Haberler

Barış Çakan'ın öldürüldüğü kavganın detayları, zanlıların ifadesiyle ortaya çıktı

Güncelleme:

Ankara'da Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü iddia edilen ancak ezan okunduğu esnada çıkan tartışmada bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıkan Barış Çakan'ın kavgayı ayırmak için orada olduğu ortaya çıktı.

Ankara'da Barış Çakan'ın (20) ezan okunurken yüksek sesle müzik dinleyen grubu uyarması sonucu çıkan kavgada hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturmada tutuklanan 3 kişinin ifadesi ortaya çıktı. Şüpheliler, araçta yüksek sesle müzik dinlediklerini, Barış Çakan'ın arkadaşı B.A.'nın kendilerini uyarması sonucu kavganın başladığını söyledi. Ö.K.Y., Barış Çakan'ın önce kavgayı ayırmak için araya girdiğini belirtti.

Etimesgut Alsancak Mahallesi'nde önceki gün meydana gelen olayda Barış Çakan ve arkadaşı B.A., ezan okunduğu sırada parkta araç içinde yüksek sesle müzik dinleyen 3 kişiyi uyardı. Araçtakilerin buna tepki göstermesi üzerine çıkan kavgada Barış Çakan, bıçaklandı ve hastanede hayatını kaybetti.

'KÜRTÇE MÜZİK' İDDİALARI ASILSIZ ÇIKTI

Olayın ardından araçta bulunan A.B., K.H.Y. ve Ö.K.Y. gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Sosyal medyada Barış Çakan'ın, Kürtçe müzik dinlediği gerekçesiyle öldürüldüğü iddiaları yer aldı. Valilikten yapılan açıklamada, olayın Kürtçe müzikle ilgisi olmadığı, Barış Çakan ve arkadaşının, şüphelileri ezan okunması sırasında yüksek sesle müzik dinlememeleri konusunda uyarması sonucu meydana geldiği belirtildi.

"BARIŞ KAVGAYI AYIRMAK İÇİN ARAYA GİRDİ"

Tutuklanan şüphelilerden suça sürüklenen çocuk Ö.K.Y. savcılıktaki ifadesinde, kavganın B.A. ve K.H.Y. arasında başladığını, olayda ölen Barış Çakan'ın kavgayı ayırmak için araya girdiğini söyleyerek, "Ancak kavga büyüyünce Barış da biz de kavgaya girdik, Barış'ın elinde bıçak vardı. Bıçağı bana doğru salladı. Sağ el parmağımın ucu kesildi. Ben de bıçağı Barış'ın elinden alıp, bacağına doğru iki kez salladım. Ancak isabet etmedi. Bu sırada diğerlerinin ne yaptığına dikkat etmedim. Sonrasında B.A. sopa alarak beni kovaladı. Ben de kaçtım. Benim salladığım bıçak isabet etmedi. Üzerime atılan bu suçlamaları kabul etmiyorum. Ben Barış Çakan'ı bıçaklamadım. Kimi bıçakladığımı bilmiyorum. Benim kullandığım bıçakta kan izi olmadığına eminim. Çünkü isabet etmedi" dedi.

"YÜKSEK SESLE MÜZİK DİNLİYORDUK"

K.H.Y. ise ifadesinde olay öncesi araçta arkadaşı ve kuzeni ile birlikte alkol aldığını belirterek, "Bu sırada yüksek sesle müzik dinliyorduk. Mahalleden tanıdığım B.A. biraz dayılanarak 'Kardeş sesini kıssana' dedi. Ben araçtan indiğim anda burnuma kafa attı. Burnum kanadı. Araçtan inen A.B. ile Ö.K.Y. olaya karışınca kavga çıktı. Kuzenim A.B, B.A'ya yumruk attı. Sonra 5 kişi birbirimize daldık. Herkes birbirine vuruyordu. Ben B.A. ile kavga ederken, Barış Çakan ve Ö.K.Y. kavga ederek aşağı doğru gidiyordu. Ben onlardan uzaklaştım. Bizim binanın bahçesindeyken, Ö.K.Y, 'Çocuğu 5 yerinden bıçakladım' diyerek, elime bıçak verdi. Ben de bıçağı binanın bahçesine attım. Bizim eve çıktığımızda Ö.K.Y, yine 5 yerinden bıçakladığını söyledi. Polis aracına bindirildiğimizde ise bıçağı birkaç kez salladığını ve 2 kere isabet ettirdiğini söyledi. Şahsın öldüğünü bilmiyorduk, karakolda öğrendik" dedi.

