Haberler

Bakan Yıldırım ve Yılmaz, Kars, Ardahan, Iğdır ve Fas Gecesi'ne Katıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Keçiören Belediyesi 4.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında Kars, Ardahan ve Iğdır ile Fas'ın konuk olduğu geceye katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında Kars, Ardahan ve Iğdır ile Fas'ın konuk olduğu geceye katıldı. Hakkari'deki hain saldırı sonucu şehit olan askerler için etkinlikte sadece Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi.

Dünya ülkelerini ve Anadolu şehirlerini Keçiören'de buluşturan Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin 18. gecesi Kars, Ardahan, Iğdır ile Fas buluşmasına sahne oldu. Üç farklı şehrin ve bir ülkenin yer aldığı gecede etkinlik programı iptal edildi. Gecede Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan 6 asker ile 2 köy korucusu için Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi. Şehitlerin acısına büyük duyarlılığın gösterildiği gecede birlik ve beraberliğe vurgu yapıldı. Keçiören Halil İbrahim Sofrası'nda düzenlenen iftar yemeği ile başlayan etkinlik, Kur'an-ı Kerim okunması ve dualarla devam etti. Yoğun bir katılımın olduğu geceye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, AK Parti Ankara Milletvekili Seyit Sertçelik, Fas Ankara Büyükelçisi Lütfi Aouad, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kars-Ardahan-Iğdır Serhatlar Birliği Başkanı Erdoğan Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecenin açış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, "Bugün hem Fas'ı hem de Anadolu'muzun o güzel coğrafyasındaki serhat illerimiz olan Kars, Ardahan ve Iğdır'ı konuk ettik. Bu gece şehitlerimiz için hatimler okuyarak dualarını yaptık. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabr-ı cemil diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da konuşmasında Türk milletinin geçmişte verdiği birlik ve beraberlik mücadelelerine değindi. Gerçekleştirdikleri projelerle bölgenin kalkınmasını istemeyenlerin sürekli fırsat kolladıklarını belirten Bakan Yıldırım, buna fırsat vermediklerini ve vermeyeceklerini söyledi. Terör faaliyetlerini umutsuz bir yolculuk olarak nitelendiren Binali Yıldırım, "Milletimiz bu ülkenin birliğine, beraberliğine, 75 milyonun kardeşliğine halel getirmek isteyenlere en güzel cevabı burada veriyor. Milletimize başsağlığı

diliyoruz. Böyle güzel birliği, beraberliği, kardeşliği sağlayan programları gerçekleştirdiği için Belediye Başkanımıza ve Kars, Ardahan, Iğdırlılara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz da, şehitlerin ülkenin özgürlüğü için canlarını feda ettiğini belirterek, "Özgür bir ülkede yaşamamız için bu ülkede hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Biz bir olursak, birlik olursak teröre en güzel cevabı vermiş olacağız. Birlik ve beraberliği sağlayan İslam'ın evrensel bir barış dini olduğunu sergileyen böyle bir geceye ev sahipliği yaptığı için Keçiören Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

Kars-Ardahan-Iğdır Serhatlar Birliği Başkanı Erdoğan Yıldırım ise, konuşmasında farklı bir etkinlik yapmak istediklerini belirterek, tertip komitesinin çok anlamlı bir karar aldığını ve programı iptal ettiklerini söyledi. Yıldırım, kendilerini konuk ettikleri için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür ederek, "Şehitlerimizin acısı halen içimizde. Bu gece yapmamız gerekeni yaptık. Böyle geceler birlik ve beraberliğimizin doruğa çıktığı gecelerdir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Türkiye güçlü bir ülkedir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" diye konuştu.

Fas Büyükelçisi Lütfi Aouad da konuşmasında Keçiören'de bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Türkiye'nin barış konusunda öncü bir ülke olduğunu vurguladı. Fas'tan Türkiye'ye selam getirdiklerini söyleyen Büyükelçi Aouad, Türkiye'nin acısını paylaştıklarını ifade etti.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars, Ardahan ve Iğdırlıların bölgelerindeki dayanışmayı en iyi şekilde Ankara'da sergilediklerini

söyledi. Arslan, şehitleri rahmetle andıklarını belirterek, ev sahipliği nedeniyle Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a ve katkılarından dolayı dernek ve federasyonlara teşekkür etti.

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç da gecedeki birlik ve beraberliğin mutluluk verdiğini kaydetti. Kılıç, "Fas'tan da konuşulduğu zaman Kars'tan da konuşulduğu zaman, Ramazan; kardeşlik, barış ve huzur ayıdır" şeklinde konuştu. Kılıç, şehitlere rahmet dileyerek geceye katkı sunanlara teşekkür etti.

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay konuşmasında Kars, Ardahan ve Iğdır'ın tarihteki önemine değindi. Atalay, Türkiye'nin bir ve beraber olduğu sürece tüm sorunları aşacağına vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından plaket ve hediye takdimi yapıldı. Gecenin sonunda katılımcılar alanda bulunan Kars, Ardahan ve Iğdır Evi ile birlikte Fas Evi'nin açılışını gerçekleştirdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ardahan Iğdır Kars Fas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title