Haberler

Ayşegül Aral'ın Doçentlik Hazırlığı "Cânâ" Müzikmarketlerde

Güncelleme:

İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Yrd. Doc. Dr. Ayşegül Aral'ın "Cânâ" albümü, sanatçıya Doçentlik getirecek.

İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi bölümü öğretim üyesi Ayşegül Aral'ın Artist Müzik tarafından yayınlanan "Cânâ" adlı albümünde müzik tarihimizin unutulmaz eserleri yer alıyor. Yardımcı Doçent Doktor unvanına sahip Ayşegül Aral Doçentlik kadrosu alabilmesi için gereken önemli kriterlerden birisi olan albüm çalışmasını "Cânâ" ile tamamlamıştır.

Albümün açılışı, kıymetli halk ozanımız Yunus Emre'nin "Ağla Gözüm Ağla" şiiriyle söz bulmuş bir anonim eser olan "Ağla" ile yapılıyor. Türk Halk Müziği'nin en büyük temsilcilerinden Neşet Ertaş'ın sevilen bestelerinden "Seher Vakti" albümün en özel sürprizlerinden biri. Havada Bulut Yok (Yemen Türküsü), Unut Beni, Karam (Köprüler Yaptırdım), Cânâ Rakîbi, Yine Bir Sızı Var, Hel Hele Verin Geline, Mani Oluyor, Yanık Ömer gibi Türk Sanat ve Halk Müziği'nin sevilen eserleri albümde yer alıyor. Albümde ayrıca, Sadi Yaver Ataman'ın "Atatürk ve Türk Musikisi" adlı kitabında çocukken Atatürk'ün annesinden öğrendiği eser olarak anlatılan "Keten Gömlek" adlı türkü de yer alıyor.

Müzik yönetmenliğini Sinan Cem Eroğlu'nun üstlendiği albümde, Ayşegül Aral'a Hüsnü Şenlendirici, Baki Kemancı, Hakan Gürbüz, Erdem Tekinay, Mehmed Mert Baycan, Yılmaz Yeşilyurt, Burak Aykaç, Bilen Işıktaş, Atalay Durmaz, Serkan Halili gibi çok değerli müzisyenler eşlik ediyor. Albümdeki enstrüman ve vokal kayıtları Sinan Cem Eroğlu'nun "SCE Home" ve Yılmaz Yeşilyurt'un "YEKARE" stüdyolarında yapıldı. Albümde anonim eserler dışında, söz ve besteleriyle Saadettin Kaynak, Şükrü Tunar, Ahmet Kaçar, Griftzen Asım Bey, Şerif İçli, Selim Aru, Nigar Osman Hanım ve Tatyos Efendi yer almakta.

Müzik dünyasına tarzı ile yeni bir soluk getireceğine inandığımız Ayşegül Aral ve albümüne arşivinizde yer açmanızı öneririz.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Cem Eroğlu Yeşilyurt Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title