Haberler

Başbakan Erdoğan(2/son).

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı saldırılarına ilişkin CHP'ye yüklenirken, "İki kez Şam'a giden CHP heyetine rehberlik ve aracılık eden kişi hem Reyhanlı saldırısını hem kamplara yönelik bombalama, öldürme ve kaçırma girişimlerini"...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı saldırılarına ilişkin CHP'ye yüklenirken, "İki kez Şam'a giden CHP heyetine rehberlik ve aracılık eden kişi hem Reyhanlı saldırısını hem kamplara yönelik bombalama, öldürme ve kaçırma girişimlerini planlayan şahsın ta kendisidir" iddiasında bulundu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı saldırılarına ilişkin CHP'ye yüklenirken, "İki kez Şam'a giden CHP heyetine rehberlik ve aracılık eden kişi hem Reyhanlı saldırısını hem kamplara yönelik bombalama, öldürme ve kaçırma girişimlerini planlayan şahsın ta kendisidir" iddiasında bulundu.

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Reyhanlı saldırılarıyla ilgili de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun, Reyhanlı ziyaretindeki kalabalığa ilişkin "bindirilmiş kıta" ifadelerini kullandığını söyleyen Erdoğan, "O sizin meşrebinizdir, mizacınızdır. Bizim bu tür toplantı anlayışlarımızda bindirilmiş kıta anlayışımız yoktur. Ama sen daha henüz genel müdürlükten sıyrılamadın. Bu işlerden anlamazsın. Bizim ömrümüz bu işlerin içinden geçti. Biz bindirilmiş kıtalarla kendimizi aldatmayız. Biz sadece Reyhanlı ve Hatay'ın kendi insanlarıyla bu işi yaptık. Kaldı ki Reyhanlı'nın AK Parti'nin yüzde 72 oy aldığı bir ilçe" diye konuştu.

-"ŞEHİT ÖĞRENCİLERİN İSİMLERİNİ OKULLARA VERECEĞİZ"

Reyhanlı'da hissiyatlarını anlattıklarını, çalışmalarını aktardıklarını ifade eden Erdoğan şöyle devam etti:

"Şehitlerimizin yakınlarının tam bir metanet içinde olduklarını, sabırla acıya tahammül gösterdiklerini orada bir kez daha gördük. Bu, Müslüman olmanın ortaya koyduğu bir vakadır. Eğer sizin şahadete, kazaya, kadere imanınız varsa işte o insanda bu metaneti görürsünüz. Özellikle 17 yaşındaki oğlu, Oğulcan şehit olmuş, onu kaybeden baba Ahmet Tuna isimli kardeşimizin metaneti, dirayeti bizi derinden etkiledi. Ahmet kardeşim, bizden bir ricada bulundu. Bizden para istemedi. Ama o şehit Oğulcan'ın isminin okuduğu okula verilmesini, isminin bu şekilde yaşatılmasını istedi. Orada hemen gerekli talimatları verdik. Onunla birlikte şehit olan üç öğrenci kardeşimiz; Abdulkadir İşcan, Mustafa Kaya ve Mehmet Koray Cünedioğlu'nun isimlerini Reyhanlı'daki diğer okullara vermek suretiyle hatıralarını yaşatacağız."

-"HATAY'DA ÇOK TEHLİKELİ BİR OYUN OYNANMAK İSTENİYOR"

Saldırıların hemen ardından, adeta daha dumanlar tüterken, kendilerine, hükümete ve Suriye politikalarına yönelik bir kampanyanın başlatıldığını ifade eden Erdoğan, "Başta CHP olmak üzere, muhalefet partilerinin genel başkanları ve milletvekilleri daha olay anlaşılmadan hem Hatay'ı, hem Türkiye'yi tedirgin edecek, tahrik edecek girişimlerde bulundular" dedi. Erdoğan, ne Reyhanlı'da ne de Hatay'da muhalefetin ve bazı medya kuruluşlarının yansıttığı gibi bir atmosfer olmadığını belirterek şunları kaydetti:

