Haberler

Ankara'ya Gitmek İsteyen Göçmenleri Ardahan'a Bıraktılar

Güncelleme:

İran'dan yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçen Afganistan ve Pakistan uyruklu 64 göçmen, insan kaçakçıları tarafından Ankara, İstanbul ve diğer büyük şehirlere götürülmek üzere alınıp, Ardahan'a bırakıldı.

Başrollerini Şener Şen ve İlyas Salman'ın paylaştığı Banker Bilo filminde birçok kişi Almanya diye İstanbul'a götürülüyordu. Efsane haline gelen bu filmde yaşanan olaylara benzer bir olay da Ardahan'da yaşandı. İran'dan yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçen Afganistan ve Pakistan uyruklu 64 göçmenin insan kaçakçıları tarafından Ankara, İstanbul ve diğer büyük şehirlere götürülmek üzere paraları alındı. Göçmenler, ödemeyi yaptıktan sonra 'Burası Ankara' denilerek sabahın erken saatlerinde Ardahan Artvin Karayolunun Değirmenli köyü mevkisine bırakıldı.

'BANKER BİLO' GERÇEK OLDU

Başrollerini Şener Şen ve İlyas Salman'ın paylaştığı Banker Bilo filminde birçok kişi Almanya diye İstanbul'a götürülüyordu. Efsane haline gelen bu filmde yaşanan olaylara benzer bir olay da Ardahan'da yaşandı.
Kaçakçıların Ankara ve İstanbul'a götüreceğiz diyerek yolda bıraktıklarını söyleyen, Afgan Uyruklu Emrullah Kerimi, "Araba gelecek ve sizi alacak dedi. Jandarma yakaladı ve bizi 3 gündür misafir ettiler. Bize bir belge verdiler, belgede yol izni yokmuş, bizde Göç idaresinden izin çıkartıldıktan sonra Ankara'ya veya büyük bir şehre gideceğiz." dedi.

İL GÖÇ İDARESİ'DE BEKLİYORLAR

İç savaştan kaçtıklarını söyleyen Afgan Uyruklu Emrullah Kerimi, "Afganistan'da iç savaş var. Millet kardeş kardeşi atmış ve kardeş kardeşi öldürüyor. Normal bir savaş olsa biz ülkemizi kurtarsak? Ama öyle bir şey değil ki, millet birbirine girmiş ve kardeş kardeşi öldürüyor. Savaşma imkanımızda yok, kimsede bize yardım etmiyor." şeklinde konuştu.

Ardahan Valiliği önünde bulunan bahçede bekletilen düzensiz göçmenlerin işlemleri Ardahan Göç İdaresi Müdürlüğünce devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstanbul Ardahan Ankara 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (18)

bjk:

taip efendi alsın sarayına yerleştirsin

9
2
yanıtYanıtla
danger:

yollayın gittsin hepsini memleketlerine

8
1
yanıtYanıtla
BAZILARI ŞÖYLE DER:

tabi canım gelin gelin. . Ankaraya gelin, , , kime sorsanız size beştepeyi gösterir. . . sakın ha yanlışlıkla falan Türküz demeyin. . donunuza kadar vergi alırlar, , afgan olun suriyeli olun, , , ne bilim ne olursanız olun, , beştepe sarayı size çok güzel bakar, , hee 950tl LİK kartınızıda almayı unutmayın. . , ,

7
2
yanıtYanıtla
HOCAEFENDİ:

agzına sağlık çok doğru söyledin

yanıt0
yanıt1
Adınızı Yazın:

la yeter la yeter gelmeyin artık

5
1
yanıtYanıtla
kamil:

ülkeyi nehale getirdiler

5
0
yanıtYanıtla
emre:

ülkemiz yol gecen hanına dönuştu suriye tmm da diyer ülkeler de savaştada bizmi bilmiyoruz denetimlerin art masını diliyorum :)

4
0
yanıtYanıtla
Adınızıyazın:

Siz bunlara iyi davranıp evinizi açarsanız yardım ederseniz olacağı bu dilencilerine bile on yirmi kağıt tanları gördüm ona dedim sizlerböyle yaparsanız etraf dilenci kaynar niye dilenciler azalacağına çoğaldı acaba böyle salaklarverirse tabi yeter ya herşeyin bir yeri var birazda kendinizde suç bulun çok yüz veriyorsunuz yüzvermeseniz bunlartepemize çıkmaz doğrucana Avrupa’ya gider bunları bu halegetiren onlar niye biz bakıyoruz salıverin gitsin onlar söylemedimi merkel annemiz bizi istiyor

4
0
yanıtYanıtla
tırcı osman:

işte onu biz yapamıyoruz, elimde kağıt para vardı market çıkışında onu vermiştim bir kere, kimi ucuz işçi diye çalıştırıyo, kimi acıyo merhamet duygusu, bizlerin yapısında senin dediğin şeyler yok abi

yanıt1
yanıt1
Vicdan:

Nasıl bir millet olduk

1
3
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title