Haberler

Bahçeli: Tahrip Edilmemiş Milli Varlık Kalmayacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Yana Yana Orman Kalmadığı Gibi, Bu Hükümetin Devamı Halinde Tahrip Edilmemiş Hiçbir Milli Varlığımız, Talan Edilmemiş Hiçbir Kıymetimiz de Kalmayacaktır' Dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Yana yana orman kalmadığı gibi, bu hükümetin devamı halinde tahrip edilmemiş hiçbir milli varlığımız, talan edilmemiş hiçbir kıymetimiz de kalmayacaktır'' dedi.

Devlet Bahçeli, partisince Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, son günlerde orman yangınlarının artmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Bahçeli, şunları söyledi:

''Orman yangınları çok ciddi anlamda bir milli güvenlik sorunu haline gelmiştir. Hükümet konuya derhal el koymalıdır. Bu yangınlar milli afet boyutuna ulaşmıştır.

Hükümetin 4 yıl 8 ay 1 günü bulan, bir başka deyişle bin 704 günü bulan iktidarında Türkiyemize yönelik tavrı da orman yangınlarındaki bu tutumdan farklı değildir. Bugün sosyal, siyasal, ekonomik, kültürel alanlarda AKP'nin yol açtığı bir yangın vardır. Bu yangın toplumun her kesimini sarmıştır. Devletin her kurumuna yangın yaklaşmıştır. Ancak AKP zihniyetine göre telaş etmeye gerek yoktur, her şey kontrol altındadır, her şey iyiye gitmektedir. Tıpkı Alanya'da, Bodrum'daki, Milas'taki orman yangını gibi.''

''Biliniz ki, yana yana orman kalmadığı gibi bu hükümetin devamı halinde tahrip edilmemiş hiç bir milli varlığımız, talan edilmemiş hiç bir kıymetimiz de kalmayacaktır'' diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

''AKP, ülkemizdeki toplumsal yangının nedenidir. AKP, devlet ve millet hayatımızdaki yangınların kundakçısıdır. İlkesiz, bilgisiz ve kimliksiz AKP zihniyeti, tutuşturduğu alevlere körükle gitmektedir ve utanmadan ikinci bir 4 yıl için, memleketin tamamını yakmak için 'yarım bırakma' diyebilmektedir.''

Konuşmasında, hükümetin ekonomi politikasını da eleştiren Bahçeli, ''Tokat'ın meyvesi, sebzesi tarlada bekliyor. Türkiye'nin pazarlarında, manavlarında ithal meyveler satılıyor. Yabancı yetiştiriyor, Türkiye'de satıyor. Tokatlı çiftçi yetiştiriyor, tarlada çürüyor'' dedi.

Türkiye'nin, siyasi tarihinin en hayati seçimine gittiğini ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

''22 Temmuz seçimleri Türkiye'nin varlığını, milli birliğini ve gelecekteki devlet ve toplum yapısını doğrudan etkileyecek tarihi bir referandum niteliği kazanmıştır. Aziz milletimiz çok ağır bir sorumlulukla karşı karşıya bulunmaktadır. Bu bakımdan Türkiye gerçeklerinin ve yapacağı kader seçiminin geriye dönüşü olmayan sonuçlarını çok iyi değerlendirerek sandık başına gitmesi hayati önem taşımaktadır.''

İktidarın Türkiye'yi bir yangın yerine, harabeye döndürdüğünü iddia eden Bahçeli, ülkenin iç ve dış güvenliğinin çok büyük tehdit ve tehlikelere maruz bırakıldığını öne sürdü.

Türkiye'nin sorununun devletin varlığını, ülkenin bütünlüğünü ve milletin birliğini tehdit eden bir beka sorunu olduğunu ifade eden Bahçeli, ''Türkiye'de etnik bölünme dinamikleri harekete geçirilmiştir'' dedi.

Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

''Başbakan'a sesleniyorum. Türk devletinin dinamiklerini ve kurumsal ilişkilerini yeterince tahrip ettin. Türk milletinin siyaset ve diplomasi geleneklerini danışmanlarınla fazla istismar ettin. Toplumsal dokumuza, kardeşliğimize ziyadesiyle zarar verdin. Devletin bütün kurumlarıyla ve toplumun bütün kesimleriyle çekiştin. Türkiye'nin milli ve manevi değerleri üzerinden kışkırtıcılık yaptın. Devletin kuruluş ilkelerini, siyasi ikbalin için tartıştın. Yol arkadaşlarını tasfiye için cumhurbaşkanlığı seçimini kullandın. Sayın Abdullah Gül'ü meydanlarda mağduriyet rolüne sevk ettin. Büyük Türk milleti artık sana bir şans daha vermeyecektir, artık 'dur' diyecektir, 'yaptıklarının hesabını ver' diyecektir.''

Milliyetçi hareket iktidarının, Türk milletinin iktidarı olacağını ifade eden Bahçeli, ''Milliyetçi hareket herkesi kucaklayacaktır. Milliyetçi hareket Türkiye'nin gücü olacaktır'' dedi.

Tek başına iktidara talip olduklarını dile getiren Bahçeli, 22 Temmuz seçimlerinde Tokat'tan da tarihi bir başarı beklediğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title