"Hatay bu alçakça saldırıyı büyük bir metanet, sabır ve sağduyu ile karşılamış durumda. Hatay'daki atmosferi bozmak, hoşgörü ortamını zedelemek için başta CHP ve milletvekilleri tarafından olmak üzere, bu bölgede çok ağır ve çok tehlikeli tahrik girişimlerinin yaşandığını biliyoruz ve bunları çok dikkatli şekilde takip ediyoruz. Hatay'da gerçekten çok tehlikeli bir oyun oynanmak isteniyor. O kadar ki Türkiye dışında tezgahlanıyor, Türkiye içindeki uzantılarıyla, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kandırılmak suretiyle icra edilmek isteniyor. Burada bir siyasi mezhepçilik yapılıyor. Bu çok tehlikeli bir oyun. Bu oyuna hiçbir mezhep mensubunun gelmemesi gerekir. Hatay'da gazeteci, tüccar, iş adamı kılığındaki bazı karanlık şahısların ajanlık derecesindeki, vatana ihanet derecesindeki faaliyetleri tespit edilmiştir ve bunlar tutuklanarak yargıya teslim edildiler. Maalesef bu şahısların CHP içindeki bazı milletvekilleriyle irtibatları da tüm delilleriyle, belgeleriyle tasdiklendi. Örneğin CHP'ye yakın bir gazetenin Hatay temsilcisi ajanlık yaptığına dair çok bariz delillerle şu anda tutuklanmış durumda. Tabi mesele bundan ibaret değil. Hatay ve ilçelerinde yapılan eylemlerde, gösterilerde özellikle mültecilere yönelik saldırgan girişimlerde kökü dışarıda olan bu yapılanmaların etkisinin olduğu da yine tespit edilmiştir."

-"CHP TÜRKİYE DÜŞMANI BİR ÜLKENİN LEHİNE TAVIR TAKINAMAZ"-

Erdoğan, Suriye'de de herhangi bir etnik gruba, herhangi bir inanç veya herhangi bir mezhep lehine ya da aleyhine tavır takınmalarının söz konusu olamayacağını vurgulayarak, "Suriye meselesine mezhep temelli bakmak ve bunu da vatana ihanet noktasına kadar taşımak son derece vahimdir, son derece tehlikeli bir oyundur. Hataylı kardeşlerimin, 81 vilayetteki tüm kardeşlerimin bu tehlikeli oyunlara ve bu tahriklere karşı dikkatli olmalarını özellikle rica ediyorum. Buradan CHP Genel Başkanını, CHP'nin malum milletvekillerini Türkiye aleyhine oynanan bu oyunlardan dikkatle sakınmaları noktasında uyarıyorum. CHP Suriye

Meselesinde tarafsız kalma hakkına elbette sahiptir. Bizi desteklemeyebilir. CHP bizim Suriye politikamızı eleştirme hakkına da elbette sahiptir ama CHP Türkiye'nin aleyhine, Türkiye düşmanı bir ülkenin lehine bir tavır takınamaz. O ülkeyle, o rejimle işbirliği halinde Türkiye üzerine tehlikeli oyunların içinde taşeron olarak yer alamaz. Buna biz de müsaade etmeyiz, millet de, yargı da müsaade etmez, etmemelidir" diye konuştu.

-"CHP'NİN BU SALDIRGAN RUH HALİNİN SEBEBİ NİHAYET ORTAYA ÇIKTI"-

Reyhanlı saldırılarının ardından CHP Genel Başkanı ve milletvekillerinin yangına benzinle giden bir tavır sergilediğini dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP'nin tavrı suçu örtmek, suçluyu gizlemek, hedefi başka yönlere saptırmak

