Haberler

Yangında 11 yaşındaki çocuk zincirlenmiş halde bulundu, babasının yaptığı ortaya çıktı

Güncelleme:

Bursa'da bir evde çıkan yangında, ayağından zincirlenmiş halde bulunan 11 yaşındaki çocuk itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Kurtarılan çocuğun çok yaramaz olduğu ve evden çıkmaması için babasının zincirlediği ortaya çıktı. Tepki toplayan baba ise pişman olduğunu söyledi.

Yangın, saat 13.00 sıralarında Yenişehir ilçesindeki Tabakhane Mahallesi, Taraklı Sokak'ta çıktı. Tek katlı evde bilinmeyen nedenle çıkan yangını gören mahalleli, durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaptığı çalışmayla yangını kısa sürede söndürdü. Eve giren itfaiye, yaptığı kontrolde bir odada 11 yaşındaki E.B.'yi ayak bileğinden zincirlenmiş halde buldu. Mahallelinin de yardımıyla zinciri baltayla kesen itfaiye ekipleri E.B.'yi kurtardı.

Hafif yaralı E.B., olay yerine gelen sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalesinin ardından Yenişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

BABASI YARAMAZLIK YAPTIĞI İÇİN ZİNCİRE BAĞLAMIŞ

E.B.'yi, babası Mehmet B.'nin zincirle bağladığı ortaya çıktı. 8 çocuklu baba Mehmet B., oğlu E.B.'nin çok yaramaz olduğunu ve evden çıkmaması için sadece evde gezebilecek kadar bir zincir ile bağladığını söyledi. Böyle bir şeyin olacağını düşünmediğini belirten Mehmet B., çok pişman olduğunu söyledi. Mehmet B.'ye hem mahalleli hem de olayı öğrenenlerden tepki yağdı.

Yangında 11 yaşındaki çocuk zincirlenmiş halde bulundu, babasının yaptığı ortaya çıktı

KAYMAKAM: BÖYLE BİR ŞEY KABUL EDİLEMEZ

Olay yerine gelen Kaymakam Suat Seyitoğlu, söndürme çalışmalarını ve E.B.'nin zincirden kurtarıldığı anları izledi. Olay yerinde inceleme yapan Kaymakam Seyitoğlu, Mehmet B.'ye tepki gösterip, böyle bir şeyin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Çocukla bizzat görüşüp, gereken neyse yapacağız. Böyle bir şey asla kabul edilemez" dedi.

Çocuğu zincirle bağlayan baba Mehmet B'nin ise gözaltına alındığını belirten Seyitoğlu, olayın takipçisi olduklarını sözlerine ekledi. Çocuk ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce koruma altına alındı.

Yangında 11 yaşındaki çocuk zincirlenmiş halde bulundu, babasının yaptığı ortaya çıktı

İTFAİYE ERİ: ÇOCUĞU ALLAH KORUDU

Çocuğu zincire bağlı gören itfaiye eri de, "Yangının ortasında küçük bir çocuk gördüm. Çocuğu kolundan tutup kucağıma almak istediğimde ayaklarından zincirle bağlı olduğunu gördüm. Dışarıdan gelen sivil bir vatandaş elinde bulunan balta ile zinciri kesti ve çocuğu dışarıya çıkarmaya başardık. Evden çıktıktan çok kısa süre sonra evin çatısı çöktü. Çocuğu Allah korudu" diye konuştu.

Kiracı olarak oturdukları evleri yanan aileye, TOKİ sosyal konutlarından geçici olarak bir ev verilirken, Kaymakam Suat Seyitoğlu ve Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın tarafından da eşyaların karşılanacağı belirtildi.

BURSA SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Olayın gerçekleşmesi hemen akabinde Bursa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konuya müdahil olarak şu açıklamaları yapmıştır:

"Çocuğumuzun üstün yararı gözetilerek, psikososyal gelişiminin olumsuz etkilenmemesi için mesleki çalışma başlatılmıştır. Konu hem Bursa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz hem de Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz uzman ekipleri tarafından yakın takip edilmektedir. Çocuğumuz şu an Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimimiz (ÇOKİM)'dedir. Mesleki çalışmaların tamamlanmasının ardından gerekli tedbirler alınacaktır".

Yangında 11 yaşındaki çocuk zincirlenmiş halde bulundu, babasının yaptığı ortaya çıktı

Yangında 11 yaşındaki çocuk zincirlenmiş halde bulundu, babasının yaptığı ortaya çıktı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Yenişehir İtfaiye Haberler

500

Yorumlar (6)

Selçuklu:

Baba resmen cinayete teşebbüs suçu islemiştir. Acil yargilanmalidır. Yoksa her önüne gelen aynı suçu işlemeye teşebbüs eder.

7
5
yanıtYanıtla
Vezir54:

Bakamayacaksanız çocuk yapmayın ....

10
0
yanıtYanıtla
vtnds:

babanın akli dengesine bir bakılmak lazım

6
1
yanıtYanıtla
Sümsüklü:

Akraba evliliğinden doğan akıl hastası binlerce yaramaz çocuk var. Bu cehalet ortadoğu halklarında hala bitmiyor. Bunlar kentlere gelince varoşlarda kabile halinde çok kötü şartlarda yaşamaya çalışıyor. Hükümet AB ye girmek için sistemli köy nüfusunu düşürdü. Koyleri kalkındırmak yerine yandaş betoncular memleketin anasını ağlatıyor.

2
4
yanıtYanıtla
Lan İsmail:

Valla tüylerim diken diken oldu. Gerçekten de çocuğa Allah korudu. Çocuğa büyük geçmiş olsun dilerim. Babasının da kafasında sorun var. Ne demek çocuğun ayağına zincir vurmak. O yavrucağız''a da devlet koruması altına alınmalı.

4
0
yanıtYanıtla
KAKTÜS:

sende babayım diye dolaş ortalıkta adi herif çocuğun başına bi iş gelse ne yapacaksn bakalım zincirlemek nedir ya

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title