Haberler

Ayakkabı Fuarı'nda 'Yerli Malı' Çağrısı

Ayakkabı/Kış-34.İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı İzmir'de açıldı.102 firmanın katıldığı fuara yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda alıcı da geldi.

Ayakkabı/Kış-34. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı İzmir'de açıldı. 102 firmanın katıldığı fuara yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda alıcı da geldi.

Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, "Çanta ve ayakkabı sektörü dünyada büyük bir pasta ve bizim de pay almamızın tek yolu, ciddi Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vererek tasarım yapmaktan geçiyor" dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak fuarcılığa büyük destek verdiklerini, yurtdışından alıcı grupları getirerek İzmir'de ağırladıklarını belirten Dr. Aydoğan, "Tanıtım için elimizden geleni yapıyoruz. Son dönemlerde dünyanın ilgisini çeken ihtisas fuarları düzenliyoruz. MARBLE ve IF WEDDING gibi pek çok fuarımız dünya çapında simge oldu, öne çıktı. Kentimizde fuarcılık çizgisi oturdu" diye konuştu.

Ayakkabı sektörünün sıkıntılı dönemlerden geçtiğini hatırlatan Sırrı Aydoğan, "Büyük dalgalanmalar oldu, ithalat ve ihracat politikalarının sektörü zor durumda bırakmasına rağmen, ben sektör temsilcilerine, emek verenlere teşekkür ediyorum. Çünkü yılmadan yollarına devam ettiler. Kim ne derse desin, Türkiye ayakkabıcılıkta tanınan bir ülkedir. Bir fuarda 100 milyon dolarlık bağlantı yapıyorsanız, bu bence başarıdır" dedi.

YERLİ MALI KULLANIN

İzmir Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, sektörde daha iyi noktalara gidildiğini söylerken, İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tahsin Güzel, vatandaşlara "yerli ayakkabı kullanın" çağrısı yaptı.

Ayakkabı, çanta ve aksesuarları sektörünün gelişmesi için vatandaşlara da büyük iş düştüğünü söyleyen İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tahsin Güzel, "Serüvenimiz dağda hayvanın sırtından başlıyor ve milyonlarca kişi bundan ekmek yiyor. Arzu ettiğimiz yerde değiliz. İthalat oranı ihracattan 1.5 kat daha fazla. Bu da halkımıza düşen bir görevdir. Halkımız yerli malı tercih etsin. İthal, çarık- çürük ayakkabılar sağlığı da etkiliyor. Biz bu ayakkabıları Ege Üniversitesi'nde tahlil ettirdik. Tahlilde, karaciğer ve akciğer kanserine yol açacak maddeler çıktı. Bizim ürettiğimiz ayakkabılar ise sağlıklı. Biz sektör olarak eksiklerimizi görüyoruz ve çalışıyoruz. Halkımız da yerli ürünleri tercih etsin." diye konuştu.

Sektörle ilgili rakamsal verilere de değinen Tahsin Güzel, yıllık 420 milyon çift ayakkabı üretildiğini söyledi. Güzel, Türkiye'de ayakkabı giyim oranının 1.9 olduğunu belirterek, "Bu rakam Avrupa'da 6.9. Avrupa'dan daha az ayakkabı giyiyoruz" dedi.

Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) Başkanı Erdal Durmaz ise fuarın 15 bin metrekare alan üzerinde düzenlendiğini ve yurtdışından çok sayıda alım heyetinin geleceğini vurguladı. Sektörde yaşanan sıkıntılara da değinen Erdal Durmaz, rekabet gücünün sağlanması açısından teşviklerin önemine değindi.

SADECE PROFESYONELLERE AÇIK

34'üncü İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı, İZFAŞ, İzmir Ayakkabıcılar Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD), Ankara Ayakkabıcılar Odası ve sektör temsilcilerinin destekleri ile İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenleniyor. 2 ve 3 no'lu hollerde organize edilen fuara, yurt içinden 8 ilden ve yurt dışından 3 ülkeden olmak üzere toplam 102 firma katılıyor.

Ayakkabı / Kış Fuarı'na İzmirli ayakkabıcılarının yanı sıra Ankara, Balıkesir, Gaziantep, İstanbul, Konya, Uşak ve Trabzon ile İspanya, Romanya ve İtalya'dan katılan firmalar yeni sezon ürünlerini sergiliyor. Fuarın hazırlık çalışmaları sırasında 26 ülkede alıcı çalışması yapan İZFAŞ, alım heyetlerinin konaklama giderlerini de karşılıyor. Ayakkabı / Kış Fuarı sadece profesyonel ziyaretçiye açık olarak organize ediliyor. Fuar ziyaret saatleri 10.00-19.00 olarak belirlendi.

Kültürpark'taki İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleşen açılış törenine İzmir Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan V. Sırrı Aydoğan, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan V. Erdoğan Çiçekçi, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Erdal Durmaz, İzmir Ayakkabıcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Güzel, Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu (TUAF) Yönetim Kurulu Üyesi Hulisi Çıtak, İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, İZFAŞ yöneticileri ve sektör temsilcileri katıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Fazlı Akgün Aydoğan Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title