Haberler

Başbakan Almanya'da Merkel'e Laf Çaktı, Türklere Müjdeleri Peş Peşe Sıraladı

Güncelleme:

Başbakan, Almanya'da Türklere peş peşe müjde verdi. Yıldırım memleketinde Merkel'i de topa tuttu: 15 Temmuz gecesi birileri hayal kırıklığı yaşadı. Siz kim olduğunu iyi bilirsiniz. Yarım ağız açıklama yaptılar.

Başbakan Yıldırım, 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Almanya'da Türklere seslendi. "Memleket Sevdalıları 'Evet' Diyor" programında konuşan Başbakan, gurbetçilere müjde verdi. Başbakan, memleketinde Merkel'e de laf çaktı. Başbakan, "15 Temmuz gecesi birileri hayal kırıklığı yaşadı. Siz onların kim olduğunu iyi bilirsiniz. Siz 15 Temmuz akşamında bazı dost bildiklerimizin Türkiye'deki demokrasi, insan haklarına, Avrupa değerlerine daha fazla sahip çıkmalarını beklerdik. Ne yaptılar? Yarım ağız açıklama yaptılar. Burada şunu ifade etmek istiyorum. Bu milleti hiç kimse dize getiremez. İşte burada bunun ispatı var. On binler burada ayyıldızlı bayrağıyla burada. Bu bayrak inmez, vatan bölünmez" dedi.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

"NE YAPSAK HAKKINIZI ÖDEYEMEYİZ"

"Sizin arkanızda ümmetin duası ve desteği var. Sizin arkanızda Başbakanı'nız Binalı Yıldırım var, Cumhurbaşkanı'nız Recep Tayyip Erdoğan var. Sizin arkanızda Türkiye var.

Sizin ortaya koyduğunuz fedakarlıklar mutlaka tarihe altın harflerle yazılacaktır. Türkiye'nin geleceğinin inşasında aldığınız görev için sizlere şükranlarımı sunuyorum.

Özünüzü değerlerinizi güzelliklerinizi kaybetmediniz. Sizini için bizler ne yapsak hakkınızı tam ödeyemeyiz.

"PASAPORT HARÇLARINI İNDİRDİK"

15 yıldır Türkiye büyük atılımlara imza attı. Bir yandan ülkemizi kalkındırırken bir yandan da sizlerin beklentilerini, taleplerini göz ardı etmedik. Pasaport harçları çok yüksekti, indirin dediniz, indirdik mi?

"ARTIK TÜRKİYE'DE TELEFONLARINIZI RAHAT RAHAT KULLANACAKSINIZ"

21 günlük temel eğitim hizmetini kaldırın dediniz, kaldırdık mı? Dövizle askerlik bedelini 6 kat indirdik mi? Mavi kart sahibi gençlerimizin Türkiye'deki devlet dairelerinde çalışmasının yolunu açtık mı? Sizlerin de doğum yardımı, çeyiz, konut hesaplarından faydalanmasını sağladık mı? Türkiye'ye getirdiğiniz arabalarınızı iki yıl süreyle Türkiye'de kalmasının önünü açtık mı? Artık Türkiye'de telefonlarınızı da rahatça kullanabileceksiniz.

"ALMANCAYI ALMANLARDAN DAHA İYİ ÖĞRENECEKSİNİZ"

Eğitim alanında burada yaptığınız her türlü projeye destek veriyoruz. Çift dilli anaokul projelerini çok önemsiyoruz ve destekliyoruz. Almanca'yı Almanlardan daha iyi öğreneceksiniz.

"ALINAN MAHKEME KARARLARI TÜRKİYE'DE DE GEÇERLİ OLACAK"

Alınan mahkeme kararlarının Türkiye'de geçerli olmasında engeller var. Bu mahkemeyi kazandığınız halde bir türlü sonu gelmeyen tekrar belirsiz bir yola giriyorsunuz. Bunu da ortadan kaldırıyoruz. Artık alınan mahkeme kararları da Türkiye'de geçerli olacak.

TÜRKİYE'DE ÜNİVERSİTE OKUMAK İSTEYEN GENÇLERE MÜJDE

Türkiye'de üniversite okumak isteyen gençlerimize yönelik size has kontenjanlar oluşturacağız. Türk diasporası araştırma enstitülerinin kurulmasını sağlayacağız.

Yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı mücadeleye etkin bir şekilde devam edeceğiz.

"16 NİSAN'DA TÜRKİYE SANDIĞA GİDİYOR"

16 Nisan'da Türkiye sandığa gidiyor. Halk oylaması yapacak. Yurt dışında temsilciliklerimizde Avrupa'da dünyanın her yerinde 3 milyona yakın seçmen oy kullanacak. Seçim buralarda biraz erken başlayacak 27 Mart'ta başlayıp 9 Nisan'da sona erecek.

