Haberler

BALIKESİR - BANÜ Yerleşkesinde çalışmalar devam ediyor

Güncelleme:

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversite merkez yerleşkesinde inşaatı devam eden 5 büyük projenin 4'ünün yılsonuna kadar tamamlanacağını belirterek, "Önümüzdeki yıldan itibaren, öğrencilerimizin özlemle beklediği ve keyifle eğitim öğretime...

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversite merkez yerleşkesinde inşaatı devam eden 5 büyük projenin 4'ünün yılsonuna kadar tamamlanacağını belirterek, "Önümüzdeki yıldan itibaren, öğrencilerimizin özlemle beklediği ve keyifle eğitim öğretime devam edeceği çok güzel bir yerleşke ortaya çıkmış olacak." ifadelerini kullandı.

Özdemir, makamında düzenlediği basın toplantısında, üniversitelerinin kuruluşundan bu yana 5 yılı geride bıraktıklarını, bu süre içerisinde yaptıkları çalışmalarla hedeflerine büyük ölçüde ulaştıklarını anlattı.

2020-2021 eğitim öğretim yılında üniversitelerinde 16 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Özdemir, 450'si akademisyen, 250'si idari personel olmak üzere 700 civarında personelin de üniversite bünyesinde hizmet verdiğini söyledi.

Üniversitelerinde yüzde 36 oranında ön lisans, yüzde 57 oranında lisans, yüzde 7 oranında yüksek lisans ve doktora eğitimi verildiğini belirten Özdemir, şöyle konuştu:

"2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Salgın nedeniyle öğrencilerimize uzaktan eğitim veriyoruz. Sınavlarımızı da online olarak gerçekleştiriyoruz. Dileğimiz, ülkemizin Kovid-19 salgınından bir an evvel kurtulması ve üniversitelerimizin yeniden yüz yüze eğitim sürecine geçmeleridir. 17 Eylül 2021'den itibaren yeni eğitim öğretim yılına geçeceğiz. Bu dönemde üniversitemizdeki öğrenci sayımızın 19 bin, personel sayımızın ise 800'e yükseleceğini öngörüyoruz."

Özdemir, üniversitelerinin sayısal anlamda da büyüdüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Halen 9 fakültemiz var, bunların 7'si aktif. 2021 yılının içinde, 9 fakültemizin hepsi aktif duruma gelecek. Beş ilçemizde toplam 9 meslek yüksekokulumuz var. Bu meslek okullarımızın 8'i aktif durumda. Üniversitemize bağlı 4 enstitümüz bulunuyor. Bu enstitülerimizde 45'e yakın lisansüstü programımız var. Üniversitemizin tüm fakülte, meslek yüksekokulu ve enstitülerinde yürüttüğümüz programlar, bu yıl itibariyle 140'ın üzerine çıkacak. 63 ülkeden bin 700 öğrencimiz bulunuyor. Öğrencilerimizin yüzde 50'si İstanbul, Çanakkale, Bursa ve İzmir başta olmak üzere Marmara ve Ege Bölgesinden, yüzde 50'si ise ülkemizin diğer bölgelerinden gelen gençlerimizden oluşuyor. Üniversitemiz, artık ülkemizin tüm kentlerindeki öğrencilerin ve öğretim üyelerinin tercih ettiği bir eğitim-öğretim kurumu durumuna geldi."

Üniversite merkez yerleşkesinde inşaatı devam eden 5 büyük projenin 4'ünün yılsonuna kadar, kalanının ise iki yıl içinde tamamlanacağını aktaran Özdemir, "Üniversitemizin çok zengin ve donanımlı bir kütüphanesi var. Yeni tamamlanan modern öğrenci yemekhanemiz hizmete girmiş bulunmakta. Öğrenci yaşam merkezimiz tamamlanmak üzere. İçinde yarı olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu ve stadyum da bulunan çok amaçlı spor kompleksi inşaatımız devam etmekte. Yeni dersliklerimiz ve laboratuvarlarımız kullanıma açıldı. Peyzaj çalışmaları hızla devam ediyor. Önümüzdeki yıldan itibaren, öğrencilerimizin özlemle beklediği ve keyifle eğitim öğretime devam edeceği çok güzel bir yerleşke ortaya çıkmış olacak." ifadelerini kullandı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde bulunan tüm fakülte, meslek yüksekokulu ve enstitülerine aynı önemi verdiklerine işaret eden Özdemir, "Bandırma gibi bir deniz kentinin Denizcilik Fakültesine ihtiyacı vardı. Bandırma'nın hayali olan bu fakülteyi Bandırma'mıza kazandırdık. Denizcilik Fakültemize, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemize, Sağlık Bilimleri Fakültemiz ve Tıp Fakültemize de büyük önem veriyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Teknoloji

Süleyman Özdemir Eylül Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title