"EZANI DUYMADIK"

A.B. ise ifadesinde, arkadaşı ve kuzeniyle araçta alkol aldıklarını, yüksek sesle müzik dinlediklerini belirterek, "Ezanı duymadık. Sonra iki kişi geldi. K.H.Y'yi çağırdılar. K.H.Y. araçtan indi ve aralarında tartışma çıktı. Bunun üzerine ben ve Ö.K.Y. araçtan indik. K.H.Y'nin burnu kanıyordu. Önce olayı çözmeye çalıştık. Sonra beşimiz birden kavga etmeye başladık. Bu sırada kimsenin elinde bıçak ve benzeri bir alet yoktu. Kavga çıkınca etraftan birileri sokağa indi. İki kişi sokaktan aşağı inerek uzaklaştı" dedi.

Öte yandan soruşturma kapsamında olay yerine yakın binanın bahçesinde iki adet bıçak bulunduğu belirtildi. Barış Çakan'ın ilk otopsisinde vücudunda iki bıçak yarası olduğu belirtilirken, suça konu bıçağın hangisi olup olmadığını adli tıp incelemesinden sonra ortaya çıkacağı bildirildi. Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, ortada Kürtçe müzikle ilgili bir tartışma olmadığı, araçta dinlenen müziğin de arabesk olduğu ifade edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

kavga 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (18)

Maraba:

Dini konuda kimse kimseyi uyarmamalı..sanki herkes on numara müslüman...hırsızlık zina uyuşturucu dolandırıcılık diz boyu .Ezana saygı müzik ile olmaz...Ezana saygı ezan okunurken zina hırsızlık yalan söylemek dedikodu yapmak namaz kılmamak ile olur

10
38
yanıtYanıtla
Ahmet:

Dini konularda uyarı yapmak ikaz etmek her Müslüman ın vazifesidir

yanıt3
yanıt2
maraba üstüne al:

bu dünyada senin gibi okadar çok gereksiz insan varki yazık

yanıt0
yanıt1
Bozkurt:

Eleman daha çocuk güya ama alkol var, kavga var, bıçak var, şimdi de cinayeti var

19
1
yanıtYanıtla
Hımm:

Belli ki cezaevinin müdavimlerinden olacaklar. İnşallah daha fazla can yakmaz lar...

yanıt1
yanıt0
0131:

ülkede seyyar bicakcilik yapsan köseliksin aga. . alin size piyasadaki en büyük bosluk. . . neydik ne olduk . . halimize bak. . . hergün cinayet cinayet gasp fuhus yalan riya . . münafiklik. . . Rabbim islah et bizi. . . .

16
3
yanıtYanıtla
Daso:

Seytan bile Ezan okundumu kacacak delik ariyor, bagira bagira uzaklasiyor. Asil insanlar seytanlasmislar. Hatta Seytani bile solamislar gördügnüz gibi. Gencler ama hersey mevcut, alkol, kavga, gürültü, küfür saygisizlik, bicak, pompali vs..... saysam bitmez. Ahlak, edep, saygi, merhamet, muhabet, sevgi, vicdan yok ama. Allah genclermizin sonunu hayir etsin, islah etsin insALLAH

18
1
yanıtYanıtla
Hakan:

Silah ve bıçak taşımayı ağır cezalar verilmesi için kanun çıkarılmalıdır

14
0
yanıtYanıtla
mechul:

ulan kavga esnasında kendi tabirinizle hepiniz aslansınız , dayısınız vs . kavga biter bir taraf pisi pisine ölür diğer taraf! Ben yapmadım. . . ! Ben etmedim. . . benim bıçağım gelmedi bilmem ne kedi gibi vızaklıyorsunuz . . . ne oldu şimdi iyi mi oldu

10
1
yanıtYanıtla
Bora:

Böyle bir CINAYETI Aydinlatmak zor degil .. yer yerde Kamaralar var, ve gerektigi zaman Kamera görüntülerinden YARARLANIYORLAR IÇ IŠLERI Bakani Tüm Türkiye HALKINA BUNU CANLI GÖSTEREBILIR.

8
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title