Haberler

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Açıklaması

Kocaeli’de düzenlenen Yerel Yönetimler Marmara Bölgesi Toplantısı’nda konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Zeytin Dalı Harekatı’nda kullanılan mühimmatın da yüzde 90’ı yerli üretimden karşılanmaktadır.

Kocaeli'de düzenlenen Yerel Yönetimler Marmara Bölgesi Toplantısı'nda konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılan mühimmatın da yüzde 90'ı yerli üretimden karşılanmaktadır. Artık, Türkiye savunma sanayisinde bu noktaya geldi. Türkiye, namerde muhtaç olmaktan çıktı, her anlamda dostlarının ve kardeşlerinin yardımına koşan bir ülke haline geldi" dedi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bir otelde gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Marmara Toplantısı'na katıldı. Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan'ın yerel yönetimlerle ilgili konuşmasının yayınlanması ile başladı.

"Türkiye ekonomide 2002'den bu yana kadar 4 kat büyüdü"

Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Türkiye'nin önemli ekonomik kalkınma sağladığını belirterek, "Türkiye ekonomide 2002'den bu yana kadar 4 kat büyüdü. 236 milyar dolarlık milli gelir, bugün 900 milyar dolar seviyesine geldi. İşte, bir darbe teşebbüsünü geçirmiş ve her şey ne olacak, diye bakılan bir dönemde dahi, 2016'nın 15 Temmuz'undan sonra, 2017'de 3. çeyrekte 11.1 ama 2017'nin tamamında yüzde 7'nin üzerinde bir büyümeyi tamamlamış bir Türkiye, yoluna devam ediyor. Ekonomide hangi göstergelere bakarsanız bakın, Türkiye, dünyada kendisi ile rekabet eden ülkeleri dahi gıpta ile baktıracak bir performansı ortaya koyuyor" dedi.

"Şehitlerimiz bizim buradaki ebedi varlığımızın teminatıdır"

Suriye'de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'nın kararlılıkla tamamlanacağını ifade eden Işık, "Bugün artık Türkiye, bölgedeki gelişmeleri 'Aman bana dokunmasın, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' mantığıyla bakmıyor. Artık bölgedeki her gelişmeyi orta ve uzun vadede 'Bana etkisi ne olacak' diye hesabını yapıyor. Önce insani bir bakış açısıyla, daha sonra da kendi milli güvenliği ve çıkarları açısından değerlendiriyor. İşte Suriye'deki gelişmeler sonucunda bizim ve bölgenin tehdidi anlamına gelecek gelişmeleri ortadan kaldıracak Fırat Kalkanı Harekatı adıyla bölgeye girdik. Şimdi de Allah'a hamdolsun Zeytin Dalı Harekatı ile bölgede bir terörist yapının hakimiyet kurmasını, bir alan oluşturmasını engelleyecek adımı hiç tereddüt etmeden attı. Türkiye o eski Türkiye değil. Türkiye, bölgenin istikrarını kendi milli çıkarlarını da hesaba katarak gerektiğinde gereken adımları atma kabiliyeti ve kudretinde olan bir millettir. Bunu Zeytin Dalı Harekatı ile herkes görmüş oldu. Evet, şehit veriyoruz. Dün 8 şehidimiz vardı, Allah Rahmet eylesin. Bütün şehit ailelerine şahsım, milletim adına başsağlığı diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakar ama şehitlerimiz bizim buradaki ebedi varlığımızın teminatıdır. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Artık bölge Türkiye'ye rağmen istila edilebilecek bir bölge değildir. İnşallah Türkiye bu gücünü arttırarak sürdürecektir" diye konuştu.

"Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılan askeri mühimmatın yüzde 90'ı yerli üretim"

Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılan askeri mühimmatın yüzde 90'ının yerli üretim olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Işık, "Daha düne kadar falanca ülke bomba vermezse, falanca ülke kısıtlama koyarsa uçağımız uçmaz, gemimiz yürümez, tankımızın paletini değiştiremeyiz anlayışı sona erdi. Artık bugün neredeyse yüzde 65'i geçen yerli ve milli silahlar kullanıldı. Operasyonda da kullanılan mühimmatın da yüzde 90'ı yerli üretimden karşılanmaktadır. Artık, Türkiye savunma sanayisinde bu noktaya geldi. Türkiye, namerde muhtaç olmaktan çıktı, her anlamda dostlarının ve kardeşlerinin yardımına koşan bir ülke haline geldi" şeklinde konuştu.

"Tüm belediyelerimiz, Mart 2019'da 50+1'i alacak"

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın ardından konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "Amacımız 2019'a girerken düdük çaldı diyebiliriz. Seçim başladı. Sahamızı toparlamak ve yol haritamızı gözden geçirmek, vaatlerimizde neredeyiz, eksiğimizi fazlamızı görmek ve hizmetle olan hikayemizi toparlayıp gönülle olan hikayemizi daha güçlü hale getirmektir. Belediyeler olarak, şehirlerimizdeki son rötuşları gözden geçirmek amacıyla bölge toplantıları yapıyoruz. 2019'un Mart'ında 50+1'i yerelde almak zorundayız. 50+1'i alabilme için oyumuzun 5-6 puan daha yukarıya çıkması gerekmektedir. Ben inanıyorum ki 884 belediyemiz, 11 bin 500 meclis üyemiz tüm Türkiye'de Mart 2019'da 50+1'i alacak" şeklinde konuştu.

Kaya'nın konuşması ile toplantının birinci oturumu sona erdi. Toplantının ikinci oturumu basına kapalı olarak devam etti.

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın yanı sıra AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Kocaeli, İstanbul, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Balıkesir, Sakarya, Yalova, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Yalova'dan gelen il ve ilçe belediye başkanları katıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kaya Kocaeli Fikri Işık Türkiye Marmara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
title