Haberler

Başbakan Erdoğan Mazbatasını Aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul İl Seçim Kurulu'na gelerek mazbatasını aldı. Erdoğan, "Parlamentonun içerisindeki bir defa süreci bölücü terör örgütünü 'arka bahçem' diye görmek veya bölücü terör örgütüne destek veren hangi anlayış, hangi zihniyet olursa olsun biz onlarla bir ve beraber olamayız" dedi.

22 Temmuz Genel Seçimlerinde ezici bir üstünlük sağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimin ardından dün İstanbul'a geldi. İstanbul 1. Bölgeden Milletvekili seçilen Başbakan Erdoğan, saat 17.45'te Üsküdar'daki evinden yoğun güvenlik önlemleri altında çıktı. Başbakan Erdoğan, mazbatasını almak üzere İstanbul İl Seçim Kurulu'na geldi. Mazbatasını İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Tanju Halil Bilgin'den alan Erdoğan, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, siyasi parti liderlerine

çağrıda bulunarak 'kapıları kapatmayalım' dedi. Erdoğan, "22 Temmuz seçimlerini Türk demokratik yaşamı için, ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Özellikle de seçimlerin herhangi bir olumsuz vakaya zemin hazırlamadan bitmiş olması ayrı bir mutluluğumuzdur. Hamdolsun sevgi içinde barış içinde ufak tefek bazı gerginlikler olsa da kardeşlik içinde bir seçim geçirdik. Öyle zannediyorum ki sadece Hakkari'deki bir itiraz sebebiyle bugün öne çekilmesi düşünülen kesin

açıklamalar herhalde yarın açıklanmış olacak. Yarın akşam kesin sonuçlar açıklanacak. Salı günü yemin merasimi olacak ve yeni döneme ve yeni parlamentoyla girmiş olacağız ve bu dönem özellikle iktidarımızın sevgi, dayanışma, kardeşlik içerisinde ülkemizin gelişimine bir sıçrama niteliği olacaktır. Bütün liderlere de bu çağrıyı tekrar yapıyorum" dedi.

Siyasi parti liderlerine "Kapıları lütfen kapatmayalım" çağrısında bulunan Erdoğan, "Seçimin hemen ardından parlamento içinde siyasi partilerin bir araya gelmesi, partilerin liderlerini ziyaret edeceğim. Türkiye'nin gündeminde olan konuları, cumhurbaşkanlığı gibi konuları konuşacağız. Çünkü 'artık bir ak sayfa açalım' diyorum. Ülkemiz için 'hayırlı olsun' diyorum" diye konuştu.

Özyürek'in Abdullah Gül'ün adaylığını desteklemeyeceğine yönelik yaptığı açıklamayla ilgili bir soru üzerine Erdoğan, "Sayın Abdullah Gül ve ben, sayın Mustafa Özyürek'in yapmış olduğu açıklamaya benzer bir açıklama yapmadık. Ben net şunu söyledim. 'Sayın Gül'ün iradesine saygım var' dedim. Ve bu iradeyi görmek istedim. Çünkü bir mağduriyet söz konusu, meydanların dili ortadadır. Demokrasi bir çoğunluk resmidir. Katılımcı ortada bu var. Tüm bunların yanında medya mensubu arkadaşların sorusu üzerine

uzlaşmaya her zaman açığız. Uzlaşma, hiçbir zaman azınlığın çoğunluğa tahakkümü değildir dedim. Bunu da söyledim. Çünkü millet size ne kadar yetki verirse o kadar konuşursunuz. O kadar temsil gücünüz var demektir" diye konuştu.

"Burada da hak ölçüsü içerisinde, parlamento içerisinde Anayasa'da nitelikleri uygun olan kimse burada aday olabilir" diyen Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Yani bunun adaylığına karşı çıkamazsınız. Desteklersiniz desteklemezsiniz o ayrı mesele. Ama millet size, 'parlamentoya girin, orada çalışın' diye o görevi veriyor. Bir doktorun görevi, hasta tedavi etmektir. Bir öğretmenin görevi okulda öğrenci yetiştirmektir. Bir parlamenterin görevi de parlamentoda yasa çıkarmaktır. Bunlardan siz çekilirseniz, bu parlamentoyu tıkamadır. İşte diyoruz ki gerekirse buyurun, referandumla millete gidelim, bu işleri millet çözsün. Ve ülkenin önünü tıkamayalım. Bu

demokraside iyi sınav değil, başarılı sınav değil işte onun için diyorum. Negatif kampanyalar halkımızdan gerekli cevabı almıştır. Eğer şimdiden kapılar kapanırsa yanlış olur. Bakın gelmeyeceğiz olmaz. Ben genel başkanınızla konuşuyorum, arıyorum. Diyorum ki parlamento teşekkül eder etmez, ben sizi ziyaret edeceğim diyorum. Memnun olurum diyor ama bakıyorsunuz ki arkasından sayın Özyürek bu açıklamayı yapıyor. Anlamak mümkün değil, hoş değil."

Gazetecilerin 'bir kriz çıkar mı' sorusuna ise Erdoğan, "Ben kriz olmasını düşünmüyorum, düşünmek istemiyorum, ülkem için doğru bulmuyorum " dedi.

Erdoğan bir soru üzerine MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin telefon etmesine karşın henüz kendisine dönmediğini dile getirdi.

Yeni parlamentoyla ilgili bir soru üzerine Erdoğan, "Bir defa Kürt sorununu siyasallaştırdığınız zaman beni karşısında bulursunuz. Ama Kürt kökenli vatandaşlarımın ülkedeki ekonomik, sosyal, siyasi, kültürel bu tür konulardaki sorununu konuşursanız benim partim içinde de şuanda sayısı mevcutlardan çok daha fazla Kürt orijinli milletvekili arkadaşlarım var. Ama onlar bu işi hiçbir zaman siyasallaştırmadı. Böyle sorunları onların yok. Bunu birbirinden ayırmamız lazım. Ve biz parlamentonun içerisindeki bir

defa süreci bölücü terör örgütünü 'arka bahçem' diye görmek veya bölücü terör örgütüne destek veren hangi anlayış, hangi zihniyet olursa olsun biz onlarla bir ve beraber olamayız. İsterse parlamentonun içinde olsun. Bunu çok açık ve net söylüyorum" ifadelerini kullandı.

Parlamentonun içindeki bütün gruplarla olumlu diyaloglar içerisinde olmaya mecbur olunduğunu dile getiren Erdoğan, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in kendisini tebrik etmek için aradığını söyledi. Sezer'e telefonla döndüğünü belirten Erdoğan, "Önümüzdeki süreç parlamentoda safları daha farklı kılabilir. CHP'nin içerisinden ayrılacak Demokratik Sol Partili milletvekilleri olabilir. Onlar hangi oranda olur, ne olur bilemiyoruz. Onlarla da oturup görüşeceğiz. O bakımdan ben şöyle dereyi görmeden paçaları

sıvamayalım diyorum. Ama yine de dereye girecekmiş gibi hazırlıklarımızı yapalım diyorum" dedi.

Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığına aday mzir mağduriyet sözısınız?" sorusu üzerine "Ben aday değilim" ifadelerini kullandı.

(EY-RA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title