Haberler

Bakan Kaya: "Neye 'Hayır' Dediklerinin Bile Farkında Değil"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün katıldığı bir radyo programındaki anayasa değişikliğine ilişkin konuşmasına değinerek, "Ne diyor; 'Yeni sistem gelecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün katıldığı bir radyo programındaki anayasa değişikliğine ilişkin konuşmasına değinerek, "Ne diyor; 'Yeni sistem gelecek. Cumhurbaşkanı seçilecek, bir partinin genel başkanı. Başbakan seçilecek o da başka bir partinin genel başkanı olacak. Bu ikisi arasında çatışma olmaz mı?' Kılıçdaroğlu maddeleri okumamış. 'Hayır' diyor ama neye 'hayır' dediklerinin bile farkında değil." dedi.

Bakan Kaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AK Parti Büyükçekmece Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kadınların sorunlarını ve ihtiyaçlarını sadece 8 Mart'ta hatırlamadıklarını, AK Partinin kurulduğu ilk günden beri kadın konusuna yeni bir siyasi bakış getirdiğini, kadının ekonomide, siyasette ve karar alma mekanizmalarında çok daha güçlü bir şekilde temsil edilmesini sağladığını belirtti.

Kadının tarihe, kültür ve medeniyete yön veren en önemli değer olduğuna inandıklarını ifade eden Kaya, kadına ve erkeğe cinsiyetçi bir bakış açısıyla yaklaşmadıklarını, aksine kadın ve erkeği bir birinin destekçisi ve tamamlayıcısı olarak gördüklerini söyledi.

Bir toplumda eğer adalet duygusu tam olarak tesis edilmezse, kadın hak ve özgürlüklerinin de tesis edilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Kaya, AK Partinin temel ilkelerinden birinin de bu adaleti güçlü bir şekilde tesis etmek olduğunu, o nedenle kadını ötekileştiren ve yok sayan bir anlayışı reddettiklerini aktardı.

"AK Parti, ilklerin partisi olmuştur"

AK Partinin girdiği her seçimde büyük zaferler kazandığını, bu sonuçlarda en büyük rollerden birinin kadınların olduğunu ifade eden Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AK Parti, ilklerin partisi olmuştur. Kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda büyük bir gayretle, büyük bir hassasiyetle çalıştık. Demokrasiyi güçlendirdik. Demokrasiyle birlikte kadının hak ve özgürlüklerini, çok daha fazla güçlendirdik. Çünkü demokrasi, daha fazla insan hakkı, daha fazla iş ve emek demektir. Eğitim demek, kalkınma ve refah demek. Demokrasi, sosyal politikaların herkese ve her kesime eşit bir şekilde ulaştırılması demek. Bu yönüyle AK Parti, kadını, çocuğu, engellisi, yaşlısı, şehit yakınları ve gazileri ile toplumun bütün dezavantajlı kesimlerine kucak açan pozitif ayrımcılığı benimsemiştir.

Bakanlık olarak çalışmalarımızın öncelikli hedef kitlesi, kadın ve aile olmuştur. Kadına sağladığımız her türlü destek, aile kurumunu da güçlendirmiştir. Eğitim ve istihdam gibi çok önemli iki alanda kadınlarımızın ekonomik ve sosyal hayata katılımı, bugün AK Parti öncesine kıyasla çok daha iyi seviyelere ulaşmış durumda."

Kaya, kadının çalışma hayatıyla aile hayatını uyumlu hale getirmek için birçok yasal düzenleme yaptıklarını hatırlatarak, "Hamilelik, doğum ve süt izinleri, esnek çalışma, iş yerlerinde kreş açma zorunluluğu, Büyükanneye Destek Projemiz de kadınlarımızın anneliğini kolaylaştıracak adımlardan bazıları." dedi.

Uyguladıkları teşvik politikalarıyla, kadın istihdam oranını yüzde 20,7'den yüzde 28,3 seviyesine ulaştırdıklarını anlatan Kaya, hedeflerinin 2023'te kadın istihdam oranını yüzde 41'e ulaştırmak olduğunu aktardı.

