Haberler

Babası Gözlerinin Önünde Yakılan Amirova Ağlayarak Yayını Terk Etti

Güncelleme:

Hocalı katliamında annesi ve kardeşi vurulan, babası gözlerinin önünde yakılan Hazangül Amirova, canlı yayında gözyaşlarına boğuldu.

24 TV'de yayınlanan Sıcak Gündem programında Ardan Zentürk, Hocalı katliamının 23. yıldönümü dolayısıyla, katliamın bizzat şahidi olmuş, büyük acılar yaşamış olan Hazangül Amirova'yı ağırladı.

BABASI GÖZLERİNİN ÖNÜNDE YAKILDI

Katliam esnasında 8 yaşlarında olan ve ailesiyle birlikte Hocalı'da yaşayan Amirova, 26 Şubat günü neredeyse bütün ailesini kaybetti. Annesi ve 5 yaşındaki kardeşinin gözleri önünde vurulduğu anı canlı yayında gözyaşları içinde anlatan Hazangül Amirova, babasının ise yine gözleri önünde diri diri Ermeniler tarafından yakıldığını söyledi.

YAYINA DAHA FAZLA DEVAM EDEMEDİ

Amirova babasıyla ilgili bölümü anlatırken titreyerek ağlaması nedeniyle Ardan Zentürk tarafından stüdyo dışına çıkarıldı. Hazangül Amirova'nın hazin hikayesi ekran başındakileri derinden sarstı.

İşte Amirova'nın ağzından 26 Şubat Hocalı katliamı:

1983'te Hocalı'da doğdum. 8 yaşına kadar annem, babam, kardeşim ve biz çok mutlu yaşıyorduk. Ama bu mutluluğun bir gün sonunun geleceğini ben hiç düşünmemiştim.

O GECE GÜLLE SESİYLE UYANDIM

Gece saatleriydi. Tam saat 11'de. Biz evimizde yatmıştık. Her gün gülle seslerine, Ermenilerin atışlarına maruz kalırdık. Ama 26'sı gecesi o günlerden farklıydı. O gece yine gülle sesiyle uyandım. Ve çok korktum.

HOCALI YANIYORDU, ORMANA KAÇTIK

Babam beni sinesine basarak "korkma kızım, hiçbir şey olmayacak" dedi. Annemi, kardeşimi, ablamı herkesi dışarı çıkardı. Biz nereye gideceğimizi bilmiyorduk. Ormana kaçtık. Çünkü başka gidecek yerimiz yoktu.

Hocalı yanıyordu. Dört bir tarafımız sarılmıştı. Ne yapacağımızı bilmiyorduk. Herkes ormana kaçtı. Bütün Hocalı sakinleri. Kimse üzerine elbise, ayağına ayakkabı giymemişti.

GÖZLERİMİN ÖNÜNDE ANNEMİ VURDULAR

Ermeniler ormanda benim annemi vurdu. 8 yaşındaydım. Annemin vurulduğunu gördüm. 8 yaşında bir çocuğun gözleri önünde annesini öldürmek ne demek? Ben o zaman bilmiyordum ne demekti. Çünkü daha çok küçüktüm.

Ermeniler annemi vurunca onu kucakladım. Babam dedi ki "kalk kızım, biz gitmeliyiz. Burda kalırsak bizi de öldürecekler" dedi. Babam beni, kardeşimi ve ablamı ordan götürdü. Yürümeye devam ettik. Ama 26 Şubat günü o kadar soğuktu ki, o kadar kar yağmıştı ki. Beyaz karın üstü kırmızı kandı. Her yer öyleydi. Gözlerini kin bürümüştü. Herkesi öldürüyorlardı. Çocuk, yaşlı herkesi.

5 YAŞINDAKİ KARDEŞİMİ DE VURDULAR

Biz biraz daha yürüdük. Ve Ermeniler gözünü bile kırpmadan 5 yaşındaki küçük kardeşimi vurdular. Ama onun günahı neydi? Onu da bırakmak istemedim. Yine de kaçtık ama kurtulamadık onların ellerinden.

Biraz geçti, Ermeniler bizi de tuttu. Babamı beni ve 4 yaşında küçük kardeşimi. Bizi bir yere götürdüler. Gördüm ki, bir askerimizin boğazına sim takmışlar onu yolda sürüklüyorlar. Bunun ne demek olduğunu bilmiyordum.

Babamı orada bizden ayırdılar. Onu bizden başka bir yere götürdüler. Küçük kardeşim ve beni başka yere götürdüler. Bir gece kaldık. Babamı görmedim. Artık yalnızdım, korkuyordum. Herkese işkence yapıyorlardı.

Ermeni içeri girerken "beni babamın yanına götürün, babamı istiyorum" dedim. Dedi ki "birazdan seni babanın yanına götüreceğim". Biraz geçti, geldi beni götürdü. "Gel seni babanın yanına götürüyorum" dedi.