"YABANCI DÜŞMANLIĞIYLA İLGİLİ SONA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"

Yabancı düşmanlığı ile etkin mücadele edeceğiz. AK Parti'nin yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Çok yüksek özgüvene sahip olmanızı özellikle istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin pasaportunu taşıyan sizlerin bu kimliklerinizi gururla taşımanızı istiyorum. Siz kahraman bir ecdadın torunlarısınız. Siz tarihe yön veren ülkenin evlatlarısınız.

"VATANDAŞLARIMIZ DARBECİYE DARBEYİ VURDU"

Sizlerden bir ricam var. 16 Nisan'da Türkiye halkoylaması var. Yurtdışında 3 milyona yakın seçmen oy kullanacak. Seçim buralarda 27 Mart'ta başlayıp 9 Nisan'da sona erecek. Evet vermeye hazır mısınız? Sizler burada 15 an be an takip ettiniz. 15 Temmuz akşamı asker kılığına girmiş alçak FETÖ mensupları Türkiye'de darbe yapmak istediler. Demokrasiyi kesintiye uğratmak istediler. Türkiye'de bu alçaklara kayıtsız kaldı mı? Kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız dik durdu, alçaklara, darbecilere geçit yok, dedi. Milleti meydanlara davet etti. Hükümetimiz dik durdu. Vatandaşlarımız darbecilere darbeyi vurdu.

"15 TEMMUZ'DA SİZLER TÜRKİYE İÇİN DUA ETTİNİZ"

Milletimiz tanklara, toplara, bombalara göğsünü siper etti. Bu alçak darbe girişimini püskürttü. 250 kardeşimiz kahramanca, yiğitçe şehit oldular. Allah hepsinden razı olsun, mekânlarını cennet eylesin. Gazi olan kardeşlerimiz hayatlarını ortaya koydular. Dünyanın tüm mazlumlarının duaları o gece Türk milletinin üzerindeydi. Sizler burada haberleri duyduğunuz an dua ettiniz, destek verdiniz. Biz Türkiye'de bayrağımızı indirtmedik, ezanımızı dindirtmedik. Biz de dik durduk. Sizin emanetinize sahip çıktık. Ne bir karış toprağımızı ne de ayyıldızlı bayrağımızı bu hain FETÖ'ye çiğnetmedik.

"DOST BİLDİKLERİMİZ BİZİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI"

O gece birileri hayal kırıklığı yaşadı. Siz onların kim olduğunu iyi bilirsiniz. Siz 15 Temmuz akşamında bazı dost bildiklerimizin Türkiye'deki demokrasi, insan haklarına, Avrupa değerlerine daha fazla sahip çıkmalarını beklerdik. Ne yaptılar? Yarım ağız açıklama yaptılar. Burada şunu ifade etmek istiyorum. Bu milleti hiç kimse dize getiremez. İşte burada bunun ispatı var. Onbinler burada ayyıldızlı bayrağıyla burada. Bu bayrak inmez, vatan bölünmez diyor...

"PENSİLVANYA'DAKİ TERÖRİSTBAŞINI GETİRİP HESAP SORACAĞIZ"

Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Anafartalar'da hep cephedeydik. Bağımsızlık konu olduğunda evellah kimsenin desteğine ihtiyacımız yok. Kimsenin de ne dediğine itibar etmeyiz. Türkiye'de kan döken ne kadar terör örgütü varsa bu coğrafyada cirit atmalarına izin veriliyor. Şimdi de 15 Temmuz'da kan döken, FETÖ'ye bakıyoruz hamilik yapanlar var. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizim bağımsızlığımızı korumaktan, terörle mücadele etmekten asla hiçbir kuvvet alıkoyamaz. Biz 16 Temmuz sabahından itibaren bütün terör örgütlerine karşı amansız mücadele başlattık. TSK içinde asker kılğındaki teröristleri, yargıdaki teröristleri, kamudaki teröristleri tasfiye ettik, ediyoruz. FETÖ'nün sığındıkları inini bulup teker teker adalete teslim edeceğiz. Pansilvanya'daki teröristbaşını da evelallah getirip hesap soracağız.

"BESLEDİĞİ YILARLAR BİR GÜN GELECEK ONLARI DA SOKACAK"

Fırat Kalkanı Harekatı'nda adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz. Terörü de, terör destekçilerini de, teröre göz kırpanları da, teröre yataklık yapanları da Türkiye olarak rahatsız etmeye sonuna kadar devam edeceğiz. Öyle Türkiye'ye ders verilmeye kalkılan günler geride kaldı. Türkiye parmak sallamayla korkutulacak bir ülke değildir. Terörün yanında olmaya devam edenler bilsinler ki o terör bir gün gelecek kendisini koruyanları da yatacak. Beslediği yılanlar bir gün onları da sokacak. Ama Türkiye'nin yanında olurlarsa kendileri kazanacak, milletleri kazanacak.

