Haberler

Bakan Çelik, Şehit Ailesini Ziyaret Etti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 9 AK Parti Şanlıurfa milletvekiliyle birlikte, önceki gün Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Sedat Sağır’ın ailesine taziye dileklerinde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 9 AK Parti Şanlıurfa milletvekiliyle birlikte, önceki gün Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Sedat Sağır'ın ailesine taziye dileklerinde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Taziye evi önünde şehidin babası Mehmet Sağır tarafından karşılanan Bakan Çelik, babaya taziyelerini kapıda ilettikten sonra içeri geçti. Yaklaşık bir saat burada kalan Bakan Çelik, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Çelik, Diyarbakır'ın Dürüm mezrasında PKK'lı teröristlerin 16 Kürt vatandaşı çocuğuyla, yaşlısıyla, büyüğüyle 15 tonluk bombalarla şehit ettiğini belirtti.

Çıkışta şehidin babasını da yanına alarak basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Faruk Çelik, "Şanlıurfalı şehit kardeşimiz Sedat Sağır'ın taziyesi için 9 milletvekili arkadaşımızla beraber sabah Ankara'dan çıktık. Değerli babaları Mehmet Bey'le ve aileyle bir araya geldik. Taziyelerimizi ilettik. Metanetlerine, bu ülkeye bağlılıklarına, bu ülkenin birliğine, beraberliğine en üst seviyede güç vermelerinden dolayı Allah kendilerinden razı olsun. Milletimizin, memleketimizin doğudan batıya, güneyden batıya, her tarafında al yıldızlı bayrağımızın altında, birlik beraberlik istikametinde herkesin kalbi çarpıyor. Ben tekrar şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tabi ki zor günler bu günler. Geçmişte de böyle zor günlerimiz oldu. Millet en üst seviyede fedakarlığını ortaya koydu. İnşallah bu dayanışmayla bu şer odakların ülkemizden temizlenmesi konusunda elimizden gelen neyse, bu dayanışma içerisinde çözeceğimizin inancı içerisindeyiz" dedi.

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında yaşanan saldırıyla ilgili de açıklama yapan Çelik, "Bu hain güçlerin, şer odakların piyonu örgüt, askerimizi şehir ediyor, polisimizi şehit ediyor. Bakın medya bunu gerektiği kadar gündeme getirmiyor. Bunu ele almıyor. Başka olayları nasıl abarttıklarını hepimiz biliyoruz ama geldi, orada 16 tane Kürt kardeşimizi çocuğuyla, yaşlısıyla, büyüğüyle 15 tonluk bombalarla şehit ettiler. Yani o çukuru görüyorsunuz. O çukurun aslında ibretlik olarak kapatılmaması gerekiyor. Bu milletin gidip o çukuru görmesi gerekiyor. Böyle bir vahşeti yapan bir örgütün, bu milletin hakkıyla, hukukuyla bir alakası yok. Bu milletin öteden beri zehir zemberek bir düşmanıdır. Allah'ın izniyle bunların hakkından geleceğiz. Her gün bir şekilde maskeleri düşüyor, gerçek kimlikleri ortaya çıktı. Ne Kürt diyor, ne Arap diyor, ne Zaza diyor, ne Türk diyor. Bütün insanlık düşmanlığı içlerini kaplamış. Milletimizin üzerine gelemeye devam ediyor. Gerekli cevabı alıyorlar, gerekli cevabı alacaklar. Tarihte destan yazmış bu millet yine bütün unsurlarıyla, 80 milyon dayanışma içerisinde olan bu millet, şu anda olduğumuz gibi onların üstesinden geleceğiz inşallah" şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, Şehit Uzman Onbaşı Sedat Sağır'ın taziyesinden sonra Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şubat ayında gittiği alışveriş merkezinden çıkarken PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen Polis Memuru Abdulkadir Oğuz'un da evini ziyaret ederek aileye bir kez daha taziyelerini iletti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Faruk Çelik Sedat Sağır Şanlıurfa AK Parti Politika Güncel Haberler

title