Haberler

Bafra'da Halk Eğitim Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Samsun Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı geleneksel yıl sonu sergisi törenle açıldı.

Samsun Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı geleneksel yıl sonu sergisi törenle açıldı.

Bafra Öğretmenevi'nde düzenlenen serginin açılış törenine Kaymakamı Ali Katırcı, Garnizon Komutanı Binbaşı Serdal Şahin, Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, okul müdürleri, öğretmenler, sivil toplum örgütleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Yıl sonu sergisi saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Bafra Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yalçın Ak, "Eğitimin olmazsa olmaz bir bölümü de, yaygın eğitimdir. Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak, yaptığımız iş birliği ve protokollerle yetişkinlerin eğitimlerine katkı sağlıyoruz. 649 kurs açarak 9 bin 893 vatandaşa eğitim verildi. Önümüzde ki yıl hedefimiz bin kurs açmak ve 15 bin kişiye eğitim vermek" dedi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Okuyucu, "Kısa süreli ve kademeli eğitim uygulayarak ekonomimizin gelişmesi doğrultusunda ve istihdam politikasına uygun meslek edinmelerini sağlayıcı imkanlar hazırlamak, çeşitli mesleklerde çalışmakta olanların hizmet içinde ve mesleklerindeki gelişmeleri için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak gibi birçok yönlü faaliyetler yapılmaktadır" diye konuştu.

Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı ise şunları söyledi: "Örgün eğitimin önemli bir ayağı olan halk eğitim faaliyetleri yaklaşık 150 branşta kurslar düzenliyor. Yaklaşık 10 bine yakın insanımız bu kurslarda faaliyetlerde bulunuyorlar. Yıl boyunca bin bir emekle yapılan işlerin şimdi hasat zamanı hep birlikte göreceğiz. Halk Eğitim faaliyetlerimizi destekleyen bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Bafra Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisi davetlilerin beğenisini kazandı.

Serginin açılışı protokol tarafından yapıldıktan sonra davetlilere keşkek ve tatlı ikramı yapıldı.

Sergi 4 gün açık kalacak. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Zihni Şahin Samsun Bafra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title