"16 Nisan'ın önemi..."

Bakan Kaya, "16 Nisan'ın önemi, koalisyon dönemlerini tarihin tozlu raflarına kaldırmak olacak. Cumhurbaşkanının anayasa kitapçığını fırlattığı günleri hatırlayın. Bir gecede emeğimizin nasıl sömürüldüğünü hatırlayın. Batık bankaları hatırlayın. O günleri unutmadık. AK Parti hükümetleri, bütün bu kötü yönetimlerin ülkeyi uğrattığı zararları, başarılı ekonomik ve siyasi politikalarla bir bir telafi etmiştir." diye konuştu.

FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesini de unutmadıklarını belirten Kaya, şöyle devam etti:

"Bu yönetim biçiminin alınan tüm tedbirlere rağmen darbecilere nasıl fırsat verdiğini, hepimiz sizlerle birlikte 15 Temmuz'da yaşadık. 15 Temmuz, bu ülkeye yapılan bir saldırıdır. Bu milletin bayrağına, istiklaline, istikbaline yapılan bir saldırıdır. Bu millet milli iradeye kanı ve canı pahasına sahip çıkmıştır. 15 Temmuz, tarih boyunca belki de bu milletin, darbecilere verdiği en büyük derstir."

Milletin, koalisyon hayali kuranlara, kaosu özleyenlere, teröre destek verenlere, "ordu göreve" diye hayal kuranlara, yeni anayasaya "evet" diyerek ikinci büyük darbeyi vuracağını dile getiren Kaya, "16 Nisan'da referandumla önünüze gelecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, bizi demokraside daha ileri bir seviyeye taşıyacak." dedi.

"18 maddeyi bir bir okusun"

Gazi Meclisten geçen ve 16 Nisan'da halkın huzuruna gelecek teklifin 18 maddeden oluştuğunu hatırlatan Kaya, bu maddeler hakkında şu bilgileri verdi:

"Birinci maddede yapılan değişiklik, yargının bağımsızlığının yanına tarafsızlığının eklenmesi. Bir diğer madde anayasa değişikliği ile milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkıyor olması. En önemli madde de gençlere seçilme hakkını vermemiz. 18-25 yaş arası 7,5 milyon gencim, milletvekili seçilebilecek. Hatta bakan bile olabilecek."

Anayasa değişikliğinin neler getirdiğini okumaları tavsiyesinde bulunan Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün katıldığı bir radyo programında anayasa değişikliğiyle ilgili konuşmasına ilişkin şunları söyledi:

"Bugün CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında ne diyor; 'Yeni sistem gelecek. Cumhurbaşkanı seçilecek, bir partinin genel başkanı. Başbakan seçilecek o da başka bir partinin genel başkanı olacak. Bu ikisi arasında çatışma olmaz mı?' Kılıçdaroğlu maddeleri okumamış. 'Hayır' diyor ama neye 'hayır' dediklerinin bile farkında değil. Ben buradan Sayın Kılıçdaroğlu'na bir çağrıda bulunuyorum. Lütfen açıp Mecliste geçirdiğimiz anayasa değişikliği teklifini, 18 maddeyi bir bir okusun. Herkesin okumasını istiyoruz ama en başta bir partinin genel başkanı, anamuhalefet partisinin genel başkanı maddeleri okumadan 'hayır' diyormuş. Ben bunu anlarım buradan. Okumamış. Bu ülkenin gerçekten aydınlık geleceğinin güçlenmesini, güçlü bir Türkiye'yi istiyorsa, Kılıçdaroğlu da 'evet' diyecektir. Ben buna inanıyorum. Çünkü bu maddelerin her biri, ülkemizin gücüne güç katacak maddeler."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, konuşmasının ardından partili kadınlarla fotoğraf çektirdi.

Toplantıya, AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, Büyükçekmece Kaymakamı Hulusi Arat, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz ve AK Parti Büyükçekmece Kadın Kolları Başkanı Yıldız Polat da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Betül Sayan Kaya Kemal Kılıçdaroğlu Büyükçekmece AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title