geçerek oksijen alımını engeller zehirlenme ve ölüme neden olur. Hava gazı, kömür ve benzeri ısıtma amacıyla kullanılan her tür soba ve ocakta yanma sırasında oluşur. Karbonmonoksit zehirlenmeleri sıklıkla kapalı ortamlarda açık ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben, bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeniyle meydana gelir." dedi.

Koçoğlu, şunları kaydetti:

"Özellikle alçak basınçlı lodoslu havalarda ölüm olaylarında artış görüldüğü için eğer bacalar standartlara uygun değilse alçak basınçlı havalarda soba yakılmamalı, yakılması zorunlu ise gece yatarken mutlaka tam olarak söndürülmelidir. Sobanın bulunduğu yer sürekli havalandırılmalıdır. Bacalar standartlara uygun ve yalıtımlı olmalı, düzenli olarak temizletilmelidir. Lodoslu havalarda, esintisinin etkili olduğu sürede soba yakılmamalıdır."

Kaynak: AA / Politika

Hisarcık Ankara Terme OSB Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title