üzerine kuruluydu. Bununla kalmadılar Reyhanlı saldırısının ardından hem Reyhanlı'yı hem Hatayı tahrik etmek için ellerinden geleni yaptılar. Kendi yandaş medyalarıyla, sosyal medya üzerinden son derece örgütlü bir psikolojik harekata giriştiler. CHP'nin bu saldırgan ruh halinin sebebi nihayet ortaya çıktı. Bakın ben bugün burada çok çok önemli aynı zamanda tarihi nitelikte bazı bilgileri paylaşacağım. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir siyasi parti böyle bir karanlık ilişkinin hem de ucu dışarıda olan böyle bir komplonun içinde bugüne kadar yer almamıştır. CHP'nin başındaki zatın bize terörist başı diyecek kadar edebini, izanını, şuurunu kaybetmesi işte bu karanlık senaryolarda yer almanın getirdiği suçluluk psikolojisidir. Son dönemde CHP'li milletvekillerinden oluşan 2 heyet Suriye'ye gitti. Suriye'nin gayri meşru rejimiyle, eli kanlı Beşar Esad'la görüştü. Utanmadan sıkılmadan fotoğraflar çektirdi ve dünyaya yayınladı. Mayıs ayında istihbarat ve emniyet güçlerimiz hem Reyhanlı saldırısı hem de plan aşamasındaki saldırılarla ilgili operasyonlar yaptı. Plan aşamasındaki saldırılar mülteci kamplarında bomba patlatmak, mülteci kamplarındaki bazı Suriyeleri öldürmek ya da kaçırmak üzerine kurulmuştur. Güvenlik güçlerimizin ve istihbarat birimlerimizin başarılı çalışmalarıyla bu saldırılar gerçekleşmeden önlendi. Hem Reyhanlı saldırısı hem de kamplara yönelik saldırı planları Suriye içinde işadamı görüntüsünde karanlık bir şahıs tarafından planlandı. Bu adam şu anda Suriye tarafında ama geçmişinde bu da Hatay'da. Bu zatın babası da Esad'ın babasıyla arkadaştı. Bu işin uzantısı var. ve şimdi oğluyla bu süreci sürdürüyorlar. Ama oğlun Türkiye'ye gelme endişesi var. Çünkü Hatay'da ihanet içindeki bazı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu karanlık planlarda işbirlikçi ve maşa olarak kullanıldı. CHP'ye yakın bir gazetenin şu anda tutuklu olan muhabiri bu karanlık şahısla sürekli irtibat halindeydi. Defalarca bilgi ve belge sızdırdı. CHP'li bir milletvekilinin yakın akrabası bu karanlık senaryoların, karanlık örgütlerin içinde yer aldı."

-"CHP GENEL BAŞKANI İSTİFA ETMELİDİR"-

"İki kez Şam'a giden CHP heyetine rehberlik ve aracılık eden kişi hem Reyhanlı saldırısını hem kamplara yönelik bombalama, öldürme ve kaçırma girişimlerini planlayan şahsın ta kendisidir" iddiasında bulunan Erdoğan, "Taksicilerden, şoförlerden, seyahat şirketlerinden CHP'nin başındaki şahsın pişkince bahsettiği develerden bahsetmiyorum. CHP heyetlerini alan Şam'a götüren Esad'la yapılan görüşmelerde yer alan hatta aynı fotoğraf karesinde poz veren şahıs Türkiye içindeki karanlık girişimleri planlayan şahıstır. Emniyet ve istihbarat birimlerimiz bu karanlık şahsın Türkiye'deki uzantılarını tespit etmiş, gözaltına almış yargıya teslim etmiştir. İfadeler, fotoğraflar, tüm deliller şu anda yargının elindedir. CHP Genel Başkanı ve bazı arkadaşları boğazlarına kadar çamura batmış durumdadır. CHP'nin Genel Başkanı şunu bilmeli; benim İstihbarat Teşkilatımın elinde deve fotoları yok, otomobillerin fotoğrafları var plakalarıyla birlikte. Ama sen develer üzerinde turistik seyahat yapıyorsan ayrı konu. CHP Genel Başkanı ve milletvekilleri son derece tehlikeli bir oyunun içinde figüran olarak yer almışlardır. CHP Genel Başkanının ahlaksızca, edepsizce yaptığı saldırılar, Reyhanlı ve diğer karanlık olaylarla ilgili irtibatı örtmeye karartmaya yetmez. CHP bu konuda derhal tatmin edici açıklama yapmak zorundadır. Lafla değil, belgeyle bilgiyle, biz belge gösteriyoruz. Hatta CHP Genel Başkanı ve arkadaşları derhal istifa etmelidir çünkü CHP'ye gönül verenler de bu genel başkandan kurtulmalıdır. Bu mesele son derece ciddidir. Maalesef CHP sübut etmiş bir takım ajanlık faaliyetlerine, vatana ihanet girişimlerine bulaşmış, bunlarla irtibatlı hale gelmiş getirilmiştir. Tekrar ediyorum; Türkiye'nin siyasi tarihinde hiçbir partiyle, hiçbir siyasi kadroyla bir başka ülkenin rejimi arasında böyle bir irtibat olmamıştır. Bu kara lekeyi CHP'ye, Türkiye'nin siyasi tarihine süren bu genel başkanı bu kadroyu şiddetle kınıyorum." (ANKA/SON)

(HM/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Reyhanlı Şam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi
title