Haberler

Aydın Kayıp Uzman Çavuşun Eşi Rüyasında Eşinin Kaçırıldığını Görmüş

Şırnak'ta açık öğretim sınavı için kent merkezine gittikten sonra bir daha haber alınamayan iki uzman çavuştan Sedat Vardar'ın Aydın'daki baba ocağında endişeli bekleyiş sürüyor.

Şırnak'ta açık öğretim sınavı için kent merkezine gittikten sonra bir daha haber alınamayan iki uzman çavuştan Sedat Vardar'ın Aydın'daki baba ocağında endişeli bekleyiş sürüyor. Yakınları televizyon başından biran olsun ayrılmazken; güzel haberin gelmesini bekliyor. Amcasının kızı; Vardar'ın Ayvalık'ta yaşayan Eşi Aygül Vardar ile telefonda görüştüğünü, karısının rüyasında kaçırıldığını gördüğünü söylemesi üzerine kayıp uzman çavuşun "Bir şey olmaz merak etme" dediği öğrenildi.

Şırnak'ın merkeze bağlı Yeniaslanbaşar Köyü Jandarma Karakolu'nda görevli iki uzman çavuş, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sınavlarına girmek için kent merkezine gitti. Akşam saatlerinde birliklerine dönmeyen Uzman Çavuş Sedat Vardar ile diğer uzman çavuştan bir daha haber alınamadı. Kaçırılmış olabileceklerinden endişe edilen askerlerin bulunması için çalışmalar sürdürülürken, uzman çavuşlardan evli ve iki çocuk babası 36 yaşındaki Sedat Vardar'ın Aydın'ın Kuyucak İlçesi'ndeki Pamukören Mahallesi'ndeki baba ocağında endişeli bekleyiş sürüyor.

AİLE TELEVİZYON BAŞINDAN AYRILMIYOR

Kayıp Uzman Çavuş'un baba ocağındaki evinde toplanan yakınları TV başından ayrılmayarak alacakları müjdeli haberi bekliyor. Sınavdan çıktıktan sonra Uzman Çavuş Sedat Vardar'ın son kez eşiyle telefonda konuştuğunu söyleyen ağabey Suat Vardar, "Yengeme, 'servis arabası bizi caminin önünden alacak şimdi oraya gidiyoruz' dedikten sonra telefonu kapamış. Ama kendilerini almaya gelen servis aracı onları buluşma noktasında bulamamış. Devlet büyüklerimizden kardeşimi ve arkadaşını kurtarmasını bekliyoruz" dedi.

Yeğeninin bir an önce bulunmasını isteyen amca 67 yaşındaki Ali Vardar da, "Kaderinde yaşamak varsa Allah kurtarır. Yoksa Allah'ın taktiri yapacak bir şey yok. İnşallah ömrü vardır da kurtarılır ve gelir" dedi.

"YEĞENİMİ SERBEST BIRAKSINLAR"

Yeğeninin 15 yıldır vatana hizmet ettiğini söyleyen gözü yaşlı teyzesi Ümran Ünsal (50); Sedat Vardar'ın biri dört aylık, diğeri 4 yaşında iki çocuğununu bulunduğunu belirterek, "Onların da çocukları vardır. Yeğenimi serbest bıraksınlar. Ne istiyorlarsa büyüklerden alsınlar. Askerden polisten değil. İki senedir eşinden ayrı görevi başında anne rahatsız, baba yok. Azıcık Allah korkuları varsa, biraz vicdanları varsa bıraksınlar. Başka bir şey demiyorum. Ne istiyorlar, büyüklerin karşılarına çıksınlar. Keşke buralara kaçıp gelseydi. 15 senedir görevinin başındaydı sonunda buldular" dedi.

Aileyi evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunan AK Partili Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, "Hayatta olup olmadığına dair herhangi bir bilgimiz yok. Bütün ülkemiz ve Pamukören halkı olarak tedirginiz. İyi bir haber alırız diye umutla bekliyoruz" dedi.

Amcasının kızı Hatice Gümüş; Vardar'ın Ayvalık'ta yaşayan Eşi Aygül Vardar ile telefonda görüştüğünü, Aygül Vardar'ın kocası Sedat Vardar'a rüyasında kaçırıldığını gördüğünü söylemesi üzerine kayıp uzman çavuşun "Bir şey olmaz merak etme" dediğini öğrendiklerini belirtti.

Kayıp uzman çavuşun annesi Elif Vardar, "Bana oğlumu geri getirsinler" diyerek gözyaşı döktü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Vardar Ayvalık Şırnak Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title