BABAMI DİRİ DİRİ YAKTILAR

Babamı ağaca sarıyorlardı. Babama yaklaştım. Kolumdan tutarak beni itelediler. Dediler ki "korkma senin babanı öldürmüyoruz. Sadece babana soru soruyoruz. Bütün Azerbaycan toprakları Ermenilerin demesini istiyoruz" dediler. Babam dedi ki "Asla! Ben hiçbir zaman öz vatanımı, öz Azerbaycanımı satmam".

Biraz geçti, ben Ermeni'nin karşısında diz çöktüm ve ona dedim ki babamı öldürmeyin.

Babamın üzerine benzin döktüler. Babamı diri diri yaktılar.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ardan Zentürk Ormana Medya Güncel Haberler

500

Yorumlar (157)

kürt:

yaşasın kürt ermeni kardeşliği faşist türkler azeriside aynı türkiyeliside

1
75
yanıtYanıtla
ORHAN:

ERMENİLER , YAHUDİLER YÜZ YILLARCA OSMANLI TOPRAKLARINDA EN RAHAT YILLARINI GEÇİRMİŞ, FAKAT NE HİKMETSE HER İSYANIN HER YIKIMIN ALTINDAN ONLAR ÇIKMIŞTIR. NE GÜZEL BU TOPRAKLARDA YAŞAYACAN SONRA İSYAN EDECEN DEVLETTE OTURUP SEYREDECEK ÖYLEMİ. BURADA ERMENİ ÇIĞIRTKANLIĞI AVUKATLIĞI YAPANLAR LÜTFEN TARİHİ İYİ OKUYUN ERMENİ ÇETELERİNİN BU MEMLEKETTE YAPTIKLARI MEZALİMİN HANGİ BOYUTLARDA OLDUĞUNU GÖRÜRSÜNÜZ. BU TOPRAKLARDA YAŞAYACAN TÜRKE SAYGI DUYACAN HA DUYMUYORSAN BASİT SENİ TUTAN YOK ERMENİSTAN DİYE BİR YER VAR GİDER ORDA YAŞARSIN. ERMENİSTANDA BİR KİŞİ ÇIKIP TA TÜRKLERE ŞÖYLE YAPTINIZ DESE LİNÇ EDERLER. NE KADAR BASİT KONUŞUYORSUNUZ. BEĞENMEYEN GİDER KARDEŞİM ZORLA TUTAN YOK. LAFLARINIZA DİKKAT EDİN.

50
4
yanıtYanıtla
hasan:

Bizde 1915 te aynısını onlara yaptık. Hadi kabul ediyormuyuz onlardan da aynı türden olayları anlatan binlerce ermeni çocuğu var . Yok ama onlar anlatınca yalan oluyor değil mi. Biz anlatınca doğru .

9
45
yanıtYanıtla
........:

ne konuşuyon boş boş

yanıt12
yanıt1
haketmislerm@m.m:

Nasılsa sende bir gün bunu hakedersin içimizde öyle nefret buyuyorku kaninizla bgacagiz sen gibi dusunenleri

yanıt5
yanıt3
GÖKCEBEY 67m@m.m:

LAN KANI VE SOY AGACI BOZUK MAHLUK BEYINSIZ MAL BIZ KATLIAM YAPSAYDIK BUNLAR OLMAZDI SENIN GIBI IBLIS,DE DOGMAZDI

yanıt15
yanıt3
size ne oldum@m.m:

Ermenileri ülkeye davet eden kim hoş tiye alıp gelmediler.ermeni sınırini açmaya kalkan siz hayırdır bu milliyetçilik nereden bayrammi seyranmi.bir azeri kardeşime bu değersiz canimda feda olsun türk turkse katliam yapmaz şeref yosunları İslamiyetin 1000 yıl hizmetkarı olmuş bir millet masum bir cana koymaz.yalancı adiler

yanıt9
yanıt6
hasan:

yurddaş bak şu HAKETMİŞLER yazdığı yoruma bak benim bahsettiğim zihniyet bu işte nasılda ortaya çıkıyor. Şimdi bu aklıevvel eline fırsat geçse aynısını yapacak sonra da burda yorum yazıp ermenilere küfrediyor . Şunu diyorum onu yapan ile senin zihniyetin arasında fark yok ona küfretme kendine küfret.

yanıt5
yanıt6
hasan:

yoruma bak türkse katliam yapmaz. Zihniyet bu . Şu an iktidar içinde müslüman ise hırsızlık yapmaz yalandır diyenlerden bir farkı yok. Gülüyor ve acıyorum size . Sadece acıyorum.

yanıt4
yanıt12
ErkanMobil-IOS:

Bir Türk olarak Herzaman azeri kardeslerimizin yanindayiz.

42
7
yanıtYanıtla
Tüm 157 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title