"SAYIN BAHÇELİ MİLLİ DURUŞ SERGİLEYEREK TEHLİKEYİ GÖRDÜ"

Yenikapı'da CHP, MHP olarak biraraya geldik. Birlikte çalışmaya karar verdik. Ne yazık ki bazıları bir süre sonra bu ruhu taşıyamadı ve Yenikapı ruhu terkedildi. Mağduriyet diyerek yeniden FETÖ'nün dilini kullanmaya, mağduriyet bahanesiyle FETÖ'yü yeniden savunanlar oldu. Ancak MHP bir kez daha milli duruş sergileyerek Yenikapı ruhuna sımsıkı sarıldı. Sayın Bahçeli Türkiye'nin önündeki tehdidi gördü ve ülkenin beka sorunu olduğunu gördü FETÖ ve arkasındaki şer güçleri gördü. Biraraya geldik, konuştuk. Türkiye'de bir daha böyle bir tehdidin yaşanmaması için mutabakata vardık. Bu köklü çözüm sizlerin sandığa giderek onaylayacağınız anayasa değişikliğidir.

"ÖNÜMÜZDEKİ CUMARTESİ HALKOYLAMASI KAMPANYASINI BAŞLATIYORUZ"

Türkiye'de yönetim sisteminde yeni bir değişikliğe gidiyoruz. Önümüzdeki hafta Cumartesi günü Ankara'da ayın 25'inde muhteşem bir törenle halkoylaması kampanya tanıtımını başlatacağız. 81 ilimizden vatandaşlarımızın bulunduğu kampanyada bunları anlatacağız. Hiçbir şey cevapsız kalmayacak. Bu değişikliği neden yapıyoruz peki?

"MADEM ÖYLE DEDİK ÖNCE SEÇİME SONRA HALK OYLAMASINA GİTTİK "

2007'ye doğru şöyle hafızanızı tazeleyin. 2007'de Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacaktı. Herşey hazırlanış, bütün çalışmalar tamamlanmış. Gidip Meclis'e Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Sürekli vesayet, kaos, darbelerden yararlanan ana muhalefet partisi bir 367 icadı çıkardı. Meclis'te Cumhurbaşkanlığı seçimini engellediler. Biz ne dedik "Madem Cumhurbaşkanını bize seçtirmiyorsunuz. Madem öyle işte şimdi gidiyoruz işin sahibine. İşin sahibi kim? Millet. Ne yaptık hemen erken seçim kararı aldık. Erken seçim kararıyla birlikte seçimlerde AK Parti oyunu yükselterek tekrar tek başına iş başına geldi. Hemen arkasından referanduma giderek değişiklik yaparak Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören anayasa değişikliğini yaptık ve millete götürdük. 21 Ekim 2021'de yapılan halkoylamasında milletimiz yüzde 69 oranında evet oyu vererek bu değişikliği kabul etti.

"YENİ SİSTEMDE ÖNÜNÜZE İKİ TANE SANDIK KONACAK"

İlk seçimi yaptık kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk defa milletin adamı olarak Cumhurbaşkanı oldu ve göreve başladı. Bugün yaptığımız iş de bunun devamıdır. Cumhurbaşkanını artık halk seçiyorsa hesabını da millet sormalıdır. Getirdiğimiz sisteme göre Cumhurbaşkanı ve Meclis milletvekilleri aynı gün seçilecek. İki tane sandık konulacak. Bir tanesinde Cumhurbaşkanlığı için diğerinde de milletvekilleri için oy verilecek. Böylece 5 yıl süreyle meclis görev yapacak. Cumhurbaşkanı da hemen seçim sonuçlarından sonra hükümetini kuracak, göreve başlayacak. Vatandaşa verdiği sözleri yerine getirecek. Güzel yaptıysa en fazla bir sefer daha seçilmiş olacak. Şimdiki sistemde hiç sınır yok. İstediği kadar seçilir.

"BU ANAYASA 339 OYLA KABUL EDİLDİ ÖNÜNÜZE GETİRİLDİ"

İyi çalışmamışsa, vatandaşın gönlünü kazanmamışsa ilk seferinde vatandaş yolcu eder. Demokrasilerde vatandaşın gücünün üzerinde güç yoktur. Buna tartışmalı anayasa değişikliği diyorlar. Nesi tartışmalıymış? Türkiye'de anayasa değişiklikleri tartışmasız oldu. Niye? Çünkü darbeyle oldu! Darbe olunca demokrasi ortadan kaldırılınca, Meclis ortadan kaldırılınca oturur Anayasa'yı yazarsınız. Demokrasinin güzelliği bu. Bu anayasa değişikliği önce komisyonlarda sonra genel kurulda enine boyuna tartışıldı ve nihayet anayasamıza göre 330 üzerinde 339 oyla kabul edildi. Bundan sonra söz sizin, karar da sizin. Söz milletin, karar da milletin."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Almanya Münih Politika Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
title