Haberler

Baçed Toplandı

Bandırma ve çevresinin çevre sorunları ile ilgili olarak kurulan Bandırma Çevre ve Kültür Derneği (BAÇED), ilk kez basınla bir araya geldi. Kuruluş amaçlarını ve yapacakları çalışmaları açıklayan BAÇED Yönetim kurulu üyeleri bilgiler verdi.

BAÇED Başkanı Ali Bilir toplantının açılış konuşmasında "Bir araya gelirken, Bandırma için ne yapabiliriz diye düşündük. Bandırma'nın Türkiye'de bir görünümü var ve o görüntüyü nasıl güzelleştirebiliriz dedik. Bu yüzden de dernek kurmaya karar verdik. Derneğimizde tüzüğümüze ve ismimize uygun olarak iki çalışma birimi var. 1. Grup, derneğimizin çevre boyutuyla ilgili ve başkanı Hüseyin Ata. 2. Grup da derneğimizin kültür boyutuyla ilgili, başkanı Engin Arıcan. Derneğin amacı;Tüzüğümüzde de vurguladığımız gibi çevre ve kültür. Bu iki konu başlığını birbirinden ayırmıyoruz .Çünkü, insan ve çevre sağlığı ile ilgili sorunlarımız büyük ölçüde aynı şekilde kültürel.Biz, BAÇEP-BAÇED olarak kentimiz ve bölgemizde cevre ve kültürel sorunları gücümüz oranında kucaklamaya, mevcut sorunların aşılmasına kendi mütevazi katkımızı demokratik bir anlayışla sunmaya çalışacağız. BAÇED, kentimize ve bölgemize hayırlı olsun" dedi.

ARICAN: BAÇED DEMOKRATİK BİR YURTTAŞ İNSİYATİFİ!

BAÇED Yönetim Kurulu üyesi ve Kültür Komisyonu Başkanı Engin Arıcan ise çevre kirliliğinin Bandırma'nın öncelikli sorunları arasında olduğunu söyledi. Arıcan, "Bandırma ve bölgemiz için çevre sorunları yeni sorunlar değil. İnsanımız çevre gönüllülerinin çalışmaları ve mücadelesine de yabancı değiller. Bandırma'nın öncelikli sorunları arasında, çevre ve çevre kirliliği var. Şimdi 1/100 binlik planlar ve liman tartışmaları ile beraber, çevre sorunları,tartışmaları yine gündemde. Biz, çevremizdeki hemen Hiçbir olaya 'istemezük' anlayışıyla yaklaşmıyoruz. Öncelikle olay ve olguları kendi içimizde objektif olarak anlamaya, sorgulamaya ve duruşumuzu buna göre şekillendirmeye çalışıyoruz.Son günlerde Manyas gölü ve Kuş Cenneti'nin korunmasına yönelik ve yaşanan kirlilikle ilgili kamuoyunda tartışmalar yaşanıyor. Bu tartışmaları ve tepkileri BAÇEP-BAÇED olarak önemsiyoruz. BAÇED, gönüllülük esasına dayılı demokratik bir yurttaş insiyatifi.Önümüzde çevreden kültüre bir çok sorun var ve dernek olarak acelemiz yok.Sorunları öncelik sırasına göre gündemimize alarak çözümü için BAÇED olarak çalışmalarımızı yürüteceğiz" dedi.

ATA: HERKES ÜZERİNE DÜŞÜN GÖREVİ LAYIKIYLA YAPMALI!

BAÇED Çevre Komisyonu Başkanı Hüseyin Ata ise "1983'ten beri Bandırma Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları, göl kirliliği ile ilgili çalışmalara başladı. Yıllık faaliyetleri ise, dergi olarak çıkartıldı. Bu dönem, Kuş Cenneti Festivalleri yapılmaya başlandığı döneme denk geldi. 1990'dan sonra festivalin sadece ismi kaldı ve hiçbir şey yapılmamaya başlandı. Dernek olarak amacımız, elimizde kanıtlarıyla beraber belirli bilimsel çalışmaları ilgili kurumlarla birlikte yapmak. Eğer, denetimler de düzgün yapılırsa, hiçbir sıkıntı olmaz. Herkes, kendi üstüne düşen görevi yapsın.Bu sadece göl ve Kuş Cenneti'nin değil, haman tüm çevreselsorunların temel nedeni. Bu nedenle BAÇED, sadece insan ve çevre sorunlarını dile getirmekle yetinen demokratiuk bir kitle örgütü olmakla yetinmeyip, sorunların çözümünün de tarafı olacak" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Bilir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title