Haberler

Balkan Türkleri Gecede Buluştu

Samsun Balkan Türkleri Derneği geleneksel dayanışma, yardımlaşma ve kaynaşma yemeği protokolün geniş katılımı ile Kutlukent Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Samsun Balkan Türkleri Derneği geleneksel dayanışma, yardımlaşma ve kaynaşma yemeği protokolün geniş katılımı ile Kutlukent Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.

Samsun Balkan Türkleri Derneği tarafından her yılın son aylarında geleneksel olarak düzenlenen dayanışma, yardımlaşma ve kaynaşma gecesinde aynı zamanda derneğin 28. kuruluş yıl dönümü de kutlandı.

Geceye Kosova Milletvekili Müferra Şinik, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, 63. Dönem MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Yaşin, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Mobilyacılar oda Başkanı İbrahim Ülker, İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Cevat Öncü, Canik Meclis üyesi Adem Vural, geçmiş dönem dernek başkanları, İzzet Altuntaş, Nejat Anıl, Sezai Onaran ve çok sayıda davetli katıldı.

MÜBADİL DERNEK BAŞKANLARI TAM KADRO

Ayrıca geceye Kerpiçli Dernek Başkanı Uğur Tüzen, Asarağaç Dernek Başkanı, Şaban Korkmaz,Demirciköy Dernek Başkanı Süleyman Öz, Sepetçiler Dernek Başkanı Engin Layoğlu, Karaperçin Dernek Başkanı Veysel Çetin, İlyasköy Dernek Başkanı Mümin Elçin, Çanakçıköy Dernek Başkanı İbrahim Doğru, Çırakman Dernek Başkanı, Derecik dernek Başkanı katılarak birlik beraberlik mesajı verdiler.

Program Dernek Başkanı Cihat Yılmaz'ın açılış konuşması ile başladı. Cihat Yılmaz konuşmasında derneğin faaliyetlerinden ve ileriki günlerde yapılması planlanan çalışmalardan bahsetti. Başkan Yılmaz, "Derneğimizin bugün 28. kuruluş yıl dönümünü hep birlikte kutluyoruz. Samsun'un en eski derneklerinden biri olan derneğimiz bir çok etkinlik düzenliyor. Her yıl dayanışma yemekleri ile 18 yıldır geleneksel etli kazan pilavı günümüzü gerçekleştiriyoruz. 26 öğrencimize her ay burs veriyoruz. Her yıl iki defa dergi çıkartıyoruz. Kültürümüzü ve halk oyunlarımızı gelecek nesillere aktarmak için halk oyunları kursları düzenliyoruz. Daha onlarca faaliyet alanı ile üyelerimizi ve derneğimizi her platformda temsil ediyoruz. İnşallah yakında Tekkeköy ilçemize Samsun Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve Tekkeköy Belediyemizin desteği ile bir mübadele müzesi kazandıracağız. Bu güzel akşamda salonumuza teşrif eden saygı değer protokolümüze, dernek başkanlarımıza, sivil toplum örgütü temsilcilerimize, üyelerimize ve misafirlerimize böyle güzel bir birlik ve beraberlik tablosu sergiledikleri için çok teşekkür ederim" dedi.

Cihat yılmaz'ın açılış konuşmasının ardından program protokol üyelerinin selamlama konuşmaları ile devam etti. Daha sonra geçmiş dönem dernek başkanlarına plaketleri takdim edildi. Yemeğin ardından davul zurna ekipleri eşliğinde halkoyunları yarışmasında birinci olan Samsun Balkan Türkleri Derneği Karaperçin Halkoyunları ekibi oyunlarını sergiledi. Derneğin 28. kuruluş yıl dönümü pastasını protokol üyeleri hep birlikte kestiler. Çekilişin ardından tüm protokol ve misafirler halay çekip gönüllerince eğlendiler. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kutlukent Tekkeköy Kosova Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title