Haberler

Bakan Eroğlu: Dün Gece Kandil'de Bir Takım İnler Vuruldu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bitlis Tatvan'da askeri araca yönelik bombalı saldırıda yaralanan askerlerin durumunun iyi olduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bitlis Tatvan'da askeri araca yönelik bombalı saldırıda yaralanan askerlerin durumunun iyi olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, "Daha dün gece Kandil'de bir takım inlerAvuruldu" dedi.

Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nı ziyaret ederken kente yapılacak yatırımları, gelenek hale getirdiği üzere bayram müjdesi olarak açıkladı. Bakan Eroğlu, Emirdağ- Davulga ve Aşağıkurudere taşkın koruma tesisi, Sandıklı Yayman, Daylık, Ürküt, Celiloğlu, Yavaşlar ve Alagöz köyleri taşkın koruma ve dere ıslahı projeleri, Hocalar İlçesi Akçadere Köyü taşkın koruma tesisi ve Hocalar Çok Programlı Anadolu Lisesi ile ağaçlandırma, toprak, muhafaza ve erozyon kontrolü yatırımlarını açıkladı.

"PKK'NIN SONUNU GETİRECEĞİZ"

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, PKK terör örgütü tarafından Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde askeri araca yönelik bombalı saldırıyla ilgili bir soru üzerine, "PKK'ya karşı en kapsamlı mücadele şu an hükümetimiz tarafından yürütülüyor. 30- 40 yıla baktığımız en kapsamlı mücadele. İnlerini vuruyoruz, vurmaya da devam ediyoruz. Daha dün gece Kandil'de bir takım inler vuruldu. Kandil zaten yerle bir edildi. Kesinlikle PKK'nın sonunu getireceğiz. Daha önce başbakanımızın ifade ettiği gibi mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek. Bu onların son çırpınışları. Aşağı yukarı 2 binden fazla terörist etkisiz hale getirildi. İnşallah bu terörü hep birlikte bitireceğiz" dedi.

"ASKERLERİMİZİN HAYATİ TEHLİKESİ YOK"

Terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu bölgesi halkının düşmanı olduğunu belirten Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Türk- Kürt kardeştir. PKK oradaki vatandaşlarımızın, Kürt etnik grubuna mensup kardeşlerimizin en büyük düşmanıdır. Onlara büyük zararı PKK veriyor. Oraya yapılan yatırımları engelliyorlar. Ekonomik kalkınmayı engellemek için barajları, yolları, göletleri, hastaneleri hatta biliyorsunuz ambulansları bile yakıyorlar. Vatandaşa hizmet etmesin diye her şeyi yapıyorlar. Hatta hıncını alamayıp sivil vatandaşlara dahi ateş etmeye başladılar. Bu onların sonunun geldiğinin göstergesidir. Şu anda askerlerimizin hayati tehlikesi yok, yaralılar var."

"ÖNCEDEN İPTİDAİ BİR SİSTEM VARDI"

Bakan Eroğlu, yurt geneli için yapılan yağış uyarılarıyla ilgili Marmara Bölgesi özellikle de Trakya bölümünde çok güçlü yağış beklendiğini anlattı. Sonbaharla birlikte havaların soğumaya başladığını aktaran Bakan Eroğlu, "Meteoroloji artık çok ileri teknolojiye sahip. Dünyanın en ileri teknolojilerini kurduk meteorolojiye. Dünyada ilk 7'ye giriyoruz meteoroloji olarak. Meteorolojide daha önceden çok iptidai (ilkel) bir sistem vardı. Tahminler tutmuyordu. Ama şu anda yüzde 90'nın üzerinde bir tahmine ulaştık. Dolayısıyla herhangi bir yerde sıkıntı olacağı zaman hemen ikaz ediyoruz. Böylece can ve mal kayıplarına karşı tedbirler alınıyor. Kaldı ki biz bütün Türkiye'de aşağı yukarı 1500'den fazla dereyi ıslah ettik. Hızlı bir dere ıslahı yaptık. Dereleri estetik olarak yapın talimatı verdim" diye konuştu.

Trakya için şiddetli yağış beklentisi olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, şöyle dedi:

"Bilhassa Marmara Bölgesi'nde uyarıları yaptık. Bazı bölgelerde taşkın ihtimali var. Özellikle Marmara'nın kuzey, İç Ege, Göller Bölgesi ile Eskişehir, Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı ve Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkiinde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların özellikle Marmara Bölgesi'nde kuvvetli olmasını bekliyoruz. Şu anda metrekareye 50 kilograma kadar yağış bekliyoruz. Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ zaman zaman İstanbul'un bazı kesimlerinde çok kuvvetli hatta metrekareye 100 kilograma varan yağışlar bekliyoruz. Biz bütün kurumları uyardık. Gerekli tedbirleri alıyorlar. vatandaşlarımızın da bu konuda dikkatli olmaları gerekiyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Kandil Dağı Tatvan Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title