Haberler

Ayvalık'ta Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlandı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 90. Yıldönümü geçtiğimiz yıllara nazaran daha az bir katılımla kutlanması nedeniyle sönük geçti.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 90. Yıldönümü geçtiğimiz yıllara nazaran daha az bir katılımla kutlanması nedeniyle sönük geçti.

Bu kapsamda yarın saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtı önünde toplanan olan protokol ve vatandaşlar, Liman Başkanı Hüseyin Demir'in öncülüğünde anıta çelenk sunumuyla başlayan tören; Atatürk ve Deniz Şehitleri anısına saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı ile start aldı. Ayvalık Liman Başkanı Hüseyin Demir'in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yapmasıyla sürdü. Pakmaya Kenan Kaptan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencisi Deniz Güner'in 'Denizcilik Andı'nın okunmasının ardından saat 10.00'da yolcu motoru iskelesinde hazır bekletilen Sahil Güvenlik botuyla hazırlanan çelenk şehit denizcilerin ruhuna izafeten ilçe protokolü tarafından denize bırakıldı.

Ayvalık'taki 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramın etkinliklerinde her yıl olduğu gibi 50 metre Serbest Yıldızlar, 50 metre Serbest Gençler, 100 metre Serbest Büyükler yarışlarının yanı sıra günün en renkli ve heyecanlı yarışı yağlı direkten bayrak alma ve Marina ile Cumhuriyet Meydanı arasında kano yarışmaları keyifle izlendi.

Bu kapsamda yapılan yarışlarda; 50 Metre Serbest Yıldızlar kategorisinde; Serhat Bürüskbaba, ikinci Çetin Akkoç, üçüncü Mustafa Sakızlı oldu.

50 Metre Genç Erkekler Serbest yarışında ise; Efe Çavuşlar birinci olurken, ikinciliği Ahmet Cansöyler, üçüncülüğü Mehmet Emin Tut kazandı. 100 Metre Büyük Erkekler Serbest Yüzme Yarışmasında ise; Ali Özcan birinci, Fırat Altun ikinci, Ahmet Altun üçüncülüğü elde etti.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Ayvalık'ta yapılan etkinlikler kapsamındaki Kano yarışmasında ise birinciliği Ahmet Can Söyler elde ederken, ikinciliği Cihat Gören ve üçüncülüğü de Ata Türke kazandı.

Ayvalık'taki Denizcilik ve Kabotaj Bayramında her yıl olduğu gibi en büyük ilgiyi Yağlı Direkten bayrak alma yarışı gördü. Üç kişinin katıldığı yarışma son derece çekişmeli geçti.

Yarım saatlik mücadelenin ardından direkte olan bayrağı Fırat Altun adlı sporcu almayı başardı.

Yarışmalarda dereceye giren yarışmacıların hediyeleri; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Ayvalık Liman Başkanı Hüseyin Demir, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu, tarafından verildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Demir Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

title