Haberler

Bank Asya İlk Yurtdışı Şubesini Erbil'de Açtı

Bank Asya'nın Irak'ta iş dünyasına finansman desteği sağlamak amacıyla faaliyette olan Erbil Şubesi'nin resmi açılış töreni Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin önde gelen isimleri ile birlikte yapıldı.

Bank Asya'nın Irak'ta iş dünyasına finansman desteği sağlamak amacıyla faaliyette olan Erbil Şubesi'nin resmi açılış töreni Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin önde gelen isimleri ile birlikte yapıldı. Bölge için uzun vadeli hedeflerle hareket eden Bank Asya, bölgede yatırım yapan 5 Türk bankasından biri oldu.

Açılış törenine, başta Erbil Valisi Nevzat Hadi, Kuzey Irak Yerel Yönetimi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, Kuzey Irak Yerel Yönetimi Maliye Bakan Yardımcısı Reşit Tahir ve Türkiye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen'in yanı sıra, Erbil'in ekonomik ve siyasi hayatının önde gelen isimleri katıldı. Açılış kurdelesi da törene katılan bu isimlerle birlikte kesildi.

Açılışa Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik ev sahipliği yaparken, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Beyaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Ercüment Güler ve Mehmet Uruç ile Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak da törende hazır bulundular.

Resmi açılış töreni yapılan Bank Asya Erbil Şubesi, 7 Mayıs 2012'de faaliyetine başladı. Kısa sürede 100'ü ticari olmak üzere yaklaşık 600 müşteri Erbil Şubesi'nin portföyüne katıldı. 7 milyon dolar sermaye ile kurulan şubede 9 personel çalışıyor.

IRAK'IN TİCARET VAHASI ERBİL

Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, Erbil için "Irak'ın ticaret vahası" tabirini kullanarak yaptığı konuşmada, Erbil'de şube açmalarının önemini şu sözlerle ifade etti: "Bildiğiniz üzere, dünyadaki ekonomik kriz 4 yılı aşkın süredir devam ediyor. Türkiye ise; mali disiplinden taviz vermeyen yönetimi sayesinde, bu krizden etkilenmeden büyümesine ve yatırımlarına devam ediyor. Türk bankaları da zamanında yürürlüğe konulan düzenlemeler ve sıkı gözetim sayesinde oldukça sağlam temeller üzerinde ve yüksek öz kaynak ile çalışmaktadırlar. Nitekim, ekonomideki bu pozitif ayrışmanın yansımalarını, Türkiye'nin şirket ve bankalarının hem yurt içinde hem de yurt dışında yaptıkları yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerinin en güzel örneğini Erbil şehrine bakınca görebiliyoruz"

Bank Asya'nın faizsiz bankacılık prensipleri ile çalıştığından, her zaman üretenin yanında yer aldığını ve reel ekonomiyi desteklediğini belirten Bank Asya Genel Müdürü Çelik, Erbil'de müşterilerimizin ticaretini ve yatırımlarını finanse edeceğiz. Yüzün üzerinde ülkede binden fazla muhabir ilişkimizi kullanarak, buradaki müşterilerimizin dünyanın dört bir tarafına yapacakları para transferlerine ve dış ticaret işlemlerine aracılık edeceğiz. Ayrıca, birikimlerinizi en verimli alanlarda değerlendireceğiz. Bankacılık uygulamalarının gelişmesiyle birlikte inşallah diğer ürün ve hizmetlerimizi de bölge halkının hizmetine sunmak istiyoruz. Türk müteahhidi, ihracatçısı ve yatırımcısıyla başlayan güçlü ticari ilişkilerimize yeni bir güç katacağına inanıyoruz" dedi.

Kuzey Irak Yerel Yönetimi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi de açılışta yaptığı konuşmada, "Bölgede huzur var ki 5 Türk bankası açıldı. Kuzey Irak ile Türkiye arasında birkaç yıl öncesine dek 4 milyar dolar olan ihracat iki katına çıktı. Bank Asya'yı Erbil'de görmekten bizler de mutluyuz" dedi.

BÖLGEYLE İLİŞKİLERİMİZ STRATEJİK, KALICI ÖZELLİKLER TAŞIMAKTADIR

Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen de açılışta yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Gerçekten genelde Irak ama özelde Irak'ın Kürdistan bölgesi Türkiye'nin dünyadaki en önemli işbirliği ortaklarındandır. Siyasetiyle, ekonomisiyle, sosyal yönleriyle bu ilişkilerimiz derinleşerek gelişmektedir. Bizim bu bölgeyle ilişkilerimiz stratejik, kalıcı özellikler taşımaktadır, gelip geçici değildir. Hepimiz kendimizi Erbil'de evimizde hissediyoruz. Türkiye'nin her yerinden gelen girişimciler Erbil'de kendilerini nasıl evlerinde hissediyorlarsa bu bölgeden, Dohuk'tan, Erbil'den, Süleymaniye'den gelenler de İstanbul'da aynı şekilde kendilerini evlerinde hissederler. Türkiye bu bölgeyi havayollarıyla, bankalarıyla, şirketleriyle, sağlık kurumlarıyla, okullarıyla ve başkonsolosluğuyla bir bütün olarak kucaklamaktadır. Sayın Başbakanımızın önümüze koyduğu hedef; tam, sosyal ve ekonomik entegrasyondur. Biz de bu hedef için çalışıyoruz. Biz yalnızca ortak bir sınırı paylaşmıyoruz, ortak bir geçmişi de paylaşıyoruz. Aynı şekilde ortak çıkarlarımız üzerine geleceğimizi de inşallah birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Bank Asya, Türkiye'den giderek çalışan ve ikamet eden 20 binin üzerinde kişinin de yaşadığı Erbil ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri desteklemeyi hedefliyor.

Bank Asya'nın Eylül ayı itibariyle aktif büyüklüğü 20 Milyar TL'ye, ekonomiye aktardığı toplam kaynak ise 24 milyar TL'ye ulaştı. Mevduat toplamı 15 milyar TL'yi aşan Bank Asya, katılım bankaları pastasının 3'te 1'ine sahip ve toplam 3,7 milyon müşteriye hizmet sağlıyor. Bank Asya, 2013 yılında da hız kesmeden şubeleşmeye ve yurtdışı açılımlarına devam etmeyi ve yeni pazarlara girmeyi amaçlıyor. - ERBİL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Irak Bölgesel Yönetimi Sinan Çelebi Bank Asya Erbil Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title