Haberler

Aydın Sağlık Platformu, Sağlıkta Yaşanan Sorunları Dile Getirmek İçin Toplandı

Aydın Sağlık Platformu sağlıkta yaşanan sorunları dile getirmek için toplandı. Platform ilk olarak ülke genelinde ve Aydın'da gündemi en çok meşgul eden 'Sağlıkta Şiddet', 'Jeotermal Elektrik Santralleri (JES)' ve ' Şarbon Hastalığı'ını ele aldı.

Aydın Aile Hekimleri Derneği (AYAHED), Aydın Diş Hekimleri Odası, Aydın Eczacı Odası, Genel Sağlık İş Sendikası Aydın Şubesi, Kadın Hekimler Platformu Aydın Grubu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Aydın Şubesi (SES), Aydın Tabip Odası, Türk Sağlık Sen Aydın Şubesi ve Aydın Veteriner Hekimleri Odası'ndan oluşan Aydın Sağlık Platformu adına açıklama yapan Aydın Tabip Odası Başkanı Hakan Karagözlü sağlıkta yaşanan sorunların bir an önce son bulmasını istedi.

Türkiye'de sağlık hizmeti sunumunda hekimlerin ve sağlık çalışanlarının her gün şiddete maruz kaldığını ve durumun kanıksanır hale gelen bir soruna dönüştüğünü belirten Başkan Karagözlü, "Her geçen yıl sağlıkta şiddet durmak ya da azalmak bir yana daha da artmış, pervasızlaşmıştır. Resmi verilere göre ülkemizde her gün 31 sağlık çalışanı şiddete maruz kalıyor. Sağlık ortamını para kazanılan bir hizmet sektörüne dönüştürenler; sağlık çalışanlarını iş güvencesinden yoksun, güvenliksiz ortamlarda performansa dayalı, gece-gündüz demeden çalıştırıp her türlü şiddete maruz bırakanlar artık bu politikalarından vazgeçmelidirler" dedi.

"Aydın'da JES'ler büyük sorun oldu"

Sağlıkla ilgili bir başka sorunun da jeotermal enerji santralleri olduğunu kaydeden Tabip Odası Başkanı Hakan Karagözlü, "Aydın'da toprakların gerçek sahipleri olan halka sorulmadan ve hatta halka rağmen JES'lerin yayılışı sürmektedir. Ne yazık ki yetkililer bu süreçte başta bilgilendirme ve denetim olmak üzere üzerlerine düşen birçok görevi hakkıyla yerine getirmemektedir. Aydın JES'lere bağlı olarak, her gün çürük yumurta kokulu bir hava solumaktadır. Gürültü kirliliği artmıştır. Atıkların yönetiminde ciddi sorunlar bulunmaktadır. Topraklarımıza ve sularımıza karışan ağır metaller sağlığımız açısından çok ciddi bir sorundur. Tarım ve hayvancılık üzerine etkileri de her geçen gün artan şekilde ortaya çıkmaktadır. Ülkemizde yapılan çalışmalar eksik, veri paylaşımı sınırlı ve sorunludur. Oysa dünya literatürüne baktığımızda; bu bölgelerde kalp hastalıkları ile acil hastane başvuruların özellikle yaşlı nüfusta arttığı; maruziyet dozu artıkça başvurunun da arttığı saptanmıştır" diyerek kanser vakalarında ciddi bir artış olduğunu belirtti.

"Zoonoz hastalıklar halkı korkutmaktadır"

Türkiye'de son dönemlerde hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıkların sıklıkla gündeme gelmesinden ve bu durumun spekülasyon nedeniyle toplum üzerinde ciddi bir korku meydana getirdiğini kaydeden Başkan Dr. Hakan Karagözlü, "Ülkemizde veteriner hekimlerimizin özverili çalışmaları ile tüberküloz, brucella, şarbon ve kuduz gibi son derece tehlikeli zoonozlar toplum sağlığını çok fazla etkilemeden kontrol altına alınabilmektedir. Son günlerde sosyal ve yazılı-görsel medyadan da takip ettiğimiz üzere şarbon hastalığının önlenmesi konusunda halkın bilinçlendirilmesine ve daha sıkı tedbirler alınmasına ihtiyaç vardır. Şarbon hastalığına yakalanan hayvanlar genellikle kısa sürede öldüklerim için tüketime sunulabilme ihtimali düşüktür. Burada en önemli konu ruhsatlı mezbahanelerde veteriner hekim kontrolünden geçen hayvanlarının etlerinin tüketilmesidir. Bunu da anlamanın en kolay yolu kasap vitrinindeki karkasın üzerindeki mavi mührü görmektir. Yetkililerden mezbaha dışı kesimlerin önlenmesi ve gerekli cezai işlemlerin uygulanması konusunda duyarlılık bekliyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Şarbon Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title