Haberler

Başbakan Yıldırım, Gaziantep'te 1.1 Milyar TL'lik Yatırımın Temelini Atacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Düzbağ Projesi’ne ilişkin ortalama 1.1 milyar TL yani eski parayla 1.1 katrilyon bir yatırımın şehre geleceğini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Düzbağ Projesi'ne ilişkin ortalama 1.1 milyar TL yani eski parayla 1.1 katrilyon bir yatırımın şehre geleceğini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel, Ahmet Uzer ile birlikte Fıstık Park'ta değerlendirme toplantısı düzenledi. Şahin, açıklamasında 6 Nisan Perşembe günü Başbakan Binali Yıldırım'ın Gaziantep'e geleceğini belirterek, "Aslında Gaziantep'e verilen değeri, kıymeti gösteriyor. 81 ilde şu anda büyük bir kampanya yapılıyor, hiçbir ilde şu anda temel atma töreni falan yok. Yalnızca Gaziantep'e özel bir program yapılıyor. Cumhurbaşkanımız'ın geldiği yere de Başbakanımız gitmiyor. Başbakanımızın gelmesinin nedeni de 15 yıllık dönemin ve özellikle son dönemin en güçlü devlet yatırımlarından bulunduk" dedi.

Baraj bitince su fiyatları aşağı çekilecek"

Konut ve ulaşımın şehrin büyümesi noktasında en önemli alan olduğunu anlatan Şahin, TOKİ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı'ndaki en büyük projelerin Gaziantep projeleri olduğunu belirtti. Toplu açılışlar içerisinde temeli atılacak ve Gaziantep'in 50 yıllık su sorununu çözmesi planlanan Düzbağ Projesinin temeli de yer aldığını aktaran Şahin, "Enerjisa'dan teknik olarak çıkan verilerde Türkiye'nin iki, Avrupa'nın 30 katı büyüyor Gaziantep. Bu çok daha büyük yatırımları yapmamız gerektiğini bize zorunla hale getiriyor. Düzbağ Projesi'ni götürdüğümüzde bunun herkesin kazanacağı bir proje olduğunu söyledik. Şu anda Düzbağ olmadığından dolayı Büyükşehir Belediyesine bu işin maliyeti yıllık 120 milyon TL. Bu para Büyükşehir Belediyesinin cebinde kalsa en azından 5 tane kavşağı yapmamız anlamına geliyor. Su fiyatlarımız şu anda Türkiye'de ilk 5'te. Bu baraj bittiği zaman 4'te bir su fiyatlarını aşağı çekeceğiz. Bizim suyumuz sert. Bu gelen su şişe suyu şu andaki bu içtiğimiz şişe suyu kalitesinden daha kaliteli bir su. Çok temiz bir su geliyor, cazibeyle geliyor, 120 kilometreden geliyor ve yalnızca döşenen boru maliyeti 300 milyon TL, ortalama 1.1 milyar yani eski parayla 1.1 katrilyon bir yatırım şehre geliyor" dedi. Gaziray ihalesinin tamamlanarak tesliminin yapıldığını bildiren Şahin, hayırlı olmasını temenni etti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, yoğun bir tempoyla seçim çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Sahaya çıkmadan önce çok büyük bir bilgi kirliliği vardı. Özellikle ana muhalefetin lideri ve Avrupa basını kol kola vererek bilgi kirliliği oluşturmakta üstlerine yok. Tamamen yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya çalışmışlarda ama şuanda kamuoyu olaya hakim herkes neyin ne olduğunu biliyor. 18 maddeyi açıyor ve yanlış bilgiler verildiğini anlıyorlar" ifadelerini kullandı.

CHP'nin her zamanki gibi hayırcılık geleneğini sürdürmeye devam ettiğini belirten AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, "CHP her zamanki hayır geleneğini sürdürüyor. Türkiye'de yapılan bütün hizmetlerde karşı olduğu gibi bu meselede de karşı durdu. Partimiz onlara bir sistemde siz hazırlayın millet hangisini uygun bulursa onu seçsin dedi ama ona da hayır dediler. Biz işimizi yapacağız biz milleti merkez alan milletin hizmetkarlığını esas alan bir siyasi gelenekten geliyoruz. Biz milletin seçtiklerinin MGK da terlemediği, anayasa kitapçığının fırlatılmadığı bir sistemden istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

CHP Siyaseti yalan seviyesine indirdiğini söyleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, "Muhalefet siyaseti yalan üzerine kuruyor. Suriye meselesini iç kamuoyuna alet ediyor. Biz burada güvenli bir toplantı yapıyorsak Suriye'ye yaptığmız harekat sayesindedir. Her gün roketler düşüyordu. Şimdi düşmüyor. Bu kahraman askerimiz sayesindedir" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Binali Yıldırım Fatma Şahin Gaziantep Düzbağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title