Haberler

    Başarıyı Mıknatıs Gibi Çeken, Xiaomi'nin Kurucusu Lei Jun'un Hayatı

    Artık adını bilmeyenin kalmadığı dev teknoloji şirketi Xiaomi, sekörün hemen hemen her alanına parmak basarak yelpazeyi genişletmeye devam ediyor. 2010 yılında Pekin'de kurulan başarılı şirketin hakkında birçok şeyi biliyor olsak da kurucusu Lei Jun hakkında pek de fazla şey bilinmiyor.

    Lei Jun, en basit tabirle dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Xiaomi'nin kurucusu ve CEO'su olarak tanınıyor. Hatta kendisine bir dönem "Çin'in Steve Jobs'ı" bile denmişti.

    Bugünkü değeri 274 milyar dolar civarında şirketin kurucusu ve CEO'su Jun'ın hayatı ise öyle güllük gülistanlık değildi:

    Jun, 16 Aralık 1969'da Çin'de dünyaya geldi. Çocukluk yıllarında birçok zorlukla baş etmek zorunda kalan Jun, o yılların büyük bir kısmını sanayi bölgelerinde geçirdi. 1987'de Mianyang Ortaokulu'nda eğitimini sürdüren genç Jun, başarılı bir öğrenci olarak Wuhan Üniversitesi'ne Bilgisayar Bilimleri öğrencisi olarak kayıt oldu.

    Wuhan Üniversitesi'nde de son derece başarılı bir dönem geçiren Jun, 1991 yılında lisans derecesiyle okuldan mezun oldu.

    Eğitim öğretim serüvenini tamamlayan Lei Jun, kariyerinin ilk adımını Kingsoft'ta attı. Kariyerinin ilk 7 yılını bu şirkette geçiren Jun, daha sonra şirketin CEO'su ve başkanı oldu. Hayat yüzüne gülmeye başlamış, çalışmalarının karşılığını genç yaşlarında almıştı.

    Şirketin başkanı ve CEO'su olarak sürdürdüğü kariyeriyle yetinmek istemediğini anladıktan sonra yeni bir yol haritası izlemeye karar veren Jun, 2000 yılında Joyo.com adında çevrimiçi bir kitap mağazası açtı. Kısa süre içinde hızla büyüme kaydeden markanın adı tüm dünyaya yayıldı.

    Amazon, Joyo.com'a talip oldu. Konsepte ve markaya olan ilgisinin sonucunda Amazon, Joyo.com'u 75 milyon dolara satın aldı:

    Bu gelişme Lei Jun adına yeni bir dönüm noktası oldu. Yatırımcı kimliğini ortaya çıkaran Jun, Vancl.com, YY.com ve UCWeb gibi birçok yatırıma imza attı, adını duyurma konusunda daha da ileriye gitti.

    Kariyerini emin adımlarla ilerleten Lei Jun, takvimler 2007'yi gösterdiğinde Kingsoft'taki görevinden sağlık sorunları dolayısıyla istifa etmek zorunda kaldı, şirketti konumu başkan yardımcısı olarak değişti.

    2010'da ise Çin tarihinin belki de en önemli yatırımlarından birisini yaparak Xiaomi'yi kurdu. Steve Jobs'un idolü olduğunu söyledi:

    Xiaomi, bugün pek çok kişinin akıllı telefonları sayesinde duyduğu bir firma. Nitekim şirketin vizyonunda bundan daha fazlası var. Elektronik piyasasında aklınıza bile gelmeyecek kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olan firma, klima bile üretiyor. Asyalı şirketlerin pek çoğu gibi tek bir kategoriden değil, tek bir ana kategöriden gelişiyor.

    Lei Jun, başarısını dünyaya kanıtlayarak tüketici elektroniği piyasalarının dengesini Çin'e doğru kaydıran isimlerden birisi oldu. ABD ve Güney Kore kökenli şirketlerin yarışlarında bugün pek çok Çinli firma varsa, Lei Jun'un bundaki etkisi çok büyük.

    Günümüzün en başarılı teknoloji girişimcilerinin hikâyelerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz, takipte kalın : )

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title