Haberler

Aydın'da 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik ve Gazilik unvanının verilişinin 94. yıldönümü ile 19 Eylül Gaziler Günü Aydın’da düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşallik ve Gazilik unvanının verilişinin 94. yıldönümü ile 19 Eylül Gaziler Günü Aydın'da düzenlenen törenle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Aydın Valiliği'ndeki Atatürk Anıtı önünde yapılan törene Vali Erol Ayyıldız, Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Sevim Esin, Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan yanı sıra daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Törende Vali Ayyıldız, Garnizon Komutanı Kırkaya ile Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dernekleri'nin Başkanları tarafından Atatürk Anıtına çelen sunuldu. Muharip Gaziler Derneği adına törende bir konuşma yapan Gazi Jandarma Üsteğmen Mehmet Güler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik Unvanı verilişinin 94. yıldönümü ve Gaziler Günü dolayısıyla bir araya gelmenin gururunu yaşadığını söyledi. Gazi Mehmet Güler "19 Eylül 1921 tarihinde TBMM'de Sakarya Meydan Muharebesi sonrasında Atatürk'e Gazilik ve Mareşallik unvanı verilmiştir o günden sonra bugün Gaziler Günü olarak kabul edilmektedir. Tarihi boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti hiçbir zaman esarete boyun eğmemiştir. Bu nedenle asil bir millet olduğunu dünyaya kanıtlamıştır. Bu nedenle bir çok şehit ve gazi tarihe adını yazdırmıştır. Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele dönemi bunun en açık örneğidir. Bugün de yurdun içi ve dış düşmanları elinden gelen her türlü saldırıyı gerçekleştirmektedir ancak şunu bilmeliler ki emellerine asla ulaşamayacaklar" diyerek konuşmasını şair Mithat Cemal Kuntay'ın bilinen 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' mısralarıyla noktaladı.

Törenin ardından protokol üyeleri Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği'ne ziyaret ederken, protokol daha sonra Şehit Aileleri ve Gazilerle birlikte yemek yedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Erol Ayyıldız Eylül Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı? Ligde puanlar eşit olursa kim şampiyon olur 2024?
title